Koirat

5 Vinkkiä Lemmikkisi Eroahdistuksen Lievittämiseen

Suuret muutokset rutiineissa, kuten töihin palaaminen pitkän kotonaolojakson ja yhdessäolemisen jälkeen voi aiheuttaa eroahdistusta koirissa ja kissoissa.
LUE LISÄÄ

Mieti tätä, ennen kuin ostat koiran

Ajatteletko koiran ostamista? Oikean rodun valitsemisen lisäksi on paljon muutakin ajateltavaa. Tässä on sinulle apua valintaprosessiin.
LUE LISÄÄ

Kodittomat koirat

Pyrimme tukemaan aatteita, jotka edistävät lemmikkien oltavia ja estävät niihin kohdistuvaa julmuutta. Haluamme auttaa kodittomia koiria löytämään kodin.
LUE LISÄÄ

Koiramatkailijan Tarkastuslista

Kun perhe lähtee lomamatkalle, koiran ei tarvitse jäädä kotiin. Koira voi itse asiassa olla mainio matkakumppani, sillä monet hotellit ja matkanjärjestäjät eri maissa tarjoavat palveluja myös lemmikeille. Yhdessä lomastanne tulee varmasti elämys!
LUE LISÄÄ

Koiran tuominen uuteen kotiin

Vain muutama päivä, ja uusi koirakaveri saapuu kotiin! Uuden perheenjäsenen saapumisen odottelu on jännittävää aikaa.
LUE LISÄÄ

Koira ja muut lemmikit kohtaavat

Koirat saavat usein uusia ystäviä helposti ja onkin erittäin todennäköistä, että pentu nauttii muiden koirien seurasta.
LUE LISÄÄ

Koiran kouluttamisen peruskomennot

Peruskomentojen opettaminen ja kouluttaminen koiralle on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa teille molemmille. On tärkeää, että koiran koulutuksen aloittaa mahdollisimman varhain, jotta perusasiat ovat kunnossa ennen kuin pentu kasvaa aikuiseksi. Pentukoulut ja harjoitteleminen on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä. Se voi olla myös superhauskaa!
LUE LISÄÄ

Jatkuva koulutus: ikääntyneen koiran kouluttaminen

Koiranpentujen lisäksi myös vanhemmat koirat innostuvat kouluttamisesta ja saavat iloa oppiessaan uusia temppuja ja vahvistaessaan tunnesidettään omistajan kanssa. Aikuiset ja seniorkoirat nauttiva ja hyötyvät jatkuvasta koulutuksesta, erityisesti elämän muutostilanteissa.
LUE LISÄÄ

Koiran ruumiinkielen ymmärtäminen

Kaikki koiran seurassa aikaa viettäneet tietävät, että ihmisten tavoin jokaisella koiralla on oma luonteensa, ja niillä on monia tunteita, aivan kuten ihmisillä ja muillakin nisäkkäillä.
LUE LISÄÄ

Koiran aggressiivinen käytös

Jokaisen koiran luonne on ainutlaatuinen ja kaikki koirat kokevat erilaisia tunnetiloja ilosta pelkoon. Koiran aggressiivisuuteen tulisi kuitenkin puuttua viipymättä.
LUE LISÄÄ

Mitä tehdä, jos koira katoaa

Jokaisen koiranomistajan pahin painajainen on, että yhtenä hetkenä koira on vieressä, ja seuraavana se on kadonnut. Jo koiran katoaminen itsessään stressaa ja huolestuttaa, mutta lisäksi siihen liittyy huoli siitä, että koira on peloissaan tai loukkaantunut.
LUE LISÄÄ

Kuinka hillitä koiran liiallista haukkuherkkyyttä

Koirat eivät ole ihmisen tavoin riippuvaisia suullisesta viestinnästä, mutta se muodostaa merkittävän osan niiden itseilmaisua ja tunteiden välittämistä muille koirille ja myös ihmisperheelle.
LUE LISÄÄ

