Käyttäytyminen ja koulutus

Käyttäytyminen ja koulutus

Kuinka ymmärrät kissasi käyttäytymistä ja vaikutat siihen

Kissan käyttäytymisen ymmärtäminen

Kissan käyttäytymisen ymmärtäminen

Miksi kissat kehräävät?

Kaikki lemmikinomistajat nauttivat kehräävän kissan viereen käpertymisestä. Kehräys kertoo kissan olevan sylissäsi onnellinen, tyytyväinen ja rauhallinen ja nauttivan runsaasta huomiosta – vai kertooko?
LUE LISÄÄ

Kissan ruikkimisen ymmärtäminen

Kissat ovat ihania lemmikkejä. Suurin osa niiden käyttäytymisestä saa meidät hymyilemään ja nauramaan, mutta osa niiden toiminnasta voi vaikuttaa hämmentävältä tai joskus jopa suorastaan antisosiaaliselta! Kissat voivat esimerkiksi virtsata hiekkalaatikkonsa ulkopuolella, mikä voi olla epämiellyttävää, jos se tapahtuu sisätiloissa. Jos tämä on ongelma, paras tapa lähestyä asiaa on kissan käyttäytymisen ymmärtäminen ja syihin puuttuminen.
LUE LISÄÄ

Auta kissaasi selättämään pelkonsa

Yleensä kissasi selviytymisvaisto pitää sen turvassa, mutta toisinaan tämä vaisto kehittyy vähemmän rationaaliseksi fobiaksi. Onneksi voit auttaa pelokasta kissaasi monin eri tavoin ja estää näin perusteettomien pelkojen syntymisen.
LUE LISÄÄ

Kissan käyttäytymisen ja kehonkielen ymmärtäminen

Olitpa sitten kissanomistajana ensikertalainen tai kokeneempaa kaartia, eteesi tulee varmasti hetkiä, jolloin toivot, että tietäisit, mitä kissasi päässä liikkuu.

LUE LISÄÄ

Juhlat, kissat ja ilotulitteet

Kaikki rakastavat kunnon juhlia. Kovat äänet, väenpaljous ja vieraat tilanteet voivat kuitenkin ahdistaa niihin tottumattomia kissoja. Seuraavien vinkkien avulla sinä ja kissasi voitte molemmat nauttia juhlista!
LUE LISÄÄ

Kissojen aggressiivinen käytös

Kissaystävämme ovat useimmiten rakastavia ja helliä, mutta toisinaan nekin ovat pahalla tuulella. Aggressiivinen käytös on kissojen toiseksi yleisin käyttäytymisongelma heti sisälle ruikkailun jälkeen.

LUE LISÄÄ

Kissojen tuhoisat käyttäytymisongelmat

Kissallasi on varmasti monia omituisia tapoja, mikä onkin yksi syy siihen, että kissat ovat niin hauskaa seuraa. Toisinaan kissan käytös voi kuitenkin yllättää – ehkä oma kissasi on raapinut ja kynsinyt kiellettyjä esineitä tai silpunnut viattomat verhot kappaleiksi. Yleensä huonekalujen pureskelu ja yleinen sekasorto yhdistetään ilkikurisiin tai ahdistuneisiin koiriin, mutta myös tuhoisista käyttäytymisongelmista kärsivä kissa voi saada riittävästi vahinkoa aikaan.
LUE LISÄÄ

Kissan hoito ja psykologia

Kissasi ei tarvitse pelkästään iälleen ja kunnolleen sopivaa ravintoa ja liikuntaa; henkinen ravinto ja hoito ovat myös tärkeä osa onnellisen kissan elämää.
LUE LISÄÄ

Yleisiä kissaan ja veteen liittyviä kysymyksiä

Monilla omistajilla on kissaan ja veteen liittyviä kysymyksiä. Kissat tunnetaan siitä, että ne vihaavat kaikkea märkää, mutta osa kissoista käyttäytyy täysin päinvastoin. Veden suhteen monet kissat käyttäytyvät hyvin samalla tavoin, mutta kissoilla on myös paljon eroja. Olemme vastanneet yleisimpiin kissoihin ja veteen liittyviin kysymyksiinne.
LUE LISÄÄ