Ajateltavaa: Ravitsemusfilosofiamme

Lemmikit tuovat iloa elämääsi - niin myös meidän. Lemmikit ovat osa perhettä, joten on vain luonnollista, että haluamme niiden parasta. Siksi yli 85 vuoden ajan olemme omistautuneet ravinteikkaan, laadukkaan lemmikkiruuan valmistamiseen, joka auttaa kissoja ja koiria elämään terveellisempää, onnellisempaa ja pidempää elämää.

Lemmikkiravinnon johtavana valmistajana olemme nähneet, miten kunnollinen ruokinta voi auttaa pidentämään lemmikin terveitä elinvuosia. Vahva, 400 hengen PURINA®-tiimi koostuu ravitsemusasiantuntijoista, tutkijoista, eläinlääkäreistä ja eläinten käyttäytymisen asiantuntijoista. Tämän asiantuntevan tiimin missio on nostaa lemmikkien ravitsemuksen tasoa yhä korkeammalle. Mutta miten tämä tehdään? Aloitetaanpa.

1

Emme pyri vain vastaamaan standardeihin, vaan ylittämään ne

Voi olla yllättävää, mutta koiranruokaa koskevat standardit ovat tarkempia kuin monissa ihmisten ruuissa. Tämä johtuu siitä, että se sisältää 100% lemmikin ruokavaliosta, joten siihen on pakattu kaikki ravintoaineet, joita onnelliset ja terveet lemmikit tarvitsevat. Sen vuoksi lemmikkien ruokia kuvataan usein sanoilla "tasapainoinen täysravinto'.

Eurooppalaisen lemmikkiruokateollisuuden yhteisön, FEDIAF :n pitkäaikaisena jäsenenä sekä eläinrakkaina olemme erittäin tarkkoja ja ylpeitä jokaisesta valmistamastamme tuotteesta. Sen vuoksi monet ruuistamme eivät pelkästään vastaa alan vaatimuksiin, vaan ylittävät ne.

2

Erotumme yksityiskohdilla

Oikean ruoan valitseminen lemmikillesi voi olla lannistava tehtävä. Onko ruuassa kaikkia tarvittavia ravintoaineita? Mitä testejä ruuan turvallisuuden varmistamiseksi on tehty? Pitääkö lemmikkini ruuan mausta? Ymmärrämme nämä huolet - meillä on monilla myös omia lemmikkejä.

Haluamme, että jokainen lemmikin omistaja luottaa tuotteidemme laatuun. Teemme siis yleensä hieman ylimääräistä varmistaaksemme, että reseptimme ovat turvallisia, ravitsevia ja herkullisia. Sen vuoksi laatu- ja laadunvarmistusprosessissamme on yli 50 vaihetta. Mielestämme mitään ei tule jättää huomiotta, kun kyseessä on lemmikkien terveys ja onnellisuus!

Lue lisää, ja saat tietää enemmän menetelmistä, joilla varmistamme, että tuotteemme ovat korkeimpien standardien mukaisia.

3

Oikean tasapainon saavuttaminen

Tiedämme, että haluat tarjota lemmikillesi tasapainoista, ravinteikasta ruokaa, joka tekee sille hyvää. Tiedämme myös, että on turhaa tuottaa alan johtavaa ravintoa, jos lemmikit eivät syö sitä, tai eivät nauti siitä. Tai jos ruoan sulavuus on niin heikko, ettei se tarjoa eläimen tarvitsemia ravintoaineita.

Jos kissa nyrpistää nenäänsä ruualle tai ruokamme ei ole koiran ruuansulatuksen mukaista, palaamme suunnittelupöydän ääreen. Tämä sen vuoksi, että rakkautemme lemmikkejä kohtaan ja ilo, jota ne tuovat ihmisten elämään, saavat meidät haluamaan valmistaa ravintoa, joka tarjoaa lemmikeille vielä enemmän.

4

Teemme kotiläksymme

Lemmikkien hoidon suhteen meille ei riitä se, että uskomme jonkun toisen sanaan - haluamme selvittää faktat itse. Näin meistä on tullut maailmalla johtaja lemmikkien ravitsemuksen tutkimuksen saralla.

Etsiessämme syytä liikalihavuuteen tutkimme uusien trendien vaikutusta sekä löydöksiä ihmisten ravitsemuksessa - yritämme selvittää kaiken. Se on osa missiotamme, jonka mukaan rikastamme lemmikkien sekä niitä rakastavien ihmisten elämää, ja autamme lemmikkejä elämään pitkän, onnellisen ja terveen elämän.

5

Kokonaiskuvan hahmottaminen

Tiedämme, että parhaat ainesosat eivät "toimi" yksin; yhdessä ne tukevat ja parantavat toisiaan. Tämän vuoksi oikein yhdistetty ravintosekoitus on paljon paremmin sulavaa ja tehokkaampaa, kuin yksittäinen ainesosa.

Sen sijaan, että keskittyisimme yksittäiseen ainesosaan, katsomme kokonaiskuvaa - miten eri ainesosien yhdistelmät hyödyttävät lemmikin terveyttä? Tämän lähestymistavan soveltaminen on johtanut moniin läpimurtaviin löydöksiin, kuten esimerkiksi kokojyväviljan rooli proteiinilähteiden (kuten liha, kala ja soija) täydentäjänä ja ruuansulatuksen terveyden edistäjänä.

6

Mitä Purina ® ruoat sisältävät?

Lemmikkiruokiemme portfolioon kuuluu eräitä maailman tunnetuimpia ja rakastetuimpia tuotemerkkejä, joista monet ovat olleet olemassa jo vuosikymmenien ajan. Jokainen reseptimme on laadittu käyttäen tasapainoisesti laadukkaita ainesosia, kuten liha, kala, vihannekset, vitamiinit ja mineraalit, jotta tuotteemme vastaisivat lemmikkien päivittäisiin tarpeisiin.

