Pennun välttämättömät tarvikkeet

Pennun välttämättömät tarvikkeet

On aika tuoda uusi pentusi kotiin, ja koko perhe odottaakin jo kärsimättömänä uutta tulokasta. Jotta pentusi kotiutuu uuteen ympäristöön, se tarvitsee joitakin välttämättömiä tavaroita. Pentujen on tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi, suojatuksi ja mukavaksi uudessa kodissaan. Pentu tarvitsee oman hiljaisen ja tutun paikka syödä ja juoda, lämpimän ja mukavan paikan nukkua, leluja leikkimiseen sekä hyvin istuvan kaulapannan ja hihnan

On aika tuoda uusi pentusi kotiin, ja koko perhe odottaakin jo kärsimättömänä uutta tulokasta. Jotta pentusi kotiutuu uuteen ympäristöön, se tarvitsee joitakin välttämättömiä tavaroita. Pentujen on tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi, suojatuksi ja mukavaksi uudessa kodissaan. Pentu tarvitsee oman hiljaisen ja tutun paikka syödä ja juoda, lämpimän ja mukavan paikan nukkua, leluja leikkimiseen sekä hyvin istuvan kaulapannan ja hihnan

Huopa

Huopa voi toimia koiranpennun siirrettävänä petinä, jonka päällä se voi makoilla mukavasti missä tahansa huoneessa tai auton takaosassa. Sen tuttu tuoksu ja materiaali voivat myös tarjota pennulle turvaa, kun vierailette uusissa paikoissa.

Valitse tiheään kudottu, kulutusta kestävä huopa, joka on helppo taitella ja ottaa mukaan. Huovan on kuitenkin hyvä olla riittävän suuri, ettei se jää pennun kasvaessa heti liian pieneksi.

Hyvä kaulapanta

Pentusi tulee pitämään kaulapantaansa vuosia, joten varmista, että se on mahdollisimman mukava. Ihanteellinen kaulapanta on valmistettu kevyestä nylonista tai nahasta, ja siinä on runsaasti kasvunvaraa. Muista kuitenkin, että pennun kasvaessa pannan saattaa joutua vaihtamaan isompaan.

Mitataksesi kaulapannan oikean koon mittaa pennun kaulanympärys ja lisää pituuteen viisi senttimetriä. Panta on koiralle mukava, jos pennun niskan ja kaulapannan väliin mahtuu kaksi sormea. Muista löysätä kaulapantaa sitä mukaa, kun pentusi kasvaa!

Pedin paikka

Kun tuot koiranpentusi kotiin, ensimmäinen tärkeä päätös on valita sille nukkumapaikka. Pennut voivat nukkua jopa 14 tuntia päivässä, ja useimmat piiloutuvat silloin mieluiten mukavaan pieneen pesään. Siksi monet käyttävät pennun kuljetuslaatikkoa sen petinä ensimmäisten kuukausien ajan.

Rohkaisulla ja sopeuttamisella kuljetuskopasta saattaa muodostua turvapaikka pennulle. Sijoita koppa hiljaiseen ja lämpimään nurkkaukseen kauas vedosta. Jätä kuljetuslaatikkoon muutama lelu, jotta pentusi kokee kopan hauskana paikkana. Kehu pentua aina, kun se menee sisään kuljetuslaatikkoon.

Laittamalla pennun pedin kuljetuslaatikkoon rohkaiset sitä tunnistamaan oikean nukkumapaikan. Sopivan kokoinen peti pitää pennun olon mukavana ja turvallisena.

Ruoka- ja vesikulhot

Laadukkaat koiran ruoka- ja vesikulhot ovat metallisia tai keraamisia, jolloin ne on helppo pitää puhtaina ja pestä säännöllisesti. On hyvä aloittaa pienemmistä, pentukokoisista kulhoista ja hankkia uusia sitä mukaa, kun koirasi kasvaa

Oikea ruoka

Ruoka-ajat ovat todella tärkeitä uudelle pennulle, ja ensimmäisen elinvuotensa aikana ne syövät paljon. Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ensimmäisen vuoden aikana, ja ne voivat kuluttaa jopa kaksi kertaa niin paljon kaloreita kuin aikuinen koira.

FRISKIES Vitafit™ Junior on maistuva yhdistelmä kanaa, lisättyä maitoa ja kasviksia sekä täysjyvää, B-vitamiineja ja Omega-3- ja -6-rasvahappoja. 100-prosenttisen täysipainoinen ja ravitseva ateria sisältää lisäproteiinia ja oikean määrän vitamiineja, joita pennut tarvitsevat kasvun ja leikin polttoaineeksi. Valitsemalla pennulle oikean ruoan voit nauttia pentuajasta tietäen, että koirasi kasvaa elinvoimaiseksi ja onnelliseksi aikuiseksi.

Turkin hoito

Säännöllinen turkin hoito on tärkeää koiran terveyden kannalta ja auttaa pitämään turkin kauniina ja kiiltävänä. Siksi pentu on hyvä totuttaa säännölliseen turkinhoitoon niin nopeasti kuin mahdollista. Markkinoilla on paljon koiran turkin hoitoon tarkoitettuja tuotteita, kuten erilaisille turkeille tarkoitettuja harjoja ja shampoita. Koiran tarvitsemat tuotteet riippuvat turkin tyypistä, joten kysy lisää koirallesi sopivista tuotteista esimerkiksi eläinlääkäriltä tai kasvattajalta.

Hihna

Koirien hihnoja on saatavilla paljon erilaisia – eri materiaaleista valmistettuja, pitkiä ja lyhyitä. Hihnan valintaan vaikuttaa oma henkilökohtainen makusi sekä koiran koko. Yleensä noin 1,5 metrin mittainen hihna on paras nuoren koiranpennun koulutukseen ja kävelyttämiseen.

Purulelu

Jokainen koiranpentu käy läpi vaiheen, jossa se kokeilee hampaitaan lähestulkoon kaikkeen, minkä löytää. Tämä on välttämätöntä terveiden hampaiden kasvulle, ja pureskeleminen myös auttaa koiranpentua rentoutumaan ja nukahtamaan. Pennun hampaat tuntuvat tarvitsevan erilaista materiaalia eri kehitysvaiheiden aikana.

Jos pennun pureskelu aiheuttaa tuhoja kotona, pidä pentuasi silmällä ja selvitä, minkä esineiden pureskelemisesta se erityisesti pitää. Siten voit etsiä sille samanlaisesta materiaalista valmistettuja, turvallisempia leluja.