Jokainen kissa on ainutlaatuinen. Jokaisella on oma erityinen luonteensa, omat suosikkinsa, inhokkinsa ja tarpeensa. Aivan kuin ihmisillä, myös kissoilla on omat ravintoa koskevat vaatimuksensa. Tiesitkö, että kissan täytyy saada 41 erilaista ravintoainetta ruuastaan? Paljon riippuu kissan iästä, elämäntyylistä ja terveydentilasta. Sen vuoksi ei ole yllättävää, että kasvavat, energiset kissanpennut tarvitsevat ruokavalioonsa erilaisen tasapainon kuin vähemmän aktiiviset seniorikissat. Monet tehdasvalmisteiset lemmikkieläinruoat tarjoavat kasvavan valikoiman erilaisia reseptejä, jotka on suunniteltu täyttämään kissojen yksityiskohtaiset ja vaihtelevat tarpeet. Näin voit olla varma, että kissalle tarjoamasi ruoka on tasapainoista.

Kissanpennut

Kissanpennuilla on paljon kasvamista edessään! Niiden elimistön täytyy valmistaa lihaksia, luita, turkkia, hampaita ja täysin kehittynyt immuunijärjestelmä erityisen nopeasti. Kissapennut kasvavat 20 kertaa suuremmiksi vain 5-6 kuukaudessa. Tietenkin kaikki tuo uteliaisuus ja energisyys polttavat kolme kertaa enemmän kaloreita kuin aikuisella kissalla.

Erityisesti pennuille kehitetty ruoka sisältää reilusti proteiinia, joka tukee tervettä solujen ja elinten kehitystä, ja korkeammat määrät tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia, fosforia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa, jotka auttavat rakentamaan vahvat luut ja hampaat.

Kissanpennuilla on myös pienemmät suut kuin aikuisilla kissoilla. Useimmissa teollisissa kissanpentujen ruuissa on pienemmät pelletit, joten niiden pureskeleminen on helpompaa ja näin niistä vapautuu kaikki tärkeät ravintoaineet.

Purinan tuotemerkit kissanpennuille

Aikuiset kissat

Jos aikuiset kissat saisivat päättää, söisivät ne 13-16 pientä ateriaa päivässä, ja jokaisessa niistä olisi yhtä paljon kaloreita kuin yhdessä hiiressä! Jotta ruokkisit kissaasi oikein tulee veden, proteiinin, rasvojen ja öljyn, sekä vitamiinien ja mineraalien tasapainon olla oikea.

Teolliset kissanruuat on suunniteltu siihen, että niiden tasapaino on oikea, ja osana säännöllistä ruokintarutiinia ne tarjoavat kaiken, mitä kissa tarvitsee aikuisvuosinaan. Se, tarjoiletko purkkiruokaa, kuivaruokaa, tai niiden sekoitusta riippuu ihan siitä, mistä sinä ja kissasi pidätte enemmän. Muista ero täysravinnon ja täydennysravinnon välillä. Täysravinnon lisäksi ei tarvita ravintolisiä, kun taas herkut ja välipalat eivät tarjoa tasapainoista ravintoa sellaisenaan. Jos syötät lemmikillesi herkkuja ja välipaloja, vähennä silloin pääaterian kokoa välttääksesi liiallisen ruokinnan. Lue aina pakkausten kääntöpuolen ruokintaohjeet huolellisesti, mutta muista, että eri kissojen ruokinnan tarpeet ihanteellisen ruumiinkunnon säilyttämiseksi saattavat vaihdella.

Purinan tuotemerkit aikuisille kissoille ​


friskies

Ikääntyneet kissat

Vanhemmat kissat ottavat elämänsä hieman rennommin, lepäävät enemmän ja juoksevat vähemmän. Kun niiden elämäntyyli hidastuu, hidastuu myös aineenvaihdunta. Ne polttavat vähemmän energiaa ja tarvitsevat vähemmän kaloreita ravinnosta. Korkealaatuinen, helposti sulava proteiini on tärkeämpää kuin koskaan, sillä se auttaa säilyttämään kissan hyvän yleiskunnon.

Hyvä seniorikissan ruokavalio tarjoaa tiivistettyä, korkealaatuista proteiinia, vähemmän rasvaa, energiaa helposti sulavista hiilihydraateista ja vähemmän fosforia munuaisten rasituksen vähentämiseksi. Kalsium tukee ikääntyviä niveliä, ja vitamiinit auttavat torjumaan infektioita immuunijärjestelmän heiketessä.

