FRISKIESin perhekoirien top 10

FRISKIESin perhekoirien top 10

Maailmassa on yli 400 miljoonaa koiraa, ja eri koirarotuja on noin 400. Kaikilla roduilla ja yksilöillä on oma persoonallisuutensa ja luonteenpiirteensä, mutta jokainen koira tuo mukanaan paljon iloa ja elämää!

Maailmassa on yli 400 miljoonaa koiraa, ja eri koirarotuja on noin 400. Kaikilla roduilla ja yksilöillä on oma persoonallisuutensa ja luonteenpiirteensä, mutta jokainen koira tuo mukanaan paljon iloa ja elämää!

Ihmisen paras ystävä on ollut osa perhe-elämää jo tuhansien vuosien ajan. Itse asiassa suurin osa nykyisin tuntemistamme koiraroduista oli tunnistettavissa jo antiikin Rooman aikana.

Vaikka koirien historia on pitkä, koirilla on edelleen myös monia alkuperäisiä, luonnollisia piirteitä. Koiran rodunomaiset vaistot tutkia, metsästää sekä alistua vanhemmalle tai johtajalle tekevät koirista monipuolisia, oppivaisia ja ihastuttavia lemmikkejä. Ilman asianmukaista koulutusta nämä piirteet saattavat kuitenkin kehittyä pahoiksi tavoiksi. Oikealla huolenpidolla ja rakastavan perheen hellyydellä koirastasi tulee ystävällinen ja iloinen perheenjäsen useiden vuosien ajaksi.

Tennis ball

Kultainennoutaja

Kultainennoutaja on erittäin suosittu perhekoira. Kultainennoutaja on älykäs, ystävällinen ja helppo kouluttaa, mutta voi toisinaan olla riehakas.

Diving ball

Labradorinnoutaja

Maailman suosituin lemmikkikoira, labradorinnoutaja, on koulutettuna ihanteellinen perheeseen. Labradorinnoutajat aikuistuvat hitaasti ja säilyttävät pentumaiset piirteensä useiden vuosien ajan.

Fetch ball

Saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoira on tunnettu uskollisuudestaan ja rohkeudestaan. Saksanpaimenkoirat rakastavat ihmisten seuraa ja sopivat siksi erinomaisesti perhe-elämään.

Find the Treat

Jackrussellinterrieri

Työkoiraksi jalostettu jackrussellinterrieri on älykäs, urheilullinen ja suhteellisen peloton. Jackrussellinterrierit kaipaavat säännöllistä harjoittelua ja virikkeitä, jotta ne eivät turhautuessaan keksi omia koiruuksiaan.

Flying Disc

Berninpaimenkoira

Vaikkakin hyväluontoinen ja säyseä, tämä suuri vuoristorotu voi olla myös yllättävän ujo vieraita kohtaan. Berninpaimenkoirien älykkyys ja ulkoelämään taipuvainen luonne pitävät varmasti huolen, että sinä ja lapsesi saatte paljon raitista ilmaa ja pysytte kunnossa.

Cockerspanieli

Cockerspanielit ovat hauskoja, ystävällisiä, energisiä koiria, jotka tuovat paljon iloa omistajansa elämään. Niiden koulutus on hyvä aloittaa aikaisin, jotta niiden energia kanavoituu oikeaan suuntaan.

Bordercollie

Bordercolliet ovat erittäin älykkäitä ja helppoja kouluttaa, mikä tekee niistä loistavia lemmikkejä. Uskollisina, huolehtivina ja hellävaraisina ne ovat erinomaisia lemmikkejä myös lapsille.

Kettuterrieri

Valpas ja aina valmis kettuterrieri vaatii säännöllisiä mahdollisuuksia kuluttaa energiaansa. Kettuterrierit ovat luotettavia ja ystävällisiä, ja ne rakastavat ulkoilua.

Mäyräkoira

Mäyräkoirat on alun perin jalostettu auttamaan metsästyksessä. Ne ovat uskollisia ja sosiaalisia koiria, joilla on loputon energiavarasto.

Setteri

Setterit jalostettiin alun perin metsästyskoiriksi. Ne ovat herkkiä, kuuliaisia, uskollisia ja ystävällisiä. Setterit rakastavat ulkoilua, mutta leikkivät yhtä mieluusti sisällä lasten kanssa.