RUUANSULATUKSESTA HUOLEHTIMINEN PENTUIÄSTÄ AIKUISUUTEEN

Koirasi tarvitsee terveellistä ruokaa alusta alkaen. Pennun täysipainoinen kasvu aikuiseksi ja vahvaksi koiraksi edellyttää oikeiden ravintoaineiden saamista pentuiässä. Aikuiseen koiraan verrattuna pennut tarvitsevat kolme kertaa enemmän kaloreita, proteiineja ja mineraaleja painokiloa kohti.

Feeding Puppies

PENTUJEN RUOKINTA

Tarkkaile esiintyykö pennulla ruuansulatuselimistön herkkyyden merkkejä. Kiinnitä huomiota yksittäisten ainesosien aiheuttamiin ongelmiin.

Ole erityisen tarkkana ensimmäisten viiden elinkuukauden aikana, jolloin pennun luonnollinen vastustuskyky ei ole vielä täysin kehittynyt.

Käytämme tästä jaksosta nimitystä "immuunivaje", koska koiranpentu on tällöin herkempi saamaan infektioita ja ruuansulatushäiriöitä. Optimaalinen ravinto auttaa ohittamaan vaiheen turvallisesti.

 Puppy food sensitivity

Ruuansulatusjärjestelmä saattaa ajoittain vaivata koiraasi tämän vaiheen jälkeenkin. Tämä johtuu ruuansulatuksen tehon heikkenemisestä ja suoliston mikroflooran (bakteerien) epätasapainosta. Eläinlääkäri voi kertoa enemmän juuri sinun koirastasi.

 The immunity gap