Pienen koiran hankkiminen

Kodin antaminen pienelle löytökoiralle

Näin annat pienelle löytökoiralle kodin
Jos pohdit pienen koiran hankkimista, olet ehkä olettanut, että koiranpentu on ainoa vaihtoehto. Mutta oletko harkinnut kodin antamista aikuiselle pienelle koiralle hyvämaineisesta eläinsuojeluyhdistyksestä tai löytöeläintalosta? Lukuisat ihanat pienet koirat etsivät uutta pysyvää kotia. Yksi niistä voi hyvinkin olla juuri sinulle oikea lemmikki.
Pieni koira sohvalla

Hellyyttä etsimässä

Monet pienet koirat päätyvät löytöeläintaloihin perheen olosuhteiden muutoksen vuoksi. Avioero, uuden vauvan syntymä, omistajan kuolema tai muutto voivat tehdä koiran pitämisestä mahdotonta, vaikka koira olisikin pieni. Hyvämaineisilla löytöeläintaloilla on yleensä paljon erilaisia koiria, myös pieniä suosittuja rotuja pentuiästä keski-ikään.

Käytösongelmia odotettavissa?

Kaikilla uutta kotia etsivillä pienillä koirilla ei ole käytösongelmia. Suurin osa on ystävällisiä, sosiaalisia koiria, jotka sopeutuvat nopeasti uuteen kotiin. Hyvämaineiset löytöeläintalot arvioivat ja kuntouttavat hoidossaan olevat koirat perinpohjaisesti ja pitävät huolta siitä, että jokainen niistä löytää oikeanlaisen kodin.

Image
Image
”Uuden kodin saanut pieni koira voi nopeasti muodostaa vahvan siteen uuteen omistajaansa”

Aikuisen koiran hankkimisen plussat ja miinukset

Aikuisen koiran hankkimisen suurimpia etuja on, että koira on todennäköisesti sosiaalistettu ja opetettu sisäsiistiksi. Se on luultavasti myös tottunut muihin eläimiin ja uusiin ihmisiin. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sille on kehittynyt aikuisen koiran persoonallisuus. Suurin osa löytöeläintaloista steriloi ja rokottaa koirat sekä asettaa niihin mikrosirut ennen uuteen kotiin sijoittamista, ja jotkut tarjoavat myös ilmaisen lemmikkivakuutuksen joksikin aikaa. Aikuisen koiran hankkimisen huono puoli on, että sillä voi kestää kauemmin sopeutua kotiisi kuin pennulla. Koiralla saattaa olla myös käytösongelmia, jolloin tarvitaan lempeää koulutusotetta ja kärsivällisyyttä. Löytöeläintalo ja eläinlääkäri auttavat sinua onnistumaan.

Etsi lähin löytöeläintalo tai eläinsuojeluyhdistys

" Jotkin löytöeläintalot ovat erikoistuneita pieniin koirarotuihin, joten jos olet jo päättänyt koirarodun, kannattaa ensin kysyä niistä. Joskus löytöeläintaloissa järjestetään avoimien ovien päiviä, jolloin koiriin on mahdollista tutustua. Monien löytöeläintalojen nettisivulta löytyy tarkempia tietoja niiden hoidokeista."

Ota selvää sijoitusprosessista

Suurin osa löytöeläintaloista pyytää täyttämään hakulomakkeen löytääkseen parhaan mahdollisen koiran juuri sinulle. On tärkeää vastata kysymyksiin rehellisesti, sillä jotkut löytöeläintalot haluavat tutustua kotioloihisi tarkemmin, kun sinulle on varattu sopiva koira. Joissain tapauksissa pääset käymään löytöeläintalossa ja tutustumaan koiraan ennen kuin sijoituksesta päätetään lopullisesti. Suurin osa löytöeläintaloista ja eläinsuojeluyhdistyksistä veloittaa luovutusmaksun, jonka se käyttää toimintansa rahoittamiseen.

Ensimmäiset viikot

Luottavaisinkin pieni koira tarvitsee aikaa uuteen kotiin sopeutumiseen. Yhteisten rutiinien luominen ja toisiinsa tutustuminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Kärsivällisyys palkitaan, sillä uuden kodin saanut pieni koira voi nopeasti muodostaa vahvan siteen uuteen omistajaansa. Valmistaudu siis siihen, että saat uskollisen ja varauksetta sinua rakastavan ystävän."

Juuri oikea ruoka pienelle koirallesi
Juuri oikea ruoka pienelle koirallesi
Pienet koirat ovat ainutlaatuista seuraa – täynnä energiaa, leikkimieltä ja uteliaisuutta. Vaikka ne ovat usein suuria persoonia, kooltan ne ovat monia muita koiria pienempiä, ja sen takia niillä on myös erilaiset tarpeet.
Tutustu valikoimaan