Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Dagmar

Food Safety Manager and Veterinarian @Purina

Dagmar
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

Kaikki muu kuin luomutuotettu ravinto sisältää jäämiä rikkakasvien torjunta-aineista, jollainen glyfosaattikin on. Tämä koskee yhtä lailla elintarvikkeita kuin eläinrehuja. Glyfosaatti on yksi maailman eniten käytetyistä ja yleisimmin hyväksytyistä torjunta-aineista. Sitä käytetään maataloudessa torjumaan rikkakasveja ja heiniä, jotka kilpailevat satokasvien kanssa. Samoin sen käyttötarkoituksia ovat metsätalous ja nurmikonhoito, ja puutarhurit pitävät sen avulla rikkaruohot loitolla. Rikkakasvien torjunta-aineet ovat tärkeä välinen mykotoksiinien hallinnassa ja varmistaessa, että homeet eivät pilaa viljaa pelloilla kosteissa sääoloissa.
Eläinrehun pienien glyfosaattipitoisuuksien ei ole osoitettu aiheuttavan minkäänlaista riskiä. On mahdollista, että eläinrehuissa on pieniä jäämiä glyfosaattia. Pitoisuudet ovat kuitenkin erittäin pieniä, eivätkä ne aiheuta terveysriskiä lemmikeille tai ihmisille. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) vahvisti vuonna 2018 jo aiemmin tekemänsä havainnon, että glyfosaatin terveysvaikutukset eläimille ovat vähäiset tai niitä ei ole lainkaan.

Glyfosaatin toimintamekanismi on estää entsyymi, joka on kasvin kasvulle välttämätön. Glyfosaatin jäämiä on löydetty laajalti hedelmistä ja vihanneksista, juoma-, pinta- ja jätevedestä, sedimenteistä, oluesta, teestä, viljasta, äidinmaidosta ja sisäilmapölystä useissa maissa. Ravinnoksi käytettävien kasvien turvallisuutta koskevat tarkat säädökset. Ohran, maissin ja vehnän sekä muiden viljakasvien viljelyssä glyfosaatin ja muiden torjunta-aineiden käyttöä säädellään tarkasti.
Purinalle tuotteiden laatu ja turvallisuus ovat etusijalla. Kattavilla valvontaohjelmillamme pidetään huolta tuoteturvallisuudesta ja raaka-aineista, ja osana valvontaa suoritamme laajoja raaka-ainetestauksia, joihin myös glyfosaattitestaus kuuluu. Suoritamme päivittäin yli 1 400 testiä prosessin eri vaiheissa. Laadunvalvontatoimemme ovat alan tiukimmat, ja ne ovat lainsäädännön ja toimialan standardien mukaiset tai niitä tarkemmat.