TERVEEN VASTUSTUSKYVYN SALAISUUS

KOIRASI VASTUSTUSKYKY AUTTAA SITÄ TAISTELEMAAN FLUNSSIA, TAUTEJA JA INFEKTIOITA VASTAAN. TERVEEN VASTUSTUSKYVYN SALAISUUS SAATTAA KUITENKIN OLLA JOTAIN MUUTA KUIN KUVITTELET.

TODELLINEN SANKARI

Monet koiranomistajat eivät tiedä, että tärkein koiran hyvään vastustuskykyyn vaikuttava tekijä on itse asiassa sen ruoansulatusjärjestelmä. 70 % koiran kaikista immuunisoluista sijaitsee sen ruoansulatusjärjestelmässä, erittäin monimutkaisessa yhteenkuuluvien elinten järjestelmässä, jossa ruoka hajoaa ja ravinteet imeytyvät. Kun suoliston mikrofloora on tasapainossa, se edistää ravinnon sulamista.

Koirasi ruoansulatusjärjestelmä on sille tärkeä turvajärjestelmä. Ruoansulatusjärjestelmän ongelmaton toiminta on erittäin tärkeää koirasi terveydelle ja elämänilolle.

YHTEYDEN YMMÄRTÄMINEN

Koirasi vatsassa elää satoja erilaisia bakteereita. Itse asiassa jokaisessa ulostegrammassa on yli miljardi bakteeria.

Näin suuri bakteerimäärä saattaa kuulostaa hurjalta, mutta terveydelle se on ensisijaisen tärkeää. Koirasi ruoansulatuskanava on kehittynyt käsittelemään tällaista valtavaa bakteerimäärää.

On olemassa sekä haitallisia että hyödyllisiä bakteereja. Hyödylliset bakteerit käsittelevät ravinnon sulamatta jääneet osat paksusuolessa lyhytketjuisiksi rasvahapoiksi, joita suoliston solut voivat käyttää ravintona. Hyödylliset bakteerit edistävät myös suoliston terveyttä ja auttavat koiraasi tuottamaan K-vitamiinia.

VÄÄRÄNLAINEN TASAPAINO

Mahdollisesti haitallisten ja hyödyllisten bakteereiden tasapaino on avain hyvään ruoansulatukseen ja yleiseen terveyteen. Tasapaino saattaa muuttua äkillisesti useiden laukaisevien tekijöiden vuoksi, joita ovat esimerkiksi

  • • ruokavalion muutokset tai ruoan merkin vaihdokset ilman asianmukaista siirtymävaihetta
  • • epäpuhdas vesi
  • • antibiootti- tai steroidihoito
  • • oleskelu eläinhoitolassa tai -sairaalassa.

Hyvä uutinen on, että ruoansulatuselinten mikrofloora on mahdollista saada uudelleen tasapainoon hyvien bakteerien avulla ja tehostaa näin luonnollista vastustuskykyä. Kysy eläinlääkäriltäsi lisätietoja oikeanlaisesta laadukkaasta ruokavaliosta, joka ottaa huomioon koiran iän, painon ja koon, ja huomaat pian, miten se vaikuttaa koiran kokonaisvaltaiseen terveyteen.