KOIRAN HERKÄN RUUANSULATUSELIMISTÖN HOITO

Pidä huolta koirasi ruuansulatusjärjestelmästä.

Onko koirasi ruuansulatuselimistö parhaassa mahdollisessa kunnossa? Syökö se mielellään? Kasvaako koirasi normaalisti ja vaikuttaako se hyvinvoivalta? Koirat ovat erilaisia. Monet koirat kärsivät kuitenkin herkästä vatsasta. Ruuansulatusjärjestelmän on oltava kunnossa, jotta koira pysyy terveenä ja mieli virkeänä.

Dog Image

Ruuansulatusjärjestelmä turvaa koiran elämää kellon ympäri. Koiran immuunijärjestelmän soluista 70 prosenttia sijaitsee ruuansulatuselimistössä. Ne suojaavat koiraa myrkyiltä ja haitallisilta mikrobihyökkäyksiltä. Ruuansulatuselimistön elintärkeänä tehtävänä on ravintoaineiden imeytymisestä huolehtiminen ja muuttaminen energiaksi.

Tarkkaile kahta asiaa:

  • Ulosteet ovat usein pehmeitä ja löysiä.

Satunnainen ripuli ja löysät ulosteet ovat merkki suolistoflooran epätasapainosta. Jos koirasi kärsii toistuvasti näistä oireista, syynä voi olla yliherkkyys ruoka-aineelle tai allergia. Jos olet huolissasi, vie koirasi eläinlääkärin tutkittavaksi.

  • Uusi ruoka ei sovi

Jos teet muutoksia koiran ruokavalioon, tee ne vähän kerrallaan. Jos vähäisetkin muutokset aiheuttavat vatsan löystymistä ja/tai ripulia, elimistö ei ehkä siedä jotain uuden ruokavalion sisältämää ruoka-ainetta.