Mieti perushoitoa ja koulutusta, jota lemmikillesi täytyy antaa.

Miten voit valmistella kotisi niin, että se olisi mukava ja turvallinen paikka uudelle koirallesi? Mitä leluja ja tarvikkeita tarvitset? Miten paljon aikaa tarvitset koiran kouluttamista varten? On hyvä saada mahdollisimman paljon tietoa ennen uuden koiran hankkimista, jotta voit varmistaa mutkattoman alkutaipaleen ja mahdollisuuden hyvän siteen luomiselle välillenne alusta alkaen.

Selvitä perheesi roolit

Pyysivätkö lapsesi koiraa ja lupasivat myös huolehtia siitä? Jokaisen perheenjäsenen on hyvä osallistua koirasta huolehtimiseen, mutta muista, että lopullinen vastuu koirasta on aikuisella. Varmista, että jokainen perheenjäsen tietää roolinsa koiran hoidossa. Lue lisää koiran hankkimisesta lapsiperheeseen englanniksi täältä.

Laadi budjetti

Voi olla hyvä suunnitella etukäteen, kuinka paljon rahaa koiran hoitoon kuluu. Jokapäiväisen ruokinnan lisäksi kuluja kertyy muun muassa eläinlääkärikäynneistä, koulutustunneista ja koiran hoidosta matkojen aikana. Neuvoa budjetin suunnitteluun voi kysyä kasvattajalta, eläinlääkäriltä tai löytöeläintalosta. Lisätietoa englanniksi voit lukea täältä.

Onko sinulla koiralle aikaa ja tilaa?

Tiesitkö, että monesti syynä lemmikin joutumiselle löytöeläintaloon on omistajien muuttunut elämäntilanne? Oli kyseessä sitten kämppäkaverit, muutto, vuokraisäntä tai liian vähän tilaa, elintilaan liittyvät tekijät voivat tehdä lemmikin omistamisesta vaikeampaa kuin mitä olit alun perin ajatellutkaan. Varmista, että sinulla on riittävästi tilaa ja aikaa koirallesi, jotta se voi elää aktiivista elämää, sekä kaikkien kiinteistöön liittyvien henkilöiden lupa tuoda lemmikki taloon. Jos ajankohta ei ole sopiva sinulle, älä huoli - kotia etsiviä pentuja on paljon myös sitten, kun olet valmis.

Mikä koira sopii sinulle?

Monet ihmiset haluavat antaa kodin samanrotuiselle koiralle, joka heillä on ollut lapsena, ymmärtämättä sitä, että nykyiset olosuhteet saattavat olla hyvin erilaiset. He ovat saattaneet asua suuressa talossa, jossa oli takapiha, ja asuvat nyt pienessä asunnossa. Talossa on saattanut olla paljon hoitajia, kun taas nyt omistaja asuu yksin ja matkustaa säännöllisesti. Sen vuoksi kannattaa ajatella enemmän kuin pelkkää rotua - huomioida se, miten lemmikin koko, aktiivisuustaso ja persoonallisuus sopivat elämäntyyliisi.

Mistä hankkisin koiran?

Voit hankkia pennun suoraan kasvattajalta tai esimerkiksi adoptoida aikuisen koiran löytöeläintalosta. Lisätietoa eri keinoista hankkia koira löydät englanniksi täältä.