Pennun valinta | Pentu nurkkaus | PURINA® Friskies®

Pennun valinta

Pennun valinta

Pennun valinta

Jokainen pentu on omalla tavallaan erityinen, mutta on myös paljon mitä voit tehdä varmistaaksesi, että valitset juuri sinulle sopivan pennun. Mikä rotu sopii parhaiten sinulle ja ympäristöösi? Pitäisikö sinun pelastaa pentu joka tarvitsee kotia vai ottaa pentu hyvämaineiselta kasvattajalta? Löydä vastaukset näihin ja paljon muuhun lukemalla alla olevista osioista.

Pennun valinta

Pohtimisen arvoisia kysymyksiä

Kun tulee aika valita perheeseesi uusi lemmikki, päätä ensin haluatko ostaa uuden pennun luotettavalta kasvattajalta vai vierailla löytökoirakeskuksessa ja antaa vanhemmalle eläimelle uusi tilaisuus rakastavaan perhe-elämään.

Olette keskustelleet koiran ottamisesta yhdessä ja tehneet päätöksen ryhtyä koiran omistajiksi. Nyt on aika hankkia perheeseenne uusi lemmikki, mutta mistä aloittaa?

Pennun valitseminen rekisteröidyltä kasvattajalta on helpoin vaihtoehto. Muista tutkia asiaa etukäteen ja valita vain hyvämaineisia, toimintaan valtuutettuja kasvattajia. Jos olette hankkimassa ensimmäistä koiraa perheellenne, saatte paljon arvokasta tietoa koiran käyttäytymisestä ja kasvattamisesta kasvattajalta.

Jos perheellänne on jo kokemusta koirien kasvattamisesta, uuden ystävän valitseminen hyvämaineisesta löytökoirakeskuksesta voi olla palkitseva kokemus: mahdollisuus rakastaa koiraa jota on ehkä aiemmin kohdeltu kaltoin ja saada se taas luottavaiseksi ja elämäniloiseksi.

Keskuksissa ei välttämättä ole pentuja; jos päätät ottaa kotiisi vanhemman koiran, puhu henkilökunnan kanssa varmistaaksesi että eläin on sopiva sinulle ja perheellesi.

Etsitpä perheeseesi puhdasrotuista koiraa tai iloista sekarotuista rakkia, muista että erityyppiset koirat vaativat eri määrän hoivaa. Oikean päätöksen tekeminen on tärkeää teille kummallekin.

Koiria on kaikenmuotoisia ja -kokoisia, aina ystävällisistä, huomaavaisista jättiläisistä kuten Bernin Paimenkoira Border Collien innokkaaseen touhotukseen – ja kaikilla niillä on omat luonteenpiirteensä. Olitpa sitten etsimässä ylvästä rotukoiraa tai hilpeää sekarotuista rakkia, erilaiset koirat vaativat eri määrän huolenpitoa ja huomiota; oikean päätöksen tekeminen on tärkeää teille kummallekin. Koirasi tulee olemaan tärkeä ja rakastettu perheenjäsen vuosikymmenen ajan tai pitempäänkin, joten käytä siis aikaa huolelliseen tutkimiseen ennen kuin päätät mikä koira olisi paras teidän perheellenne.

Puhdasrotuisen rodun valitseminen voi olla varmempi vaihtoehto. Valitsemalla tietyn rodun, voit olla melko varma siitä kuinka suureksi se kasvaa ja millaisia luonteenpiirteitä sillä esiintyy. Mutta pitää ottaa huomioon, että joillakin koiraroduilla voi olla suurempi riski periytyviin sairauksiin.

Toisaalta, sekaroituiset koirat ovat iloisia ja ainutlaatuisia – ja se ettet tiedä mitä tuleman pitää, voi olla hauska osa lemmikkiisi tutustumista.

Uroksilla ja nartuilla on hyvin erilaiset luonteenpiirteet ja persoonallisuudet. Kun valitset perheen koirasi sukupuolta, mieti kumpi parhaiten sopisi perheesi tilanteeseen.

Kun mietitte perheenne uuden lemmikin sukupuolta, täytyy ottaa koko perhe huomioon. Jotkin koiranomistajat sanovat että uroskoirat ovat itsenäisempiä kuin nartut ja on olemassa joitakin todisteita siitä, että uroskoirat saattaisivat olla hankalampia kouluttaa (erityisesti vartiorotujen kohdalla).

Nartut taas voivat olla rakastavampia (toisaalta jotkut väittävät että nartut ovat varautuneempia kuin urokset).

Kysy tietoa ja neuvoja eläinlääkäriltä, eläinten käyttäytymisasiantuntijalta tai koirien kasvattajalta ennen kuin teet lopullisen päätöksen.

Uskollisia, älykkäitä ja omistautuneita, koirat ovat loistavia perheen lemmikkejä ja lasten leikkikavereita. Pennun tuominen perheesi kotiin on iso päätös. Seuraavassa on muutamia asioita joita sinun kannattaa harkita.

Koirat ovat loistavia lemmikkejä perheeseen. Uskollisia, älykkäitä ja kertakaikkisen omistautuneita – ne ovat parhaita ystäviä joita lapsesi rakastavat, ainainen seura joka toivottaa sinut kotiin päivä toisensa jälkeen vetisellä, karvaisella halauksella ja innokkaasti heiluvalla hännällä. Paitsi että koirat ovat hauskaa seuraa, niiden ehdoton rakkaus lisää lämpöä jokaiseen kotiin ja pian et enää voisi ajatella perhettä ilman niitä. Mieti, kaikki ne pitkät seikkailuntäyteiset kävelyretket yhdessä koko perheen kanssa, koiran hypellessä iloisena metsäpolulla tai rantavedessä.