Korat

Korat

Korat-kissan turkki on lyhyt, kiiltävä, hieno ja vartalonmyötäinen. Kissasta on vain yksi värimuunnos, sininen, jonka karvan päässä on hopeanharmaata. Nenänpää, huulet ja anturat ovat tumman siniharmaat tai laventelin väriset. Korat muistuttaa ulkonäöltään venäjänsinistä, mutta sillä on yksinkertainen turkki, se on pyöreämpilinjainen ja sen silmät ovat kirkkaanvihreät, eivät smaragdinvihreät. Sydämenmuotoinen pää on sen tunnuspiirre, ja sillä on suuret korvat ja silmät sekä valpas ilme. Vartaloltaan kissa on vahva ja lihaksikas, ei siamilaisen pitkäraajainen eikä toisaalta tanakka kuin brittiläinen lyhytkarva.

  • Leikkisä ja utelias kissa
  • Ystävällinen mutta itsenäinen kissa
  • Hiljainen kissa
  • Keskikokoinen kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Alkuperä

Korat on saanut nimensä Thaimaan provinssin mukaan. Thaimaassa rotu tunnetaan nimellä si-sawat ja sen uskotaan tuovan omistajalleen hyvää onnea. Koratpariskunta oli ennen perinteinen lahja morsiamelle. Isossa-Britanniassa korat on saattanut osallistua kissanäyttelyyn jo 1800-luvulla sinisenä siamilaisena. Yhdysvalloissa rotu esiintyi ensimmäisen kerran 1950-luvulla, ja sieltä se saapui Isoon-Britanniaan vuonna 1972. Korat on yksi harvoista roduista, joista on vain yksi värimuunnos, koratin tapauksessa siniharmaa.

Alkuperäismaa

Thaimaa

Muut nimet

Si-Sawat

Luonne

Koratin luonne on rauhallinen ja miellyttävä, ja se on erittäin älykäs ja leikkisä rotu. Ne ovat ihanteellisia lemmikkejä ja ovat usein erittäin ihmisrakkaita.

Terveys

Korat on pitkäikäinen kissa, eivätkä 18- ja 19-vuotiaat yksilöt ole harvinaisuuksia. Korateilla esiintyy gangliosidoosia, perinnöllistä entsyymivajausta, joka vaikuttaa hermostoon aiheuttaen halvauksen. Tilaa voidaan testata ja omistajien tulee ennen pennun hankintaa varmistaa, että kasvattajan kissat on testattu, eivätkä kanna tätä perinnöllistä sairautta.

Ravitsemus

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja niillä kaikilla on ravinnon suhteen suosikkeja, inhokkeja ja yksilöllisiä tarpeita. Kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä ja ne tarvitsevat ravinnostaan 41:tä eri ravintoainetta. Näiden ravintoaineiden suhde vaihtelee riippuen kissan iästä, elämäntavasta ja yleisestä terveydentilasta. Kasvavat, energiset kissat tarvitsevat luonnollisesti ravitsemuksellisesti erilaisen ruokavalion kuin vähemmän aktiiviset seniorikissat. Oikea ruokintamäärä tulee myös ottaa huomioon. Ruokintaohjeita noudattamalla kissa pysyy hoikkana ja hyväkuntoisena, ja märkä- ja kuivaruoan suhdetta voi vaihdella kissan mieltymysten mukaan.

Turkinhoito

Rodun lyhyt turkki ei kaipaa erityistä hoitoa, vaikka kissa yleensä nauttii harjaamisesta pehmeällä harjalla ja sen mukanaan tuomasta ihmisen antamasta huomiosta. Säännölliset rokotukset ja loishäädöt ovat suositeltavia, kuten kaikilla kissaroduilla.

Parhaiten lapsille sopivat rodut

Rotua ei yleisesti pidetä parhaana rotuna lapsiperheisiin, mutta kaikki kissat ovat erilaisia. Huolellisen totuttelun myötä kissa voi oppia elämään lasten kanssa.

cat

Onko tämä oikea rotu sinulle?

Jokaisella kissalla on oma, yksilöllinen luonteensa, mutta niiden käytöstä ohjaavat myös synnynnäiset vietit ja käytösmallit. Kokeile valintatyökaluamme niin näet, mitkä kissarodut vastaavat mieltymyksiäsi ja elämäntyyliäsi parhaiten. Kun sinä ja kissasi nautitte samoista asioista, olette molemmat onnellisia ja tyytyväisiä

Mitä tulisi ottaa huomioon seuraavaksi?

Adoptointi

Kissan adoptoiminen löytöeläinkodista ja uuden elämän antaminen voi olla äärimmäisen tyydyttävää. Moni kissa odottaa rakastavaa loppuelämän kotia. Jokaisella kissalla on oma tarinansa. Monet ovat menettäneet ensimmäisen kotinsa itsestään riippumattomista syistä ja haluaisivat mielellään osaksi sinun perhettäsi. Hyvämaineiset löytöeläinkodit ovat huolellisia valitessaan oikeille ihmisille juuri oikeat kissat. Henkilökunta neuvoo ja vastaa kysymyksiisi mielellään.

Hyvän kasvattajan löytäminen

Jos olet päättänyt hankkia rotukissan, kannattaa etsiä hyvämaineinen kasvattaja. Rotukissanpennun tai aikuisen kissan hankkimisen paras puoli on se, että kissan ulkonäkö ja tuleva luonne voidaan ennustaa melko luotettavasti. Kysy eläinlääkäriltäsi tarkemmin kissojen tarttuvista taudeista, geneettisistä alttiuksista tai hoidon tarpeesta, jotta olet täysin valmis, kun uusi kissasi saapuu.

Kissan toivottaminen tervetulleeksi

Uusi kissasi tai kissanpentusi saapuu lähipäivinä, joten olet varmasti hyvin innoissasi. Saapumista edeltävinä päivinä riittää reilusti tekemistä, joten et varmasti pääse pitkästymään ennen kissasi saapumista.