The Pets At Work (PAW)

The Pets At Work (PAW) tail
pets at  work

Tervetuloa toimistolemmikkien maailmaan!

Olemme tosi ylpeitä omistajiemme työpaikoista, sillä siellä lemmikitkin pääsevät töihin! Jatkuvasti kasvava joukko eläinten ystäviä toivottaa meidät tervetulleiksi töihin joka päivä. Olemme antaneet sille nimeksi PAW - The Pets at Work!

Purinalla uskotaan vakaasti, että ihmisten ja lemmikkien on parasta olla yhdessä, sekä töissä että vapaalla. Onko parempaa tapaa toteuttaa tätä ajattelua kuin ottaa meidät osaksi arkea toimistolla? Purina on toteuttanut Pets At Work käytäntöä jo vuodesta 2003 ja Purinan työntekijöiden nelijalkaiset ystävät ovat päässeet omistajiensa mukana työpaikalle. Tällä hetkellä PAW-ohjelmassa on mukana lähes 20 toimistokoiraa.

Aloitimme PAW-toiminnan yli 13 vuotta sitten, ja tänä aikana olemme ehtineet huomata toimistokoirien monet hyödyt: iloisemmista työkavereista matalampaan stressitasoon. Hyödyt eivät koske vain meitä ja omistajiamme, vaan myös muita työntekijöitä. Monet ovat sitä mieltä, että työympäristö on viihtyisämpi ja siellä on parempi ilmapiiri.

main banner
harry

Purina eteni aluksi pienin askelin...

Purinalla pidetään tietysti eläimistä ja siellä on aina oltu sitä mieltä, että meidät kannattaa ottaa mukaan töihin – eläinten ja ihmisten on parempi olla yhdessä, eikä työpaikka ole mikään poikkeus. Täällä ollaan ylpeitä, että eläinrakkaus on osa arkista aherrusta. Monet lemmikin omistajat elävät kiireistä elämää ja kävi ilmi, että PAW-ohjelma sopisi monen Purinan työntekijöiden elämäntapaan ja tarpeisiin ja auttaisi työn ja vapaa-ajan yhdistämisessä. Purinalla otettiin tarkasti selvää kaikista mahdollisista seurauksista ja tilanteista, koska haluttiin varmistaa, että kaikki työntekijät ja koirat voisivat tehdä yhdessä töitä turvallisessa ympäristössä. Tämä sekä vuosien kokemus toimistokoirista olivat Purinan ajattelun perustana, kun PAW-ohjelma otettiin käyttöön.

man and lady with dog
near the elevator

Sen tarkoitus oli auttaa uusia karvaisia kollegoita ja niiden omistajia sopeutumaan kahdeksasta neljään -elämään. Jotta liikkuminen olisi helppoa, meillä on koirille sopivat hissit sekä koirille tarkoitettuja yhteisiä tiloja ja omat sisään- ja uloskäynnit. Ketään ei unohdeta, joten tiimi pitää aina myös mielessä, etteivät kaikki ole yhtä innoissaan koirista. Kaikkien työntekijöiden viihtyvyyteen on panostettu.

Mahtavia ja HAUskoja hyötyjä meille ja omistajillemme...

Minun nimeni on Schackleton, ja PAW-ohjelman ansiosta minulla on monta syytä heiluttaa häntääni joka ikinen päivä. Purina on seurannut PAW-ohjelmaa tarkasti sen aloittamisesta asti, siis jo vuodesta 2003. Toimistokoirat on todettu monin tavoin hyödyllisiksi. Eivätkä nämä hyödyt koske vain meitä ja omistajiamme, vaan myös muita työntekijöitä.

Myös tieteellinen näyttö tukee omia kokemuksiamme. British Medical Journal -julkaisun* tutkimuksessa havaittiin, että koiranomistajat osaavat käsitellä stressaavia tilanteita paremmin ja heillä on vähemmän ahdistusperäisiä sairauksia. Tämä pätee myös työpaikalla. Eläinten on osoitettu lisäävän työntekijöiden onnellisuutta, lievittävän stressiä, vähentävän poissaloja ja tehostavan yhteistyötä.

Virginian yliopistossa vuonna 2012** tehdyn tutkimuksen mukaan ne työntekijät, joiden toimistossa oli koiria, kokivat päivän aikana vähemmän stressiä kuin ne, joiden työpaikalla ei ole toimistokoiraa. Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että koirien läsnäolo paransi työmotivaatiota ja vähensi stressitasoa riippumatta siitä, oliko kyseessä työntekijän oma tai jonkun toisen lemmikki. Mitä parempi työntekijän yleinen vointi on, sitä paremmat ovat hänen keskittymiskykynsä ja työn tulokset.

pic

Näiden todistettujen terveyshyötyjen lisäksi PAW-ohjelma:

office
  • Lisää tuottavuutta ja inspiroi: Tiedän, että omistajani Charlotta ja hänen kollegansa pitävät siitä, että lähellä on koiria, joita voi silittää ja halailla. Ne kuulemma auttavat tiimiä rentoutumaan ja pysymään hyvällä tuulella, tekevät tunnelmasta mukavan ja iloisen ja saavat kaikki viihtymään.
  • Parantaa työhyvinvointia: Työntekijöiden palaute on tähän mennessä osoittanut, että Pets At Work on erittäin suosittu työntekijäetu. Esimiehet uskovat, että PAW auttaa vähentämään työntekijöiden vaihtuvuutta ja parantaa sitoutumista.
  • Lisää työntekijöiden vuorovaikutusta:Minulla on nyt kavereita kaikkialla Purinan toimistossa. Me teemme parhaamme, että toimistossa olisi lämminhenkisempi ja sosiaalisempi tunnelma ja pyrimme lisäämään vuorovaikutusta työntekijöiden välillä. On hauska käydä nuuskimassa hiljaisen työntekijän kättä, ja usein hän muuttuu sosiaalisemmaksi kertoessaan työkavereilleen omista koiristaan.
  • Terveellisemmät tauot: Omistajamme käyttävät taukonsa usein viedäkseen meidät ulos. Vain muutamankin minuutin mittainen lenkki tai leikkiminen koiran kanssa on luonnollinen stressinlievityskeino, joka auttaa vähentämään levottomuutta. On mahtava viettää aikaa muiden koirakollegoiden kanssa.
  • Työn ja vapaa-ajan välinen tasapaino: Lemmikit ovat erittäin tärkeä osa työntekijöiden elämää. Lemmikkien salliminen työpaikalla kertoo siitä, kuinka paljon Purina todella välittää henkilöstöstä, ja kuinka suuri merkitys työn ja vapaa-ajan tasapainoisella yhdistämisellä on.

* Pet ownership and human health: a brief review of evidence and issues, BMJ, 2005 ** Randolph T. Barker, Janet S. Knisley, Sandra B. Barker,        Rachel K. Cobb, Christine M. 1Schubert (2012), “Preliminary investigation of employee’s dog presence on stress and organizational perceptions”, julkaisussa The International Journal of Workplace Health Management,
Vol 5 Iss: 1 (7):15-30.

Pidetään paikat siistinä

Työntekijät ovat vastuussa, että toimisto pysyy siistinä, erityisesti koirien oleskelutilat. Heitä ei haittaa siivota meidän jälkiämme. Kaikki koirat ovat tietysti sisäsiistejä, eikä vahinkoja juuri tapahdu. Mutta... Vaikka olemme tosi varovaisia, joskus innostumme liikaa ja saattaa sattua pikku vahinko... *Nolotus* Kun niin käy, omistajamme siivoavat jäljet tunnollisesti ja viipymättä, sekä ilmoittavat vahingosta siistijöille, jotta jäljet voidaan desinfioida kunnolla. Työntekijöille annetaan siivousvälineet ja puhtaanapitotiimi imuroi tilat säännöllisesti ja suorittaa tehosiivouksen viikoittain, jotta toimisto pysyy tip top -kunnossa.

allergy
Selma

Minä olen Selma! Olen iloinen kaveri, joka haluaa varmistaa, että kaikki pysyvät hyvällä tuulella Se kuuluu työhöni tyytyväisyysosaston pääkoirana.

Purina halusi tehdä PAW:sta mahtavan menestystarinan. Siihen vaadittiin monien käytännön asioiden huomioimista, jotta työpaikka pysyisi koko henkilöstön mielestä viihtyisänä paikkana, jossa kaikki otetaan huomioon.

Yleisiä asioita

Purina kuunteli kaikkien mielipiteitä PAW –ohjelmasta ja otti ehdotukset vakavasti, kehittääkseen reilun ja kannustavan ympäristön toimistoon.

Entä pelot?

Käytännön tasolla toimiston tilaratkaisua mietitään aina, kun sinne tulee uusi lemmikki. Näin varmistetaan, ettei eläin ole lähellä työntekijöitä, jotka saattavat tuntea olonsa epämukavaksi. Pets At Work -ohjelman tiimi kuuntelee kaikkien osapuolten mielipiteitä ja toimii niin, että saadaan kaikille sopiva toimistoympäristö.

concerns2
vet and dog

Allergiat

Allergia-asioille ei tuhahdella. Toimiston istumapaikat suunnitellaan huolella niin, että allergiset työntekijät eivät joudu istumaan koirien lähelle. Varmistamme, että jokaisella on mahdollisuus olla töissä ”koirattomasti”. Kaikkialla rakennuksessa on koirattomia tiloja. Ne auttavat ehkäisemään ongelmia, samoin kuin säännöllisesti suoritetut tehosiivoukset. Pyydämme omistajia huoltamaan koiran turkin ennen kuin se tulee työpaikalle ja siivoamaan kaikki koiran aiheuttamat sotkut kaikista tiloista. Tämä tarkoittaa yhtä lailla karvoja, hilsettä ja kuolaa kuin ulkoa kulkeutuvaa likaa ja hiekkaa.

Asiantuntijat paikalla...

Pohjoismaissa on otettu oppia Ison-Britannian kollegoilta, jotka ovat keskustelleet asiasta Kliinisen immunologian ja allergiatutkimuksen professorin R.J. Powellin kanssa. Allergisia reaktioita voi aiheutua, jos joutuu tekemisiin koiran hilseen tai kuolan kanssa. Professori Powell ehdotti, että pysymme vähintään 6 metrin päässä niistä työntekijöistä, joille koirat aiheuttavat allergiaoireita.

Tämän vuoksi PAW-tiimi on luonut erityisen suunnitelman ja toimintamallin, jotta työskentely olisi mahdollisimman helppoa myös allergioista kärsiville. Jos allergisia reaktioita kuitenkin ilmenee, työntekijän tulisi ottaa yhteys PAW-tiimiläiseen, joka voi hoitaa asian suoraan ja varmistaa, että työntekijä saa tarvitsemansa tuen.

Dog-ployees

Aston

Aston

Diva

Diva

Harry

Harry

Schackleton

Schackleton

Cooper

Cooper

Nobile

Nobile

Osvald

Osvald

Tessie

Tessie

Myrsky

Myrsky

Selma

Selma