Rakasta lemmikkiäsi

Purinalla uskomme, että #WeAreBetterWithPets (#LemmikinKanssaOlemmeParempia) Lue, kuinka voit osoittaa koiralle tai kissalle välittäväsi ja kuinka välillänne olevaa sidettä voi vahvistaa.
LUE LISÄÄ

Pelokkaan koiran auttaminen

Koirat ovat uteliaita ja iloisia, mutta ne saattavat toisinaan olla myös peloissaan: onhan jokainen koira luonteeltaan ainutlaatuinen. Jotkut koirat ovat luonnostaan pelokkaita ja jotkut pelokkaat koirat haukkuherkempiä kuin toiset.
LUE LISÄÄ

Miksi koira haukkuu?

Jotkut koirat haukkuvat enemmän ja toiset vähemmän, mutta kaikki haukkuvat. Oli koirasi sitten pikkuruinen chihuahua tai iso saksanpaimenkoira, olet luultavasti kuullut sen haukkuvan monissa tilanteissa.
LUE LISÄÄ

Juhlat, koirat ja ilotulitteet

Koira on hauskaa seuraa vuoden ympäri ja viettää omistajansa kanssa mielellään mahdollisimman paljon aikaa. Kaikki koirat eivät kuitenkaan pidä vieraista äänistä ja ihmisjoukoista, ja ilotulitteita ja kovia ääniä pelkäävät koirat tarvitsevat juhlien aikaan erityishuomiota.
LUE LISÄÄ

Koiran huomionhakuinen käytös

Koiran huomionhakuinen käytös on koiranpennuilla yleistä ja täysin normaalia. Ne kaipaavat emonsa varauksetonta huomiota, haluavat leikkiä muiden pentujen kanssa ja opettelevat yhä, mikä on oikein ja mikä väärin.
LUE LISÄÄ

Miksi koira syö ruohoa?

Ei kannata huolestua, vaikka koira söisi toistuvasti ruohoa. Se ei ole millään lailla epätavallista käytöstä, vaikka saattaakin vaikuttaa oudolta.
LUE LISÄÄ

Koiran liikunta ja terveys

Liikunta tukee koiran painonhallinnassa ja auttaa pysymään ihannepainossa, koiran energiataso nousee ja sen sydän ja verenkiertoelimistö sekä vastustuskyky vahvistuvat. Kun liityt seuraan, voit saada itsekin irti samat hyödyt!
LUE LISÄÄ

Koiraurheilua ja liikuntaa lemmikillesi

Vaikka kävelisitte koiran kanssa joka päivä eri reittiä, kävisitte usein koirapuistossa ja leikkisitte yhdessä, joskus saattaa käydä mielessä, että jotain muutakin voisi keksiä.
LUE LISÄÄ

Koiran kynsien leikkaus ja hoito

Oli kyseessä sitten energinen koiranpentu tai täysikasvuinen koira, sen kynsiä ei yleensä tarvitse leikata kovin usein. Kynsien tilaa täytyy kuitenkin pitää silmällä ja tietää, kuinka ne tarvittaessa leikataan.
LUE LISÄÄ

Koiran Ruokavalion Suunnittelu

Kaikki koirat ovat erilaisia, joten on hyvä tietää, että tarjolla on laaja valikoima erilaisia koiran erityisruokavalioita. Ne palvelevat erilaisia tarpeita painonhallinnasta erilaisiin sairauksiin.
LUE LISÄÄ

Huonosti näkevän koiran hoito

Myös huonosti näkevä koira voi olla seikkailunhaluinen ja täynnä riemua! Koirat pärjäävät yleensä hyvin myös näkökyvyn heikennyttyä tai jopa sokeina, eikä tarvita kuin muutama pikku muutos, niin ne ovat taas tassuillaan. Itse asiassa, jos koiran heikentynyt näkökyky osataan ottaa huomioon, sen elämän pitäisi olla aivan yhtä laadukasta kuin aiemminkin.
LUE LISÄÄ

