Snowshoe

Snowshoe

Keskikokoisessa snowshoe-rodussa yhdistyvät luotettavan amerikkalaisen lyhytkarvan vantteruus ja siamilaisen hoikka eleganssi. Pää on pyöristetty kolmio, silmät suuret ja vinot ja korvat suuret, suipot ja kaukana toisistaan. Vartalo on pitkä ja urheilullinen ja turkki lyhyt ja kiiltävä. Kissan naamio, korvat, jalat ja häntä ovat sävyltään muuta vartaloa paljon tummemmat. Snowshoe-kissojen värit ovat sininen, ruskea, liila ja suklaa, ja valkoiset osat eivät saa peittää yli kolmannesta kissan vartalosta. Kaikkien rodun kissojen silmät ovat syvän siniset.

cat-silhouette
  • Karvan pituus: Lyhyt
  • Turkinhoito: Harvemmin kuin kerran viikossa
cat-silhouette
  • Aktiivisuustaso: Korkea
cat-silhouette
  • Äänekkyys: Keskitasoa

Historia

Snowshoe (lumikenkä) on saanut nimensä rodun tunnusmerkistä, valkoisista tassuistaan. Snowshoe on amerikkalainen rotu, joka on saanut alkunsa siamilaisen ja amerikkalaisen lyhtykarvan risteytyksestä 1960-luvulla. Snowshoella on siamilaistyyliset pointit, valkoiset tassut ja valkoisia laikkuja. Pennut syntyvät täysin valkoisina ja värit alkavat tulla esiin vasta muutaman viikon iässä. Kissojen kuvioinnit eivät ole koskaan keskenään täysin identtiset. Rotu on yleistynyt Yhdysvalloissa, mutta on muualla vielä harvinainen.

Alkuperämaa

Yhdysvallat

Luonne

Snowshoe on älykäs kissa, joka rakastaa ihmisten seuraa. Se on äänekäs, mutta ei yhtä kovaääninen kuin siamilainen, vaan sen ääni on pehmeämpi ja melodisempi. Kissa kaipaa seuraa, joten jos olet päivät poissa kotoa, kannattaa harkita kahden pennun ottamista. Leikkisän snowshoen voi opettaa noutamaan heitetyn lelun, ja se tarvitsee virikkeekseen leikkikaluja ja tekemistä. Jotkut snowshoet pitävät myös vedestä, erityisesti juoksevasta vedestä, ja jotkut yksilöt jopa uivat. Ne ovat erittäin aktiivisia ja pitävät erityisesti vaanimisesta ja korkeista paikoista.

Terveys

Rodulla ei ole havaittu yleisiä periytyviä sairauksia, mutta täytyy ottaa huomioon, ettei snowshoe ole rotuna yleinen Yhdysvaltojen ulkopuolella. Muiden kissarotujen tavoin myös snowshoet tarvitsevat säännölliset rokotukset, joilla ehkäistään sairauksia, loishäädöt ja vuosittaisen eläinlääkärin terveystarkastuksen.

Ravitsemus

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja niillä kaikilla on ravintoon liittyen suosikkeja, inhokkeja ja yksilöllisiä tarpeita. Kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä ja ne tarvitsevat ravinnostaan 41:tä eri ravintoainetta. Näiden ravintoaineiden suhde vaihtelee riippuen kissan iästä, elämäntavasta ja yleisestä terveydentilasta. Kasvavat, energiset kissat tarvitsevat luonnollisesti ravitsemuksellisesti erilaisen ruokavalion kuin vähemmän aktiiviset seniorikissat. Oikea ruokintamäärä tulee myös ottaa huomioon. Ruokintaohjeita noudattamalla kissa pysyy hoikkana ja hyväkuntoisena, ja märkä- ja kuivaruoan suhdetta voi vaihdella kissan mieltymysten mukaan.

Turkinhoito

Snowshoe ei tarvitse erityistä turkinhoitoa, mutta se nauttii saamastaan huomiosta.