Ideoita lemmikeille ja lemmikinomistajille

Monet meistä viettävät enemmän aikaa kotona lemmikkiensä kanssa ja voimme käyttää ajan niiden aktivoimiseen. Aktivoiminen voi vaikuttaa postiivisesti myös sinun mielialaasi. Jos sinulla on lapsia, voi olla hyvä idea osallistaa heitä lemmikkien päivittäiseen hoitoon sekä hyvinvointiin.

Aloita kissan kouluttaminen jo pentuna

Kissanpennun tai kissan kouluttaminen

Tavallisesti kouluttaminen yhdistetään koiriin, mutta kissallekin voi opettaa muutamia temppuja! Kissasi voi oppia tunnistamaan nimensä ja tulemaan luoksesi kutsuttaessa. Jotta lemmikkisi oppisi nämä taidot, kissanpennun koulutus on hyvä aloittaa mahdollisimman nuorena ja mahdollisimman pian.

LUE LISÄÄ
Opi ymmärtämään kissan kehonkieli ja käyttäytyminen

Kissan käyttäytymisen ja kehonkielen ymmärtäminen

Olitpa sitten kissanomistajana ensikertalainen tai kokeneempaa kaartia, eteesi tulee varmasti hetkiä, jolloin toivot, että tietäisit, mitä kissasi päässä liikkuu.

LUE LISÄÄ
Kissan psykologia | Kissatkin tarvitsevat henkistä hoitoa

Kissan hoito ja psykologia

Kissasi ei tarvitse pelkästään iälleen ja kunnolleen sopivaa ravintoa ja liikuntaa; henkinen ravinto ja hoito ovat myös tärkeä osa onnellisen kissan elämää.

LUE LISÄÄ
Aikuisen tai ikääntyneen koiran koulutus

Jatkuva koulutus: ikääntyneen koiran kouluttaminen

Koiranpentujen lisäksi myös vanhemmat koirat innostuvat kouluttamisesta ja saavat iloa oppiessaan uusia temppuja ja vahvistaessaan tunnesidettään omistajan kanssa. Aikuiset ja seniorkoirat nauttiva ja hyötyvät jatkuvasta koulutuksesta, erityisesti elämän muutostilanteissa.

LUE LISÄÄ
Opi ymmärtämään koirasi elekieltä

Koiran ruumiinkielen ymmärtäminen

Kaikki koiran seurassa aikaa viettäneet tietävät, että ihmisten tavoin jokaisella koiralla on oma luonteensa, ja niillä on monia tunteita, aivan kuten ihmisillä ja muillakin nisäkkäillä.

LUE LISÄÄ
Rakasta lemmikkiäsi | #WeAreBetterWithPets

Rakasta lemmikkiäsi

Purinalla uskomme, että #WeAreBetterWithPets (#LemmikinKanssaOlemmeParempia) Lue, kuinka voit osoittaa koiralle tai kissalle välittäväsi ja kuinka välillänne olevaa sidettä voi vahvistaa.

LUE LISÄÄ
Koiraurheilua ja liikuntaa lemmikillesi

Koiraurheilua ja liikuntaa lemmikillesi

Vaikka kävelisitte koiran kanssa joka päivä eri reittiä, kävisitte usein koirapuistossa ja leikkisitte yhdessä, joskus saattaa käydä mielessä, että jotain muutakin voisi keksiä.

LUE LISÄÄ
Koiran tassujen hoito ja kynsien leikkaus

Koiran kynsien leikkaus ja hoito

Oli kyseessä sitten energinen koiranpentu tai täysikasvuinen koira, sen kynsiä ei yleensä tarvitse leikata kovin usein. Kynsien tilaa täytyy kuitenkin pitää silmällä ja tietää, kuinka ne tarvittaessa leikataan.

LUE LISÄÄ

Adoptio & koulutus

Monen suomalaisen kotona vietettävä aika on lisääntynyt, joka on lisännyt samalla lemmikkieläinten hankintaa. Jos harkitset adoptoivasi tai ostavasi lemmikin tai jos olet äskettäin toivottanut uuden perheenjäsenen tervetulleeksi, tässä on muutamia vinkkejä sujuvaan siirtymiseen.