Koiran diabetes

Diabetes on monitahoinen sairaus, jota esiintyy yleensä ikääntyvillä koirilla. Aivan kuten ihmisillä, myös koirilla diabetes voi aiheuttaa useita epämiellyttäviä oireita. Huolellisesti hoidettuna taudin ei tarvitse heikentää elämänlaatua.
LUE LISÄÄ

Koiran heikentynyt kuulo

Koira saattaa olla syntymästään kuuro tai sen kuulo saattaa heikentyä onnettomuuden, sairauden tai yksinkertaisesti vanhenemisen seurauksena. Riippumatta kuulon heikentymisen syystä omistaja pystyy auttamaan koiraa monin tavoin.
LUE LISÄÄ

Leikkauksesta toipuminen

Jos koira täytyy leikata, on hyvä tietää, mitä toimenpiteen jälkeen on odotettavissa, jotta koiran olo pysyisi mahdollisimman hyvänä. Eläinlääkäri antaa tarkat ohjeet koskien lemmikin hoitoa ja toipumista entiselleen.
LUE LISÄÄ

Miksi koira on hyvä lemmikki

Koira on todella ansainnut nimityksen ”ihmisen paras ystävä”. Koirat ovat uskollisia, älykkäitä, omistautuneita ja rakastavia eläimiä, jotka todistetusti parantavat ihmisen henkistä ja fyysistä terveyttä.
LUE LISÄÄ

Kuinka rescuekoira adoptoidaan?

Uuden mahdollisuuden ja rakastavan kodin tarjoaminen eläimelle on mainio juttu, mutta aikuisen kodinvaihtajan toivottaminen osaksi perhettä voi tuoda mukanaan suuria etuja.
LUE LISÄÄ

Koiravakuutusta koskevia neuvoja

Koira tuo elämään paljon iloa, mutta koiran sairastuessa huolta aiheuttaa usein myös hoidon hinta. Siksi koiravakuutus on harkitsemisen arvoinen. Autamme löytämään sinulle sopivan lemmikkivakuutuksen.
LUE LISÄÄ

Koiran ja koiranpennun rokotukset

Välittävä koiranomistaja haluaa tehdä kaikkensa suojatakseen lemmikkinsä mahdollisesti hengenvaarallisilta taudeilta. Siksi on tärkeä varmistaa, että koiran rokotukset ovat aina kunnossa. Ne suojaavat koiraasi ja estävät sitä tartuttamasta sairauksia toisiin koiriin.
LUE LISÄÄ

Täydellisen koiranpennun löytäminen

On hienoa, että haluat tarjota koiranpennulle iloisen ja rakastavan kodin. Kun olet valinnut sopivan rodun, vuorossa on hyvän, vastuullisen eläinsuojeluyhdistyksen tai kasvattajan löytäminen. He auttavat uuden perheenjäsenen löytymisessä.
LUE LISÄÄ

Pentuaitauksen hyödyt

Pennut ovat täynnä leikkisää energiaa ja loputtoman uteliaita, joten ne tunkevat pienet nenänsä takuuvarmasti joka paikkaan. Niin ne oppivat, mutta myös päätyvät vaikeuksiin.
LUE LISÄÄ

Seniorikoiran ruokinta

Koiraa aletaan pitää seniorina noin seitsemänvuotiaasta (isommilla roduilla jo viisi- tai kuusivuotiaasta) alkaen.
LUE LISÄÄ

Mitä koiran kognitiivinen dysfunktio tarkoittaa?

