Terveys ja ravinto

Terveys ja ravinto

Kuinka koira pysyy terveenä ja onnellisena

Koirat, joilla on erityistarpeita

Koirat, joilla on erityistarpeita

Koiran liikunta ja terveys

Liikunta tukee koiran painonhallinnassa ja auttaa pysymään ihannepainossa, koiran energiataso nousee ja sen sydän ja verenkiertoelimistö sekä vastustuskyky vahvistuvat. Kun liityt seuraan, voit saada itsekin irti samat hyödyt!
LUE LISÄÄ

Koiraurheilua ja liikuntaa lemmikillesi

Vaikka kävelisitte koiran kanssa joka päivä eri reittiä, kävisitte usein koirapuistossa ja leikkisitte yhdessä, joskus saattaa käydä mielessä, että jotain muutakin voisi keksiä.
LUE LISÄÄ

Koiran kynsien leikkaus ja hoito

Oli kyseessä sitten energinen koiranpentu tai täysikasvuinen koira, sen kynsiä ei yleensä tarvitse leikata kovin usein. Kynsien tilaa täytyy kuitenkin pitää silmällä ja tietää, kuinka ne tarvittaessa leikataan.
LUE LISÄÄ

Koiran Ruokavalion Suunnittelu

Kaikki koirat ovat erilaisia, joten on hyvä tietää, että tarjolla on laaja valikoima erilaisia koiran erityisruokavalioita. Ne palvelevat erilaisia tarpeita painonhallinnasta erilaisiin sairauksiin.
LUE LISÄÄ

Huonosti näkevän koiran hoito

Myös huonosti näkevä koira voi olla seikkailunhaluinen ja täynnä riemua! Koirat pärjäävät yleensä hyvin myös näkökyvyn heikennyttyä tai jopa sokeina, eikä tarvita kuin muutama pikku muutos, niin ne ovat taas tassuillaan. Itse asiassa, jos koiran heikentynyt näkökyky osataan ottaa huomioon, sen elämän pitäisi olla aivan yhtä laadukasta kuin aiemminkin.
LUE LISÄÄ

Koiran diabetes

Diabetes on monitahoinen sairaus, jota esiintyy yleensä ikääntyvillä koirilla. Aivan kuten ihmisillä, myös koirilla diabetes voi aiheuttaa useita epämiellyttäviä oireita. Huolellisesti hoidettuna taudin ei tarvitse heikentää elämänlaatua.
LUE LISÄÄ

Koiran heikentynyt kuulo

Koira saattaa olla syntymästään kuuro tai sen kuulo saattaa heikentyä onnettomuuden, sairauden tai yksinkertaisesti vanhenemisen seurauksena. Riippumatta kuulon heikentymisen syystä omistaja pystyy auttamaan koiraa monin tavoin.
LUE LISÄÄ

Leikkauksesta toipuminen

Jos koira täytyy leikata, on hyvä tietää, mitä toimenpiteen jälkeen on odotettavissa, jotta koiran olo pysyisi mahdollisimman hyvänä. Eläinlääkäri antaa tarkat ohjeet koskien lemmikin hoitoa ja toipumista entiselleen.
LUE LISÄÄ