Ikääntyvän kissan hoito

Ikääntyvän kissan hoito

Ikääntyvän kissan hoito

Ikääntyvän kissan hoito

Ikääntyvän kissan hoito

Ikääntyvän kissan hoito
07/31/2018

Ikääntyvän kissan hoito

Vaikka kissaa kutsutaan senioriksi jo 7-vuotiaasta alkaen, ei ole mitään syytä, miksi niiden elämänlaatu ei pysyisi aivan yhtä korkeana siitäkin eteenpäin vielä vuosien ajan. Itse asiassa nykyään kissojen keskimääräinen elinikä on yli 14 vuotta, joten monet kissat elävät senioreina yli puolet elämästään. Tässä artikkelissa tarkastellaan kissan ikääntymisen vaikutuksia ja joitain mahdollisia parhaita keinoja, joilla ikääntyvää kissaa voi auttaa pysymään hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Kuinka vanha kissasi on ihmisten iässä?

Kuinka vanha kissasi on ihmisten iässä?


Kissan ikä      

Ihmisen vastaava ikä

7

44

8

48

9

52

10

56

11

60

12

64

13

68

14

72

15

76

16

80

17

84

18

88

19

92

20

96

21

100

Ikääntymisen vaikutukset kissaan


Kissan vanhetessa saatat huomata joitain ikääntymisen merkkejä, joita on koottu alle. Ja niin kuin ihmisillä oireet voimistuvat yleensä kissan vuosien karttuessa.

  •  kissa rauhoittuu
  •  ulkoilee vähemmän
  •  nukkuu enemmän
  •  vastustuskyky heikentyy
  •  ruokahalu heikentyy, nirsoilu
  •  leikkisyys vähenee
  •  äänenvoimakkuus kohoaa
  •  turkinhoito vähenee
     
Ikääntymisen vaikutukset kissaan

Ikääntyvän kissan pitäminen terveenä


Kissat rauhoittuvat iän myötä, joten omistajien on tärkeä auttaa niitä pysymään aktiivisina niin mieleltään kuin ruumiiltaan.

Tavallinen leikki on yksi parhaita tapoja tämän saavuttamiseksi. Käyttämällä kissanleluja, kuten leluhiirtä tai onkivapaa, voit auttaa pitämään kissan lihakset, nivelet ja refleksit kunnossa. Myös kissan aivot pysyvät virkeinä ja valppaina.

Kissan aktivointilelut ovat myös mainio tapa virkistää kehoa ja mieltä. Ne auttavat myös ihannepainon ylläpidossa, sillä kissa joutuu näkemään enemmän vaivaa herkkujen eteen. Tämä on tärkeää, koska kissan aktiivisuus laskee sen ikääntyessä.


Kuinka ravinnosta voi olla apua?


Kissan vartalo ja elämäntyyli muuttuu iän myötä, mutta myös sen ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat. Erityisravinto, kuten PURINA® PRO PLAN® ADULT 7+, voi auttaa ikääntymisen tuomissa haasteissa ja pitää seniorikissan huippukunnossa.

Se sisältää ainutlaatuista LONGEVIS-ravintoyhdistettä, joka pidentää yli 7-vuotiaan kissan tervettä elinikää keskimäärin vuodella. Yhdisteen korkea vitamiinimäärä tukee vastustuskykyä, munuaisten terveyttä ja ruoansulatusta ja sen tasapainotetut kivennäisaineet auttavat virtsateitä pysymään terveinä.

Kahdessa PURINA® PRO PLAN® -tuotteessa on lisättyä LONGEVIS-ravintoyhdistettä. Lue lisää kaikista alta:


Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB