KOIRAN HERKÄN RUOANSULATUKSEN AUTTAMINEN

JOS KOIRALLASI ON HERKKÄ RUOANSULATUS, KOKEILE SEURAAVIA YKSINKERTAISIA KEINOJA VARMISTAAKSESI, ETTÄ KOIRASI SAA TÄYTTÄ ELÄMÄÄ VARTEN TARVITSEMANSA RAVINNON.

KEINO 1: KESKUSTELE ELÄINLÄÄKÄRIN KANSSA

Jos koirasi uloste on löysää tai se kärsii ilmavaivoista, aivan ensimmäiseksi kannattaa keskustella asiasta eläinlääkärin kanssa. On syytä varmistaa, ettei koirasi herkkyyden taustalla ole jokin sairaus. Allergiset reaktiot, bakteeri- ja virusinfektiot, sisäloiset ja tulehdukselliset suolistosairaudet täytyy sulkea pois. Eläinlääkärisi neuvoo varmasti, mistä on syytä huolestua ja mistä ei.

KEINO 2: KATSE KOIRAN RAVINTOON

Ulosteen laatu kertoo paljon koirasi ravinnon laadusta. Korkealaatuiset raaka-aineet auttavat vähentämään koiran vatsaan kohdistuvaa rasitusta. Tämä johtuu siitä, että korkealaatuiset raaka-aineet on prosessoitu niin, että ruoka ovat hyvin sulavaa, erityisesti jos ne sisältävät suoliston terveyttä tukevia prebiootteja. Hyvin sulavaa ravintoa syövän koiran ulosteen määrä on normaali, ja ulosteet ovat kauniin muotoisia ja kiinteitä. Mieti myös ravinnon makua. Aivan kuten ihmiset, myös koirat yhdistävät epämiellyttävän olon vatsassa syödyn ruoan makuun. Ne saattavat ryhtyä välttelemään tiettyä ruoka-ainetta tai kieltäytymään siitä kokonaan. Jos koira on tottunut esimerkiksi kanamakuiseen ravintoon, kannattaa kokeille toista vaihtoehtoa, esimerkiksi lammasta.

KEINO 3: MUUTA RUOKAVALIOTA VÄHITELLEN

Kun olet löytänyt oikean ravinnon, totuta koira siihen vähitellen ja vältä äkillisiä muutoksia sen ruokavaliossa. Ensimmäisen parin päivän aikana kannattaa vähentää vanhan ruoan määrää hieman ja korvata se uudella ravinnolla. Seuraavien päivien aikana korvaa enemmän vanhaa ruokaa uudella. Jatka näin 7–10 päivän ajan, kunnes vanha ruoka on kokonaan korvattu uudella. Oikean ravinnon löytyminen herkästä ruoansulatuksesta kärsivälle koiralle saattaa koostua yrityksestä ja erehdyksestä, joten ei kannata luovuttaa, vaikka ei onnistuisikaan heti ensimmäisellä kerralla.

KEINO 4: HERKKUJA HARKITEN

Vältä koiran herkän vatsan kuormittamista, äläkä anna sille ihmisten ruoantähteitä. Ne eivät välttämättä sula, vaan aiheuttavat vatsavaivoja. Jos koirasi on ansainnut herkkuja, tarkista niiden valmistusaineet huolella, ja pidä herkkujen osuus ruokavaliossa alle 10 %:n.

Näiden helppojen keinojen avulla voit auttaa eläinlääkäriä diagnosoimaan, mikä saa koiran vatsan ärsyyntymään, ja muuttaa sen ruokavaliota oikeaan suuntaan.