Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Alsacian pellolla

Koiran herkkä vatsa

1 minuutin luku
Pro Plan logo
Tukijana Pro Plan

Voiko koirasi vatsa niin hyvin kuin mahdollista? Syökö koira hyvin, voiko se hyvin, kasvaa ja nauttii elämästä?

Ruoansulatusjärjestelmän hyvä toiminta on koiran tärkeä edellytys koiran terveydelle. Joidenkin koirien kohdalla tämä saattaa tarkoittaa herkän ruoansulatuksen tueksi kehitetyn ravinnon valitsemista.

Miksi terve ruoansulatus on niin tärkeä?

Koirasi ruoansulatusjärjestelmä suojaa koiraa päivästä toiseen. Siellä on 70 prosenttia koiran Vastustuskykyä ylläpitävistä soluista, jotka suojaavat elimistöä myrkyiltä ja muodostavat suojan koirasi ja ulkomaailman haitallisten mikrobien välille. Toinen ruoansulatusjärjestelmän tärkeä tehtävä on imeyttää ruoan ravinteita ja muuntaa ne energiaksi ja poistaa sulamattomat osat.

Herkän ruoansulatuksen merkit

Jos epäilet, että koirallasi on herkkä vatsa, pidä silmällä näitä kahta oiretta: Uloste on usein pehmeää ja muodotonta.

Satunnainen ripuli ja löysä uloste ovat luonnollinen merkki mikroflooran epätasapainosta. Jos ripuli on kuitenkin toistuvaa, se voi kertoa ruoka-aineherkkyydestä tai -allergiasta.

Jos olet huolissasi, vie koirasi eläinlääkärin tarkastettavaksi. Uuden ravinnon aiheuttama reaktio. Koiran ruokavalion muutokset kannattaa toteuttaa vähitellen, koska nopeista muutoksista saattaa aiheutua vatsavaivoja. Jos myös vähitellen suoritetusta muutoksesta aiheutuu ilmavaivoja tai ripulia, se saattaa merkitä, ettei uusi ravinto sovi koiralle.

Kuinka ravinnosta voi olla apua

Jos epäilet, että koirallasi on herkkä vatsa, pyydä eläinlääkäriltä neuvoja asiaan. Eläinlääkäri saattaa suositella vaihdosta ravintoon, joka on kehitetty erityisesti ruoansulatusjärjestelmän tueksi, esimerkiksi PURINA® PRO PLAN® with OPTIDIGEST -ravintoon.

Se sisältää erityistä OPTIDIGEST-ravintoyhdistettä, joka tukee ruoansulatusta. Ravinnossa käytetään hyvin sulavia raaka-aineita (kuten kananmunaa), jotka edistävät ruoansulatusprosessia sekä bentoniittia (luonnonsavea), joka parantaa ulosteen laatua.

Lue lisää ravinnosta täältä.