YMPÄRISTÖ

TYÖTÄ JÄTTEETTÖMÄN TULEVAISUUDEN HYVÄKSI

Tavoitteemme

  • Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä 100 % pakkauksistamme on kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä.
  • Vuoteen 2030 mennessä tuoteportfolioomme kuuluu uusia kiertotalouteen perustuvia ainesosaratkaisuja. (lähtökohta 2021)
51

Miten planeetan reunaehdot ovat vaikuttaneet lupauksiimme

Olemme laajentaneet näkökantaamme ja asettaneet uusia tavoitteita uusien Purina-lupausten muodossa.

Planeetan reunaehdot -kehys (Stockholm Resilience Centre) apunamme olemme selvittäneet, mihin alueisiin liiketoimintamme vaikuttaa eniten ja määritelleet tavoitteet kuudelle planeetan yhdeksästä reunaehdosta. Reunaehdoissa on päällekkäisyyttä, joten toimiemme tarkoituksena on vaikuttaa planeettamme terveyteen positiivisesti ja holistisesti, jotta planeetallamme olisi tilaisuus uusiutua.

Lue lisää Planeetan reunaehdoista

Lupauksemme

Miksi se on tärkeää

Vuosittainen maailmanlaajuinen muovintuotanto on kasvanut vuoden 1950 kahdesta miljoonasta tonnista nykyiseen yli 350 miljoonaan tonniin. Iso osa elintarvikkeiden, lemmikkiruoat mukaan lukien, ja juomien pakkauksiin käytettävästä muovista päätyy ympäristöön, etenkin jokiin ja meriin vahingoittaen ekosysteemejä. Muovipakkauksilla on tärkeä tehtävä siinä, että laadukkaat lemmikkiruoat saadaan toimitettua kuluttajille turvallisesti ja helposti, mutta etsimme aina uusia tapoja pakkausten vastuulliseen hävittämiseen. Tavoitteenamme onkin, että koko valmistusprosessimme muuttuisi enemmän kiertotalouden suuntaan. Voit lukea lisää kiertotalouden peruskäsitteestä alta.

Muovijätteen synnyttämä ongelma vaatii meiltä kattavaa ja yhtenäistä lähestymistapaa. Lähestymismallin mukaisia toimiamme ovat:

  • Tulevaisuuden pakkausten kehittäminen​
  • Jätteettömän tulevaisuuden muovaaminen​
  • Uusien käytösmallien ja ymmärryksen lisääminen​

Jatkossa keskitymme kertakäyttöisten pakkausten vähentämiseen. Tavoitteemme onkin, että vuoteen 2025 mennessä 100 % pakkauksistamme olisi kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä. Pyrimme vähentämään ensiömuovin käyttöä kolmanneksella saman ajanjakson sisällä.

Pyrimme vähentämään sekä erilaisten materiaalikerrosten määrää että näiden materiaalien monimutkaisuutta, jotta pakkauksemme olisi helpompi kierrättää.

Toinen keino edistää jätteetöntä tulevaisuutta on lisätä tuoteportfolioomme uusia kiertotaloutta hyödyntäviä ainesosaratkaisuja. Hyviä esimerkkejä jätemäärien vähentämisestä ja kiertotalouden tukemisesta ovat sellaiset tuotteet kuin Purina AdVENTuROS, jossa hyödynsimme alankomaalaisen panimon ylijäämäviljoja, jotka olisivat muuten jääneet pilaantumaan.

Mitä on kiertotalous?

Kiertotalouden ratkaisujen tavoitteena on vähentää valmistusprosessissamme syntyvän jätteen määrää. Tämä kattaa myös pakkausjätteen ja energia- ja ainesosajätteen. Sinulla voi esimerkiksi olla kotona kompostiastia. Kun kuorit perunoita sunnuntailounasta varten, kuoret eivät mene hukkaan, vaan ne päätyvät kompostiin, jossa ne auttavat ravitsemaan maaperää.

Myös me haluamme hyödyntää ainesosamme parhaamme mukaan. Yksi esimerkki tästä on pilottihankkeemme Alankomaissa, jossa hyödynsimme Purina AdVENTuROS -tuotteissa paikallisen panimon ylijäämäviljaa, joka olisi muuten jäänyt pilaantumaan, ja pienensimme näin jätteen määrää.

Lemmikkiruokateollisuudessa hyödynnämme resepteissämme myös eläinsivutuotteita. Tällaisissa ainesosilla, kuten maksalla ja muilla sisäelimillä, on hyvä ravintoarvo, ja niistä saa paljon muun muassa proteiinia, josta lemmikit pitävät. Sivutuotteita hyödyntämällä myös kotieläintalouden mahdollisen jätteen arvo kasvaa, kun eläimistä käytetään myös osat, joita ei tavallisesti käytetä ihmisten elintarvikkeissa.

Tavoitteemme on, että vuoteen 2025 mennessä 100 % Purinan pakkauksista on uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä ja että vuoteen 2030 mennessä tuoteportfolioomme on lisätty uusia kiertotalouteen perustuvia ainesosaratkaisuja."

Purina Europe

Perustana Nestlén jaetut arvot

Me olemme sitoutuneet muuttamaan lemmikkien ja eläinihmisten elämää parempaan suuntaan, ja samalla tavoin emoyhtiömme Nestlé on sitoutunut parantamaan elämänlaatua ja edistämään yksilöiden ja perheiden terveempää elämää; tämä alkaa yhteisöistä ja planeetastamme.

Lisätietoja Nestlé ja yhteiskunta -ohjelmasta

Gourmet Mon Petit -pussi suunniteltu kierrätettäväksi

Toukokuussa 2022 lanseerasimme ensimmäiset kierrätettäväksi suunnitellut pussit Gourmet Mon Petit -tuoteperheeseen.

Tämä pakkaus esiteltiin 20 eri maassa ympäri Eurooppaa, mukaan lukien Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Belgiassa ja Italiassa, ja on tärkeä rajapyykki Purinan 100-prosenttisesti uudelleenkäytettävien tai kierrätettävien pakkausten käyttöönotossa vuoteen 2025 mennessä. Matka jatkuu vuoden 2023 alkupuolella, kun ”kierrätettäväksi suunnitellut” pakkaukset otetaan käyttöön Felix Soup -tuotesarjassa.

Nämä uudet pussit ratkaisevat vihdoin ongelman, joka on kohdannut valmistajia jo pitkään – miten tarjota kuluttajille yksinkertaisempia muovirakenteita, jotka on helpompi kierrättää, tuotteen makua, laatua ja turvallisuutta vaarantamatta.

Uusi parempi pakkaus on valmistettu muovista (polypropeeni), joka kelpaa kierrätykseen useimmilla markkina-alueilla. Polypropeenin ominaisuudet myös varmistavat, että pystymme jatkossakin tarjoamaan laadukkaita ja turvallisia tuotteita, joista meidät tunnetaan.

Lue lisää Purinan sitomuksista