NELJÄ ASKELTA IHANNEPAINOON

Ihannepainon saavuttaminen voi olla vaikeaa. Se on kuitenkin mahdollista. Kun noudatat näitä neljää ohjetta, palkintona on aktiivinen yhteiselo koirasi kanssa.

Dog Image

Jos koiran painoa on tarkkailtava, anna sille pari kolme pienempää ateriaa yhden suuren sijaan. Tasainen ruuan saanti estää voimakkaan näläntunteen.
Vältä yliruokintaa mittaamalla ruoka tarkasti. Purina® PRO PLAN® -sarjan pakkauksissa on yksityiskohtaiset ohjeet. Älä syötä koiralle ruuantähteitä. Koira saa niistä ylimääräisiä kaloreita ja vääriä ravintoaineita. Perheenjäsenet ja ystävät saattavat tarjota koiralle ylimääräisiä herkkupaloja. Varmista, että kaikki tietävät sen painonhallintaohjelmasta.

Herkkupalavinkkejä

Herkkupalojen antaminen on tärkeä osa suhteen muodostamisessa koiraan. Kuitenkin, herkkupalojen mukana koiralle tulee helposti liikaa energiaa, joten kannattaa noudattaa muutamaa yksinkertaista ohjetta:

 • Älä anna rasvaisia herkkuja
 • Anna pienikokoisia herkkupaloja tai terveellisiä PRO PLAN Light keksejä.
 • Ota päivittäiseen käyttöön “herkkuastia”. Aina kun annat koirallesi herkun, laita herkku myös herkkuastiaan. Sen avulla saat käsityksen kuinka paljon annat koirallesi herkkuja.
 • Jos koirasi kerjää herkkuja, yritä antaa koirallesi huomiota herkkuja sijaan. Koiran kanssa leikkiminen vetää huomion pois herkuilta ja koira saa vähemmän energiaa samalla kun te pidätte hauskaa keskenänne.

Liikunnalla ja leikillä on tärkeä osa omistajan ja lemmikin suhteessa. Liikunta voi olla metsässä samoilua tai kepin noutamista puistossa. Samalla koiran paino pysyy kurissa ja lujitat hyvää suhdetta koiraan, ulkoilmasta nauttien. Vaihtelu virkistää, joten kokeile monipuolisia liikuntatapoja: Ota lenkille mukaan leluja jos koirasi pitää niistä.

Jos koirasi noutaa palloja, voit käyttää erilaisia apuvälineitä saadaksesi pallon lentämään kauemmaksi, jotta koirallesi tulisi enemmän juoksemista.-

Kokeile lenkkeilemistä muiden koiranomistajien kanssa

Ryhmä, joka muodostuu koirista ja niiden omistajista, lenkkeilee todennäköisesti enemmän- Koirasi voi jopa innostua leikkimään toisen koiran kanssa. Koirat, jotka leikkivät keskenään, kuluttavat enemmän energiaa.

Tee muutoksia lenkkirutiineihin.

Vaihtele joko reittiä tai tee lenkit eri vauhdeilla kävelystä hölkkään.

Muista kuitenkin tehdä lenkkisi koirasi ehdoilla jos koirasi on iäkäs tai sillä on nivelrikkoa. Konsultoi tarvittaessa eläinlääkäriä ja kysy häneltä vinkkejä liikkumiseen koirasi kanssa.

Kun asetat tavoitteet koiran painonhallinnalle, tulosten seuraaminen on helpompaa ja palkitsevampaa. Voit pitää kirjaa koirasi painonkehityksestä, mitata sen vyötärönympärystä ja tarkkailla koiran kuntoa Body Condition -järjestelmällä.

Hyvä painonpudotustavoite on 2 prosenttia viikossa. Tavoitteeseen pääseminen on hyvän yhteistyön tulosta. Palkitse koira saavutuksista esimerkiksi uudella lelulla tai ruokakupilla. Eläinlääkäri antaa tarkan painotavoitteen.

Koiran painon pudottaminen on samanlainen vähittäinen prosessi kuin ihmiselläkin. Ei kannata luovuttaa kesken. Vähitellen tapahtuva painonpudotus tarkoittaa myös sitä, että paino pysyy varmemmin kurissa. Eläinlääkärin tuen, PRO PLAN® -ruoan ja uusien liikuntatottumusten tuloksena on iloinen ja terve koira, joka nauttii elämästä täysillä ikääntyessäänkin.

 • Anna rakkautta ja huomiota, älä ruokaa
 • Herkkupalat ovat hyviä kun niiden suhteen pysytään rajoitetuissa energiamäärissä.
 • Laihduta hitaasti
 • Leiki ja liiku. Mitä enemmän, sitä parempi.

Näet eron koirassasi.

Kun vietät laatuaikaa koirasi kanssa painonhallinnan merkeissä, voit huomata miten teidän välinen suhde paranee.

Huomaat koirastasi:

 • Liikkuvuus paranee, joten voitte tehdä enemmän asioita yhdessä
 • Into leikkiä kasvaa
 • Elämään tulee enemmän energiaa väsymyksen sijaan
 • Hengästyminen vähenee, joten liikkuminen ja seikkaileminen on helpompaa
 • Ulkonäkö muuttuu urheilullisemmaksi ja siten se vastaa koiran piristynyttä mielentilaa