Kun kissat vanhenevat, niiden haju- ja makuaistit huonontuvat hieman, kuten myös niiden kyky pureskella tehokkaasti. Kuivaruuan pienempi pellettikoko tai korkeampi lihapitoisuus purkkiruuissa auttavat terveen ruokahalun ylläpitämisessä. ​

Purinan tuotemerkit seniorikissoille

gourmet latz 

Sisäkissat

Monet vähemmän aktiiviset rodut elävät onnellisesti sisäkissoina. Rajoitetussa tilassa elävällä kissalla on vähemmän mahdollisuuksia liikkumiseen. Rauhallisempi elämäntyyli tarkoittaa, että sisäkissojen on entistä vaikeampaa säilyttää luonnollisen hoikat linjansa. Ylipainon välttäminen voi olla vaikeaa sisäkissojen kohdalla.

Erityisesti sisäkissoille kehityetyt reseptit sisältävät paljon proteiinia ja vähemmän rasvaa. Niihin kuuluu myös lisäksi sulamattomia, hapatettuja kuituja, jotka auttavat estämään karvapallojen syntymistä (ja vähentävät hiekkalaatikon hajuja).

Purinan tuotemerkit sisäkissoille

friskies""

Tiineet ja imettävät kissat

Ei ole varmastikaan mikään yllätys, että hyvä, tasapainoinen ravinto on tärkeää tiineyden aikana. Tuleva äiti saattaa kuitenkin syödä seitsemän edestä! Tiineyden aikana kissa voi syödä liian vähän, liikaa tai ei ollenkaan. Kuitenkin kaikki tiineenä olevat tai imettävät kissat tarvitsevat proteiinitehostusta ja energiaa auttamaan niitä läpi fyysisen stressin jakson.

Tavallinen aikuisen kissan ruoka ei sisällä tarvittavaa määrää ravinteita, joita tiineenä oleva kissa tarvitsee. Jotkut erikoisliikkeiden tarjoamat merkit valmistavat erityisruokavalioita, jotka on suunniteltu tiineenä oleville kissoille, mutta jos niitä on vaikeaa löytää, on yleisesti suositeltavaa vaihtaa penturuokaan tiineyden ajaksi. Lisäkalorit ja suurempi määrä muita avainravintoaineita ovat juuri sitä, mitä tiineenä olevat kissat tarvitsevat.

Purinan tuotemerkit tiineenä oleville kissoille

latz

Ylipainoiset kissat

Aikuisilla kissoilla, erityisesti sisäkissoilla tai yli seitsemänvuotiailla, on luonnollinen taipumus lihoa vähän. Paino-ongelmat voivat nopeasti johtaa vakavampiin vaivoihin, kuten diabetekseen, sydämen ja hengityselimistön ongelmiin, virtsakiviin ja niveltulehduksiin.

Ylipainoisten kissojen kohdalla kannattaa ensisijaisesti vähentää herkkujen ja ylimääräisten napostelujen määrää. Mutta myös teolliset 'kevytateriat' saattavat auttaa. Niissä on vähemmän rasvaa, mutta ne sisältävät kaikkia tarvittavia vitamiineja ja mineraaleja, joten voit vähentää kalorimäärää vähentämättä annoskokoa ja ravinteiden määrää. Kevyet ruokavaliot eivät pelkästään auta ylipainoisia kissoja palauttamaan ihannepainoaan, vaan voivat myös auttaa vanhempia, vähemmän aktiivisia kissoja ylläpitämään tervettä kuntoa painonpudotuksen jälkeen.

Purinan-tuotemerkit ylipainoisille kissoille

Herkät kissat

Ruoka-allergioita voi ilmetä milloin tahansa kissan elämän aikana. Ne voivat aiheuttaa ripulia ja oksentelua. Jotkut intoleranssit paljastuvat aikaisin esimerkiksi verikokeen perusteella, mutta useimmissa tapauksissa hoito alkaa vasta oireiden ilmettyä. Allergioita aiheuttavat useimmin kalan proteiinit, maitotuotteet, liha ja kana - tässä järjestyksessä.

Tehokkain tapa testata allergiaa on 12 viikon kokeilu, jossa jokin ruoka poistetaan ruokavaliosta, ja otetaan sitten uudelleen mukaan, jotta voidaan nähdä, onko sillä mitään vaikutusta oireisiin. Koska suurin osa lemmikkien ruuista on valmistettu kalasta, naudanlihasta, kanasta, maitotuotteista, maissista ja vehnästä, voit vaihtaa ruokaan, jota kissasi ei vielä ole syönyt, kuten lampaanlihaan tai kaniiniin, jossa on riisiä ja perunoita.

Allergiakokeilut tulisi tehdä eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti, joten jos epäilet, että kissallasi on allergia, ota ensin yhteys eläinlääkäriisi.

Purinan-tuotemerkit herkille kissoille