Kysymyksiä ja vastauksia | Kissanruoka | PURINA® Friskies®

Ihmiset haluavat vähemmän ja vähemmän keinotekoisia väriaineita omaan ruokaansa, eivätkä halua niitä myöskään lemmikkiensä ruokaan. Kuuntelemme asiakkaitamme ja vastaamme heidän toiveisiinsa vähentää keinotekoisia ainesosia, tinkimättä laadusta ja mausta.

Väriaineet tuotteissamme ovat aina olleet täysin turvallisia. Olemme eläinrakkaita ennen kaikkea, joten lemmikkien turvallisuus ja terveys on aina ensimmäinen prioriteettimme. Vastaamme kuitenkin asiakkaidemme toivomukseen tuotteista, joissa olisi vähemmän keinotekoisissa ainesosia. Teemme tämän tinkimättä laadusta tai mausta.

Keinotekoiset väriaineet syntetisoidaan kemiallisesti, eikä niiden rakenne vastaa luonnossa esiintyviä väriaineita. Korvaamme nämä keinotekoiset väriaineet sellaisilla, jotka vastaavat rakenteeltaan luonnon väriaineita ja ovat peräisin lähteistä kuten kasveista ja mineraaleista. Oikeanlaisen prosessoinnin avulla (esimerkiksi kuumennus tai uuttaminen) näitä väriaineita voidaan hyödyntää lemmikkiruoissa teollisessa mittakaavassa.

Esimerkiksi:
E141 (Klorofyllikuperikompleksi) on väriaine, joka on peräisin luonnosta ja antaa kasveille ja leville niiden vihreän värin.
E160b (Annatto/Biksiini/Norbiksiini) on pigmentti, joka on peräisin annattopensaan Bixa Orellan hedelmistä. Pigmentti antaa keltaisen tai oranssin värin ruokaan.

Emme lisää tuotteisiimme mitään keinotekoisia väriaineita. Varotoimistamme huolimatta emme voi taata ettei tuotteisiin ole päätynyt mitään väriaineiden jäämiä. Tehtaissa saatetaan tuottaa muita tuotteita, joissa käytetään keinotekoisia väriaineita.

Meidän märkäruokamme ovat jo ilman keinotekoisia väri, -maku tai -säilöntäaineita.

Muutos luonnollisiin väriaineisiin vaikuttaa tuotteen ulkonäköön mutta ei vaikuta tuotteiden maittavuuteen, sulavuuteen tai ravintoarvoihin.
Friskies ® pitää saman mahtavan maun, jota kissat rakastavat ja tämän todistamiseksi on suoritettu makutestejä.