Kissan valinta | Mitä tekijät vaikuttavat valintaan?

Oikeanlaisen kissan valitseminen

Uuden kissan tai kissanpennun hankkiminen on ihanan jännittävä kokemus!

LUE LISÄÄ
Näin teet kodistasi kissaystävällisen

Tee kodistasi kissaystävällinen

Uusi kissasi on sinulle tärkeä, joten haluat tehdä kodistasi ja pihastasi sille mahdollisimman turvallisen. Mistä kodin ja pihan muuttaminen kissalle sopivaksi siis aloitetaan?

LUE LISÄÄ
Uuden kissan toivottaminen tervetulleeksi

Uuden kissan toivottaminen tervetulleeksi

Uusi kissasi tai kissanpentusi saapuu aivan lähipäivinä, joten olet varmasti hyvin innoissasi. Uuden kissan saapumista edeltävinä päivinä riittää kuitenkin runsaasti tekemistä.

LUE LISÄÄ
Koiralle sopiva ja turvallinen koti ja piha

Koiralle sopiva ja turvallinen koti ja piha

Kasvattajat luovuttavat koiran yleensä seitsemän- tai kahdeksanviikkoisina. Innokkaan uuden omistajan mielestä aika saattaa kuitenkin tuntua pieneltä ikuisuudelta. Tämä aika kannattaa käyttää sen varmistamiseen, että koti on koiralle turvallinen ympäristö ja valmis uuden tulokkaan saapumiseen.

LUE LISÄÄ
Vinkkejä oikean koiran valintaan ja hankintaan

Oikean koiran valinta

Koiran terveydelle ja energiatasolle on tärkeää antaa sille oikeanlaista ravintoa, mutta aivan yhtä tärkeää koiran hyvinvoinnille ja onnellisuudelle on tarjota sille henkistä ravintoa!

LUE LISÄÄ
Koiran kouluttamisen peruskomennot

Koiran kouluttamisen peruskomennot

Peruskomentojen opettaminen ja kouluttaminen koiralle on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa teille molemmille. On tärkeää, että koiran koulutuksen aloittaa mahdollisimman varhain, jotta perusasiat ovat kunnossa ennen kuin pentu kasvaa aikuiseksi. Pentukoulut ja harjoitteleminen on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä. Se voi olla myös superhauskaa!

LUE LISÄÄ
Kuinka adoptoin tai pelastan kissan?

Kuinka adoptoin tai pelastan kissan?

Kissan adoptoimisella on lukuisia hyötyjä. Olet antamassa lemmikille uuden mahdollisuuden hyvään perhe-elämään – kaikki eläimet ansaitsevat sen mahdollisuuden.

LUE LISÄÄ
Kissan hankkiminen | Lue vinkkimme ennen hankintaa

Kissan hankkiminen

Uuden kissan hankkiminen on jännittävä päätös, mutta se voi myös herättää paljon kysymyksiä. Mistä rodusta saattaisit esimerkiksi pitää? Kestäisitkö vilkkaan kissanpennun asettamat haasteet vai sopisiko rauhallinen seniorikissa paremmin elämäntyyliisi?

LUE LISÄÄ
Koira kohtaa muut lemmikit | Tulevatko ne toimen?

Koira ja muut lemmikit kohtaavat

Koirat saavat usein uusia ystäviä helposti ja onkin erittäin todennäköistä, että pentu nauttii muiden koirien seurasta.

LUE LISÄÄ
Koiran tuominen uuteen kotiin | Vinkit ja neuvot

Koiran tuominen uuteen kotiin

Vain muutama päivä, ja uusi koirakaveri saapuu kotiin! Uuden perheenjäsenen saapumisen odottelu on jännittävää aikaa.

LUE LISÄÄ

Ota yhteyttä

Jaamme sosiaalisen median kanavissamme vinkkejä ja neuvoja, miten pidät lemmikkisi rauhallisena, terveenä ja iloisena näinä aikoina (ja paljon muuta!)