Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Leikkivinkit

Leikkivinkit

Kissanpennun jokainen leikkihyökkäys ja hännänheilautus on täynnä elinvoimaa. Leikkiessä voit vahvistaa sidettäsi kissaan, pitää hauskaa ja lisäksi parantaa kissan silmän ja tassun koordinaatiota.

Elinvoima

Kissa pysyy energisenä ja terveenä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, kun rakennat sille esteradan. Opeta esteet kissalle yksi kerrallaan, ennen kuin sen on suoritettava koko rata. Kissalla saattaa kestää vaiheiden oppimisessa jonkin aikaa, joten ole kärsivällinen ja muista, että yhdessä vietetty aika vahvistaa sinun ja kissan välistä sidettä.

Voit myös keksiä uusia vaiheita. Varmista kuitenkin, että ne ovat turvallisia. Älä anna palkkiota suoraan kädestäsi, vaan aseta se lattialle, kun este on suoritettu.

Aluksi tarvitset seuraavat välineet:

 • rengas (renkaan muotoinen esine, kuten hulavanne)
 • tyhjä pahvilaatikko
 • kissantunneli (voit ostaa tunnelin eläinkaupasta tai rakentaa sen itse peitoista ja tuoleista)
 • tuoli tai raapimispuu
 • Friskies®-raksuja
 • merkinantolaite käyttäytymismallien vahvistamiseen (haluttaessa).

Vaihe 1

Ensimmäisenä esteenä on rengas. Aseta rengas hiukan koholle lattiasta niin, että kissa on sen toisella puolella ja maittava Friskies®-raksu toisella. Kun kissa hyppää renkaan läpi, se saa palkintonsa.

Vaihe 2

Rakenna tyhjästä pahvilaatikosta este niin, että kissa on sen toisella puolella ja palkkio toisella, ja houkuttele kissa hyppäämään laatikon yli.

Vaihe 3

Kolmas este on kissantunneli. Houkuttele kissa kulkemaan tunnelin läpi Friskies®-raksun avulla. Muista antaa sille lopuksi palkkio.

Vaihe 4

Aseta radan loppuun jakkara tai tuoli, jolle kissan tulee hypätä, ja palkitse se vielä yhdellä Friskies®-raksulla.

Käyttäytyminen

Kun opit tuntemaan pennun tapoja, huomaat, että sille kehittyy oma persoonallisuutensa ja käyttäytymismallinsa hyvin varhaisella iällä. Emon ja pentueen muiden pentujen vaikutus sekä vuorovaikutus ihmisten kanssa vaikuttavat osaltaan näihin malleihin.

Älä leikitä pentua käsilläsi. Pentu pitää muutoin liikkuvaa kättä leluna, mikä saattaa johtaa kipeisiin naarmuihin, kun pentu kasvaa. Kannusta pentua sen sijaan leikkimään leluilla, sillä tämä vahvistaa sen leikkimieltä ja auttaa sitä kasvamaan tyytyväiseksi, älykkääksi kissaksi. Kun leikit kissan kanssa päivittäin, päiväsi piristyy, mutta lisäksi sinun ja kissasi välinen side vahvistuu.

Muutokset leikissä

Noin viiden kuukauden ikäisenä pentu alkaa luonnostaan leikkiä entistä vähemmän. Joidenkin käyttäytymistieteilijöiden mukaan tämä saattaa johtua kissan oppimiskauden päättymisestä. Jos kissaa kannustaa leikkimään säännöllisesti, sen kanssa voi kuitenkin nauttia leikkihetkistä vielä monen vuoden ajan.

Leikki paitsi virkistää sinua ja kissaasi ja vahvistaa välistänne suhdetta, myös kehittää pennun silmän ja tassun koordinaatiota ja vahvistaa näin sen terveyttä ja elinvoimaa.
Lisäksi pennuille voi opettaa erilaisia temppuja, kuten takajaloilla istumisen, sillä pennut ovat erittäin fiksuja. Kärsivällisyydellä, kehuilla ja maittavilla Friskies®-raksupalkkioilla voitte yhdessä hioa temput virheettömiksi.

Oikeat lelut

Yksinkertaisimmatkin asiat voivat piristää sinun ja kissanpentusi elämää. Esimerkiksi tennispallosta tai paperitollosta riittää iloa ja huvia tuntikausiksi. Varmista kuitenkin, ettei lelu ole niin pieni, että pentu voisi nielaista sen, jotta voit antaa pennun leikkiä huoletta.

Muita vinkkejä sinun ja kissasi virkistykseksi on pelivalikoimassamme.

Niin pennut kuin aikuiset kissatkin ovat myös erittäin kiinnostuneita paperipusseista. Pidä kuitenkin muovipussit poissa kissan ulottuvilta, jotta se voi leikkiä turvallisesti. Kiipeily- ja raapimispuista on myös runsaasti huvia: pentu saa teroittaa siihen kynsiään, ja huonekalusi säästyvät leikkisiltä raapaisuilta.

 • Kissasi silmin

  Tiedätkö, miten kissasi näkee maailman? Vastaa vuorovaikutteiseen tietovisaamme, niin saat sen selville!

  Vastaa tietovisaan

 • Hoito ja neuvoja

  Vinkkejä, jotka auttavat pitämään kissasi terveenä, jotta voitte nauttia onnellisista vuosista yhdessä

  Lisätietoja

 • Terveystarkastus

  Pikaopas kissan terveyden tarkastamiseen

  Lue lisää