Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Kaksi kissaa syö punaisesta kulhosta

Kissan ruoansulatuksen edistäminen

2 minuuttia lukuaikaa
Pro Plan logo
Tukijana Pro Plan

Hyvä ruoansulatus on yksi erinomaisen terveyden avaimista.

Kun kissasi sulattaa ja imee ravinnosta kaiken hyvän, se voi saada kaikki ravintoaineet, joita se tarvitsee pysyäkseen huippukunnossa.

Heikon ruoansulatuksen oireita

Jos kissan ravinto ei sula kunnolla, yksi tavallisimmista merkeistä on kostea uloste, mahdollisesti jopa ripuli. Kissa saattaa oksentaa, sen paino putoaa, turkki on kiilloton ja kissa vaikuttaa innottomalta. Jos havaitset näitä oireita ja olet huolissasi kissan vatsan toiminnasta, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Mitä kissan tulisi syödä?

Kissat ovat lihansyöjiä, ja niiden koko elimistö on mukautunut ruokavalioon, jonka perustana on liha. Kissan hampaat on suunniteltu saalistamiseen ja saaliin repimiseen, ja niiden ruoansulatus ja Aineenvaihdunta ovat sopeutuneet käsittelemään lihasta ja kudoksista saatavaa runsasproteiinista ja -rasvaista ravintoa.

Kissat tarvitsevat tiettyjä ravintoaineita, joita on vain lihassa, esimerkiksi tauriini-nimistä aminohappoa ja arakidoni-rasvahappoa. Siksi kissa ei voi koskaan elää kasvisruokavaliolla.

Laadukkaat proteiinit auttavat kissaa pysymään lihaksikkaana, sen ihoa ja turkkia pysymään terveinä ja ovat välttämättömiä sen vastustuskyvylle. Kissan tasapainoinen ruokavalio sisältää myös optimaalisen määrän laadukkaita rasvoja, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja sekä valikoituja kuituja ruoansulautuksen edistämiseksi ja vitamiineja ja kivennäisaineita yleiseen hyvinvointiin. Hyvin sulavat Hiilihydraatit ovat myös käyttökelpoinen energianlähde.

Kissan ruoansulatuksen tukeminen

Mahdollisimman hyvälaatuisen ravinnon tarjoaminen kissalle auttaa takaamaan, että sen ruoansulatus toimii. Jos kissallasi on kuitenkin herkkä vatsa, tai lieviäkin ruoansulatusvaivoja, sitä voi auttaa tarjoamalla ruokaa, joka sisältää seuraavat hyödyt:

  • Laadukkaat, hyvin sulavat raaka-aineet, jotka vähentävät ruoansulatukselle aiheutuva rasitusta.
  • Valikoidut proteiininlähteet, jotka vähentävät suolisto-oireiden riskiä.
  • Erittäin hyvin sulavaa proteiinia, joka auttaa parantamaan ruoan sietoa.
  • Prebiootteja, jotka edistävät vatsan bakteeritasapainoa.
  • Kuituja, jotka tukevat vatsan soluja ja helpottavat liikettä vatsan läpi.

Hyvien bakteereiden hyödyt

Probiootit (elävät hyvät bakteerit) voivat olla hyödyksi, sillä ne edistävät kissojen ruoansulatusta. Pyydä eläinlääkäriäsi kertomaan PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline FortiFlora® -lisäravinteesta, joka tukee todistetusti suoliston terveyttä ja kissan mikrobiflooran tasapainoa (erityisesti stressitilanteissa). Se myös parantaa kissanpennun ulosteen laatua.