Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
pentu kylvyssä

Varmista, että koiranpentusi iho pysyy terveenä

2 minuuttia lukuaikaa
Pro Plan logo
Tukijana Pro Plan

Kuiva iho voi aiheuttaa koiranpennulle paljon kipua. Kun iho alkaa kuivua, sitä alkaa myös kutittaa. Pienet pennut eivät voi vastustaa kiusausta, vaan raapivat kutinaa yötä päivää.

Raapiminen voi kuitenkin olla hyvin haitallista ja aiheuttaa vaurioita. Raapiminen saattaa vaurioittaa ihoa, joka vuottaa verta, mikä taas johtaa vakavampiin iho-ongelmiin.

Hyvä uutinen on, että on olemassa monia tapoja ehkäistä ihon kuivumista ja pitää pennun turkki huippukunnossa.

Koiranpennun harjaaminen

Turkin harjaaminen on yksi parhaita tapoja ehkäistä koiranpennun ihon kuivumista. Kun pennun turkkia harjaa, harjaaminen vie mukanaan ihon pinnalla olevia kuivia ihon palasia. Jos näiden palasten antaa kertyä iholle, ne voivat alkaa ärsyttää ihoa, mikä saa lopulta koiran raapimaan itseään.

Harjaaminen edistää myös pennun ihon talirauhasten kehittymistä. Rauhaset ovat tärkeä osa koiran ihon ja turkin terveydessä ja huippukunnossa pysymisessä. Kun koiranpennun harjaamisen aloittaa sen ollessa pieni, se tottuu ajatukseen turkinhoidosta ja siitä tulee mukava tapa, jota voi jatkaa läpi sen elämän.

Oliiviöljy

Oliiviöljy on täynnä hyviä rasvahappoja, jotka ravitsevat koiran ihoa ja pitävät turkin hyvänä. Vain muutaman tipan lisäämisellä koiranpennun ruokaan voi olla suuri vaikutus, erityisesti jos sillä on kuiva iho.

Koiranpennun shampoo

Koiranpennun shampoo tukee pennun turkin hyvinvointia pennun kasvaessa. Useimmat sampoot sisältävät erilaisia öljyjä ja raaka-aineita, jotka parantavat koiran ihon kimmoisuutta. Nämä raaka-aineet auttavat myös korjaamaan ja ravitsemaan ihoa, joka on taipuvainen kuivumiseen.

Kun koiranpennun pesee shampoolla, kannattaa varmistaa, että käytössä on koiranpennuille, ei ihmisille, tarkoitettu pesuaine. Ihmisten sampoita ei ole suunniteltu lemmikeille, ja niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Pyydä eläinlääkäriä suosittelemaan koiran rodulle ja kokoluokalle parhaiten sopivaa shampoota.

Koiranpennun nestetasapainosta huolehtiminen

Koiranpennun nestetasapainosta pitää huolehtia useista eri syistä. Jos koira kärsii nestevajeesta, sillä voi esiintyä myös iho-oireita. Kimmoisuuden katoaminen ja rypyt ovat nestevajeesta kertovia iho-oireita. Jos huomaat tällaisia oireita, varmista että koiralla on aina tarjolla raikasta vettä. Jos koira ei suostu kuitenkaan juomaan, se täytyy viedä eläinlääkärille, sillä takana saattaa olla jokin vakavampi ongelma.

Oikean ravinnon valitseminen

Oikeanlaisen ravinnon tarjoaminen koiranpennullesi saattaa vaikuttaa sen turkin ja ihon hyvinvointiin. Jos etsit koiran täysravintoa, jonka on kliinisesti todistettu tukevan ihon hyvinvointia, kannattaa tutustua PURINA® PRO PLAN® Dog Puppy Sensitive Skin with OPTIDERMA® -tuotteeseen. Ravinto on kehitetty erityisesti auttamaan iho-ongelmista kärsiviä koiranpentuja.

Joka kupillinen auttaa ehkäisemään ruoka-aineyliherkkyyksiin liittyviä mahdollisia ihoärsytyksiä. Ravinto sisältää valikoituja proteiininlähteitä (joista yli 90 prosenttia lohta) ja siihen on lisätty ihon terveyttä edistäviä ravinteita, kuten sinkkiä, tärkeitä rasvahappoja ja A-, E- ja B-vitamiineja.

Lisätietoja ravinnosta saat täältä.