Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
PPVD master-logo
Pörröinen kissa eläinlääkärin tarkastuksessa.

Kissan palautuminen toimenpiteestä

2 minuuttia lukuaikaa
PPVD master-logo
Tukijana Pro Plan Vet Diets

Leikkauksen jälkeen kissasi voi olla hetken aikaa poissa tolaltaan, mutta jos annat sille hieman ylimääräistä rakkautta ja huolenpitoa, se palaa pian takaisin hyppimään, tutkimaan ja leikkimään normaalisti.

Kissan noutaminen eläinlääkäriltä

Kun kissasi on valmis palaamaan kotiin, eläinlääkäri antaa sinulle neuvoja, miten voit huolehtia kissasta, kunnes se pääsee jaloilleen. Neuvot riippuvat kissasi erityishoidosta, ja niihin on sisällyttävä tarkastuspäivät ja kaikki lääkkeet, joita lemmikkisi tarvitsee toipumisensa helpottamiseksi. Jokainen kissa on erilainen, joten noudata eläinlääkärin neuvoja ja soita hänelle, jos kissasi ei mielestäsi toivu kunnolla; eläinlääkäri auttaa mielellään, vaikka et olisikaan varma, mitä tehdä.

Vaikka kissasi on yleensä energinen ja iloinen, se on todennäköisesti melko unelias nukutuksen jälkeen, joten älä huoli, jos se on hetken aikaa hieman unelias. Tarkista kuitenkin, että se syö riittävästi, jotta se voi paremmin, ja varo kipua.

Leikkaushaava ja tikit

Jos kissalla on tikkejä, pidä niitä tarkasti silmällä. Osa tikeistä saattaa olla sisäisiä, mutta kaikesta punoituksesta, turvotuksesta, eritteistä ja verenvuodosta tulee ilmoittaa eläinlääkärille. Jos tikit eivät sula itsestään, ne poistetaan yleensä noin kymmenen päivän kuluessa, vaikka tämä vaihtelee toimenpiteestä ja tikkien sijaintipaikasta riippuen.

Siteet

Siteet saattavat häiritä kissaa. Niiden pitäminen kuivana on erittäin tärkeää, koska ne saattavat muuten vahingoittaa ihoa. Kissaa ei saa päästää ulos jos sillä on side, koska kissa pääsee raapimaan siteitä ja ne kastuvat ja likaantuvat. Siteitä ympäröiviä alueita tulee tarkkailla. Epäilyttäviä merkkejä ovat värimuutokset, epämiellyttävät hajut, turvotus, kissan ontuminen tai kipu. Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos jokin huolestuttaa sinua.

Varmista lopuksi, että kissasi palaa eläinlääkäriin tarkastuskäynnille tai jopa aikaisemmin, jos sidos on löystynyt tai jokin vaikuttaa olevan vialla.

 

Muoviset kaulapannat kissoille

Kissat saattavat koirien tavoin tarvita muovipannan, jotta ne eivät nuole haavojaan. Pehmeät kangaspannat ovat myös vaihtoehto - kunhan ne estävät lemmikkisi nuolemasta, puremasta tai raapimasta väärää kohtaa. Kissasi tulisi pitää kaulapantaa koko ajan, myös yöllä, sillä kun se jätetään yksin, houkutus pureskella haavaa voi olla liian suuri.

Jos panta vaikeuttaa kissan syömistä tai juomista, ota se pois vain ruokailun ajaksi ja varmista, että se laitetaan takaisin heti, kun se on lopettanut. On vaikeaa pakottaa se käyttämään jotain, mistä se ei nauti, mutta muista, että se on sen parhaaksi - ja mitä useammin se pitää pantaansa, sitä nopeammin se paranee.

Lisää artikkeleita aiheesta Pro Plan Vet Diets

Pro Plan Vet Diets
1 minuuttia lukuaikaa

Kissan munuaisongelmien ymmärtäminen

3 minuuttia lukuaikaa

Kissojen ruoka-aineallergiat

3 minuuttia lukuaikaa

Kissan diabetes