Lue lisää saadaksesi lisätietoja käyttämistämme ainesosista ja niiden hyödyistä.

Liha ja eläinperäiset tuotteet

Liha paitsi maistuu houkuttelevalle, mutta on myös hyvä proteiinin, tärkeiden rasvahappoja ja B-vitamiinin lähde. Kaikki käyttämämme eläinperäiset raaka-aineet ovat testattuja, jotta voimme varmistaa niiden sopivuuden lemmikkien ruokiin jo hyvissä ajoin ennen kuin niitä lisätään tuotteeseen. Käyttämissämme eläinperäisissä ainesosissa ei ole ihmisnäkökulmasta mitään vikaa - ne vain usein ovat ainesosia, joita ihmisravintoon eivät käytetä. Voit olla varma, ettemme käytä huonoja tai hyväksymättömiä ainesosia (esim. lopetettuja tai sairaita eläimiä).

Kala ja kalatuotteet

Kala on mahtava proteiinin lähde ja se on tärkeää kasvulle ja lihasten muodostumiselle, samalla kun se vapauttaa tasaisesti energiaa. Koska kalanruodot usein jauhetaan valmistuksen aikana, lemmikkiruuissamme on myös kalsiumia ja fosforia. Rasvaista kalaa sisältävät reseptimme sisältävät lisäksi A- ja D-vitamiineja ja Omega-3-rasvahappoja.

Vihannekset

Vihanneksissa on vitamiineja, mineraaleja ja kuituja, joten lisäämme myös niitä valmistamiimme lemmikkien ruokiin. Erityisesti soijapavut ovat proteiinin ja energian, omega-6 rasvahappojen, B-vitamiinien, kuitujen ja mineraalien lähteitä.

Vitamiinit ja mineraalit

Vitamiinit ja mineraalit liittyvät usein yhteen ja niiden ravitsemukselliset roolit saattavat vaihdella. Vitamiinit tukevat immuunijärjestelmää, näköä, luuston rakennetta, lihaksia ja niveliä sekä antioksidanttien tuotantoa, kun taas mineraalit tasapainottavat vartalon nesteitä, tukevat aineenvaihduntaa ja rakentavat vahvat luut ja hampaat.

Vitamiinit ja mineraalit ovat luokiteltuja ravinnon lisäaineiksi. Jos tarpeen, käytämme niitä varmistamaan, että reseptimme ovat 100% tasapainoista täysravintoa ja sisältävät kaikkia lemmikkien tarvitsemia ravintoaineita.

Muut lisäaineet

Kuten vitamiinit ja mineraalit, myös makuaineet, säilöntäaineet, antioksidantit ja värit ovat ravinnon lisäaineita. Niitä lisätään parantamaan makua, ulkonäköä ja joskus lemmikkien ruokien säilyvyyttä. Käytämme lisäaineita säästeliäästi lemmikkiruoissamme, emmekä koskaan käytä sellaisia lisäaineita, joita ei olisi ihmistenkin ruuissa. Säilöntäaineet voivat olla luonnollisia tai keinotekoisia, ja ne estävät ruoka-aineiden pilaantumista. Antioksidantit edistävät terveyttä ja neutraloivat vapaiden radikaalien vaikutukset. Joissakin tapauksissa saatamme lisätä antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiineja edistämään lemmikkisi hyvinvointia. Värejä käytetään hyvin pieniä määriä parantamaan ruokien ulkonäköä. Emme koskaan käytä sellaisia väriaineita lemmikkien ruuissa, joita ei esiinny ihmisten ruuassa.

Viljat

Lisäämme usein viljoja, kuten maissia, riisiä, vehnää tai ohraa ruokiin, koska ne tarjoavat vakaan energian lähteen sekä proteiineja ja muita ravintoaineita, kuten B-vitamiinia. Tietyt kuidut, kuten sokerijuurikas ja riisileseet tukevat myös tervettä ruuansulatuskanavaa.

Rasvat

Rasvat eivät pelkästään paranna ruuan makua ja sulavuutta, vaan tarjoavat myös tuplasti energiaa verrattuna proteiiniin ja hiilihydraatteihin, joten ne ovat tärkeä osa lemmikin ruokavaliota. Ne myös auttavat ylläpitämään kiiltävää turkkia, hyvää ihoa, terveitä niveliä ja vahvaa immuunijärjestelmää. Seuraamme huolellisesti rasvan määrää kaikissa ruuissamme, jotta voimme varmistaa, että sitä on juuri oikea määrä lemmikin elämänvaiheeseen ja elämäntyyliin soveltuen.

Suola

Natrium on yksi kissojen ja koirien tarvitsemista mineraaleista - erityisesti natriumkloridilla on tärkeä rooli siinä, että hermosto toimii tehokkaasti. Natrium kuuluu mineraaliryhmään nimeltään 'elektrolyytit'. Yhdessä nämä mineraalit auttavat tukemaan nestetasapainoa lemmikkisi elimistössä varmistaen, että tasapaino pysyy hyvänä.

Sokeri

Sokereita ovat sukroosi (ruokosokeri), fruktoosi ja glukoosi, joista kaikkia on luonnollisesti ihmisten ruoassa kuten hedelmissä, vihanneksissa ja viljoissa. Sokereita voidaan käyttää lemmikkien ruoassa myös energian lähteenä. Jos sokeria on lisätty PURINAN lemmikkiruokiin, varmistamme, että määrät ovat tarkasti säädettyjä, jotta lemmikin ruoka on ravitsemuksellisesti tasapainoista.