Joskus vanhemman koiran käytös saattaa muuttua epätavallisesti tai näkyvimmin kuin vain ”hidastumisena”. Viime aikoihin asti tällaisen kehityksen on katsottu johtuvan ikääntymisestä, jonka suhteen ei ole paljon tehtävissä. Aivan viime aikoina on kuitenkin alettu uskoa, että muutokset ikääntyneiden koirien käytöksessä voivat johtua oireyhtymästä nimeltä kognitiivinen dysfunktio eli koiran dementia.
LUE LISÄÄ

Vinttikoiran hoito

Vinttikoira on leikkisä ja huippunopea pikajuoksija, joka rakastaa jahtaamista ja metsästää ennen kaikkea näkönsä, ei hajuaistinsa avulla. Tärkeänä osana vinttikoiran hoitoon kuuluu, että sen antaa harjoittaa luonnollisia viettejään.
LUE LISÄÄ

Paimenkoiran hoito

Paimenkoirat ovat täynnä energiaa ja rakastavat ulkoilua säässä kuin säässä. Koira rakastaa yhteisiä koulutus- ja leikkihetkiä kanssasi, mutta kuinka voit varmistaa, että näiden erityislaatuisten rotujen edustajat pysyvät iloisina ja tyytyväisinä?
LUE LISÄÄ

Terrierien ja mäyräkoirien hoito

Terrierit ja mäyräkoirat ovat aivan erityisiä koiria, jotka rakastavat juoksemista, tutkiskelua, jahtaamista ja kaivamista. Pienestä koostaan huolimatta niistä löytyy paljon rakkautta ja mahtavan peräänantamaton luonne.
LUE LISÄÄ

Laumanvartijakoirat ja niiden hoito

Laumanvartijakoirat ovat luonteeltaan itsenäisiä ja rentoja ja fysiikaltaan erittäin kestäviä. Ne rakastavat kaikenlaista säätä ja pitävät mielellään perhettään silmällä kaikenlaisissa ympäristöissä.
LUE LISÄÄ

Kääpiökoirat

Nimensä mukaisesti erittäin pienikokoiset kääpiökoirat ovat mahtavia seuralaisia. Ne viettävät mielellään aikaa omistajansa kanssa ja luovat yleensä läheisen suhteen yhteen ihmiseen. Kääpiökoiran kiintymyksestä on palkintona uskollisuutta, ystävyyttä ja paljon iloa!
LUE LISÄÄ

Onnellinen lintukoira

Lintukoirat ovat fiksuja, iloisia ja yhteistyöhaluisia koiria, jotka ovat yleensä helppoja koulutettavia ja mahtavia koko perheen lemmikkejä.
LUE LISÄÄ

Onnellinen pystykorva

Pystykorvia on kaiken kokoisia ja mallisia, mutta niillä on kuitenkin tietyt yhteiset piirteet: pörheä turkki, itsevarma luonne ja hellyydenkaipuu.
LUE LISÄÄ

Oikean koiran valinta

Koiran terveydelle ja energiatasolle on tärkeää antaa sille oikeanlaista ravintoa, mutta aivan yhtä tärkeää koiran hyvinvoinnille ja onnellisuudelle on tarjota sille henkistä ravintoa!
LUE LISÄÄ

Ajokoiran hoito

Kuten nimikin jo kertoo, ajokoira ajaa riistaa ja saattaa seurata hajua pitkiäkin matkoja. Koira rakastaa etsimisleikkejä ja kestävyytensä ansiosta se on täydellinen kaveri pitkille lenkeille.
LUE LISÄÄ

Koiralle sopiva ja turvallinen koti ja piha

Kasvattajat luovuttavat koiran yleensä seitsemän- tai kahdeksanviikkoisina. Innokkaan uuden omistajan mielestä aika saattaa kuitenkin tuntua pieneltä ikuisuudelta. Tämä aika kannattaa käyttää sen varmistamiseen, että koti on koiralle turvallinen ympäristö ja valmis uuden tulokkaan saapumiseen.
LUE LISÄÄ

Pitäisikö minun hankkia kissa vai koira?

Kansamme rakastaa lemmikkejä, ja syystä! Kissat ja koirat tarjoavat ehdotonta rakkautta, kiintymystä ja ystävyyttä. Lisäksi niillä on lukuisia terapeuttisia hyötyjä, kuten parantunut yleiskunto ja hyvinvointi. Kukapa ei haluaisi pitkän päivän päätteeksi käpertyä pörröisen ystävän kainaloon?
LUE LISÄÄ