Kissojen välipalat ja herkkupalat

Kissanystävänä tiedät, kuinka houkuttelevaa olisi antaa pörröiselle ystävällesi herkkupaloja ja pieniä suupaloja pääaterioiden lisäksi.
Kissan makupalat ja muut herkut
Kissan makupalat ja muut herkut
Kissan makupalat ja muut herkut

Kissanystävänä tiedät, kuinka houkuttelevaa olisi antaa pörröiselle ystävällesi herkkupaloja ja pieniä suupaloja pääaterioiden lisäksi. Monet ihmiset kokevat ruoantähteiden tai kädestä syöttämisen tavaksi osoittaa hellyyttä kissalleen. Kun syötät herkkuja kissallesi, aikeesi ovat varmasti hyviä, mutta tosiasioita ei käy kiistäminen: ihmisten ruoka sisältää usein paljon kaloreita ja suolaa, ja siitä puuttuu usein kissan tarvitsemat välttämättömät ravintoaineet. Tämä tarkoittaa sitä, että voit vahingossa syöttää kissaasi liikaa ja/tai sotkea kissasi tasapainoisen ruokavalion.

Hyvä uutinen on se, että saatavilla on myös paljon kissoille tarkoitettuja herkkupaloja. Nämä herkkupalat on usein suunniteltu tukemaan kissan ruoansulatuksen tai hampaiden terveyttä tai ylimääräiseksi herkuksi tai palkinnoksi kissaystävällesi. Muista kuitenkin, että myös nämä herkkupalat sisältävät kaloreita, eivätkä ne välttämättä ole täysi- ja tasapainoista ravintoa. Siksi onkin tärkeää, että vähennät kissasi pääateriasta aina antamiasi herkkuja vastaavan kalorimäärän. Herkkupalat eivät myöskään saisi ylittää 10 %:n osuutta kissasi päivittäisestä kalorimäärästä, jotta kissasi ruokavalion tasapaino ei kärsi.

Kissat ja maito

Maito, jota kaadetaan kuppiin

Oletko kuullut kissasta, joka pääsi maitokaapille? Perinteisesti uskotaan, että kissat rakastavat maitoa. Todellisuudessa niiden ruoansulatusjärjestelmää ei ole suunniteltu maidon laktoosin (maitotuotteissa esiintyvä luonnollinen sokeri) hajottamiseen. Itse asiassa monet kissat saavat lehmänmaidosta ripulin.

Erityisesti kissoille kehitetty maito on vähälaktoosista vatsavaivojen välttämiseksi, mutta muiden herkkujen tavoin myös tällainen kissanmaito sisältää kaloreita. Tämä tulee siis ottaa huomioon, jotta ruokavalio pysyy tasapainoisena. Kissanmaitoa ei myöskään tule käyttää veden korvikkeena. Jos annat kissallesi erityisesti kissoille tarkoitettua maitoa, vähennä vastaava kalorimäärä kissasi pääateriasta.

Herkkupalat tai kissankeksit ovat kätevä tapa palkita karvakaveriasi. Kaikkihan me rakastamme antaa lemmikeillemme maistuvia herkkupaloja osoituksena rakkaudestamme!

Kissan herkkupalat

Herkkupalat tai kissankeksit ovat kätevä tapa palkita karvakaveriasi. Kaikkihan me rakastamme antaa lemmikeillemme maistuvia herkkupaloja osoituksena rakkaudestamme! Jos annat kissallesi herkkupaloja, muista vähentää vastaava kalorimäärä kissasi pääateriasta. Valitse myös herkkupaloja, joiden ravintoaineet ovat tasapainossa, jotta ruokavalio ei mene sekaisin. Hyvin nuorille kissoille voi olla saatavilla kissanpennuille tarkoitettuja herkkupaloja, mutta niiden antamista ei suositella. Voit lukea täältä lisää siitä, mitä kissanpennulle syötetään. Annoitpa kissallesi pääruokaa tai herkkupaloja, huolehdi siitä, että kissallesi on aina tarjolla puhdasta, raikasta juomavettä. Voit käyttää myös kissasi pääruoan pellettejä herkkupaloina etenkin silloin, jos kissasi on erikoisruokavaliolla terveydellisistä syistä tai painonpudotuksen takia, sillä silloin herkkupalojen syönti voi olla kiellettyä. Mikäli olet epävarma, varmista asia eläinlääkäriltäsi.

Kissan makupalat ja muut herkut