Edistä kissan ruoansulatusta

Hyvä ruoansulatus on yksi erinomaisen terveyden kulmakivistä. Kun ravinnon kaikki hyvät raaka-aineet sulavat ja imeytyvät, kissa saa kaikki ravinteet, joita se tarvitsee pysyäkseen huippukunnossa.

Huonon ruoansulatuksen oireita

Jos kissan ravinto ei sula kunnolla, yksi yleisimmistä merkeistä on muodoton uloste, mahdollisesti jopa ripuli. Kissa saattaa jopa oksennella, sen paino voi pudota ja muita oireita voivat olla elottoman näköinen turkki ja voimaton olemus. Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos olet huolissasi kissasi ruoansulatuksesta.

Mitä kissan tulisi syödä?

Kissat ovat lihansyöjiä, ja niiden koko elimistö on mukautunut ruokavalioon, jonka perustana on liha. Kissan hampaat on suunniteltu saalistamiseen ja saaliin repimiseen ja niiden ruoansulatus ja aineenvaihdunta ovat sopeutuneet käsittelemään lihasta saatavaa runsasproteiinista ja -rasvaista ravintoa. Kissat tarvitsevat tiettyjä ravintoaineita, joita on vain lihassa, esimerkiksi tauriini-nimistä aminohappoa ja arakidoni-rasvahappoa. Tästä syystä kissa ei voi koskaan olla kasvissyöjä! Laadukkaat proteiinit auttavat kissaa pysymään lihaksikkaana, sen ihoa ja turkkia pysymään terveenä ja ne ovat välttämättömiä sen vastustuskyvyn kannalta. Kissan tasapainoinen ruokavalio sisältää myös optimaalisen määrän laadukkaita rasvoja, joissa on omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, valikoituja kuituja ruoansulautuksen edistämiseksi ja vitamiineja ja kivennäisaineita hyvän terveydentilan takaamiseksi. Hyvin sulavat hiilihydraatit ovat myös käyttökelpoinen energianlähde. Mahdollisimman hyvälaatuisen ravinnon tarjoaminen terveelle kissalle auttaa optimoimaan kissan ruokavalion.

Edistä kissan ruoansulatusta

Jos kissalla on herkkä ruoansulatus tai lieviäkin vatsavaivoja, sille voi olla hyötyä ruokavaliosta, jossa yhdistyvät seuraavat ominaisuudet:

  • - Korkealaatuiset, hyvin sulavat raaka-aineet, jotka vähentävät suolistoon kohdistuvaa rasitusta.
  • - Rajattu proteiininlähteiden määrä vähentää mahan ja suolen ärtymisen riskiä.
  • - Hyvin sulavat proteiinit auttavat parantamaan ruoansietokykyä.
  • - Prebiootit auttavat mikrobitasapainon saavuttamisessa ja edistävät hyvien bakteerien kasvua.
  • - Kuidut tukevat vatsan soluja ja helpottavat ravinnon kulkua suolistossa.

Jotkin probiootit (elävät hyvät bakteerit) edistävät myös kissojen ruoansulatusta. Kysy eläinlääkäriltä lisätietoja probiooteista, jotka auttavat ehkäisemään kissan ripulia (erityisesti, jos kissa reagoi stressiin vatsallaan) ja joiden on osoitettu parantavan kissanpentujen ulosteen laatua.

Jos eläinlääkäri epäilee kissan ripulin johtuvan ruoka-aineallergiasta, hän saattaa ehdottaa hypoallergeenista ruokavaliota, joka sisältää hydrolysoituja proteiineja. Nämä proteiinit on pilkottu niin pieniin osiin, etteivät ne aiheuta allergisia reaktioita.

Voit auttaa kissaa elämään tervettä, onnellista ja aktiivista elämää mahdollisimman kauan ja tuet sen ruoansulatuksen terveyttä tarjoamalla sille mahdollisimman korkealaatuista ruokaa, jonka raaka-aineet ovat hyvin sulavia.

Kissan ripuli: Mitä voit tehdä


Mitä ruokavalioita kissallesi on suositeltu