Your Pet, Our Passion.
kitten code animated
Kissan hankkiminen
Vaaleaturkkinen kissanpentu naisen kädessä.

Kuinka adoptoin tai pelastan kissan?

3 minuutin luku

Olet päättänyt antaa kissalle turvakodista ikuisesti koti-fantastinen asia tehdä! Maailmassa on niin paljon lemmikkejä, jotka on hylätty, joita on pahoinpidelty tai joilla on yksinkertaisesti omistajia, jotka eivät enää pysty huolehtimaan niistä. Kaikki nämä eläimet etsivät toista mahdollisuutta rakastavassa kodissa.

Halusitpa sitten adoptoida kissanpennun tai aikuisen kissan, jolla on täysin muotoutunut, ainutlaatuinen persoonallisuus, on monia asioita, joita kannattaa harkita ennen kuin tuot uuden perheenjäsenesi kotiin. Tutustu kissan adoptioon ja siihen, mitä tarvitset uuteen tuloosi tämän oppaan avulla.

Miten adoptoida kissa

Kun mietit kissan adoptointia, sinun on ensimmäiseksi löydettävä sopiva suoja tai hyväntekeväisyys, jolla on vakiintunut maine. Verkosta löydät helposti paljon näitä kohteita, kun etsit paikallisia keskuksia. Voit myös kokeilla Cats Protection-, Blue Cross- ja RSPCA-sivustojen etsimistä lähimmälle pelastuskeskuksellesi. Purinassa olemme myös ylpeitä yhteistyöstämme Wamizin kanssa, jotta voimme yhdistää sinut paikallisiin adoptiopalveluihin ja auttaa sinua löytämään ikuisen ystäväsi.

Kun olet löytänyt pelastuskeskuksen, useimmilla on online-hakemistot kissoista, jotka heillä on tällä hetkellä adoptoitavaksi, vaihtoehtoisesti voit puhua keskuksen henkilökunnalle saadaksesi neuvoja siitä, millainen kissa sopii sinulle.

Miksi adoptoisin kissan?

  • Kun adoptoit kissan, saat eläimen, jonka rutiinit ja luonne ovat jo kehittyneet valmiiksi.
  • Tunnettujen adoptiojärjestöjen kissoille on tehty perusteellinen eläinlääkärintarkastus, ja ne on leikattu, rokotettu, madotettu, mikrosirutettu ja hoidettu kirppujen varalta.

Täydellisen kissan löytäminen

Yksi tärkeimmistä asioista kissan adoptoinnissa on varmistaa, että kissalla on oikea persoonallisuus, jotta se sopii nykyiseen perheeseesi. Turvakodeista saat yksityiskohtaisen selvityksen asukkaiden taustoista sekä tietoa siitä, mikä heidän kissoistaan sopii parhaiten perheellesi.

Kissan adoptoimiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset

Mistä voin adoptoida kissan?

  • Kun olet selvittänyt, missä eläinkoti sijaitsee, kannattaa keskustella eläinkodin henkilökunnan kanssa siitä, millaisen kissan haluat.

Millainen on kotisi?

Jos sinulla on paljon turvallista ulkotilaa, harkitse ulkokissan uudelleenasumista. Jos asut asunnossa, sisäkissa on paremmin tottunut elämään tällaisessa tilassa.

Kuinka kiireinen on elämäntapasi?

Jos olet usein poissa kotoa, kissa, jonka tiedetään olevan melko itsenäinen, voi olla onnellisempi elämäntyyliisi. Samoin, jos sinulla on lyhyt aika, valitse rotu, jolla on vähemmän hoidettavia vaatimuksia.

Onko sinulla jo lemmikkejä?

Jotkut kissat tulevat hyvin toimeen muiden eläinten kanssa, kun taas toiset haluavat olla yksinäisempiä. Jos sinulla on jo muita lemmikkejä, varmista, että olet adoptoimassa pelastuskissan, joka on testattu lemmikkieläimillä ja tulee toimeen niiden kanssa.

Onko sinulla pieniä lapsia?

Joillakin kissoilla on saattanut olla elämäänsä sellaisia kokemuksia, jotka tekevät kissoista ujompia tai syrjäänvetäytyvämpiä. Jos sinulla on perhe, jossa on pieniä lapsia, etsi kissa, joka on testattu lapsella ja pystyy elämään heidän kanssaan. Huomaa, että jotkut erikoistuvat he voivat elää vain vanhempien lasten kanssa, kun taas toiset eivät ehkä sovi lainkaan!

Harkitse laskuja

On todella hieno asia kotia vanhempi kissa tai kissa, jolla on terveysongelma. Turvakodeissa tiedät aina pitkäaikaisista sairauksista, mutta huolehdi siitä, että voit vastata eläinlääkärin tai kissan perustarvikkeiden kustannuksista, ennen kuin sitoudut huolehtimaan kissasta.

Se on meidän opas kissan adoptioon! Lue lisää kissan hankkimisesta oppaamme kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit