Your Pet, Our Passion.
Kissa lumen alla

Mullistavat tutkimustulokset ehkäisevät kissan allergeeneja

Purinan tutkijat ovat löytäneet varman tavan vähentää merkittävimpien aktiivisten kissan allergeenien määrää syljessä.

Tämä merkittävä läpimurto voi mullistaa ihmisten suhtautumisen kissa-allergiaan. Ihmiset voivat vältellä altistumista allergeeneille sen sijaan, että he joutuisivat välttelemään kissoja.

Allergeenit hankaloittavat huomattavasti kissojen asemaa lemmikkinä, ja ne voivat estää kissaihmisten ja kissojen yhteiset leikit. Havaintomme saattavat mullistaa kissan allergeenien ehkäisyn.

Dr. Ebenezer Satyaraj, Purinan immunologi

 

 

  • Maailmanlaajuisesti jopa yksi viidestä aikuisesta saa oireita kissan allergeeneista.​
  • Ratkaisuksi kissa-allergian oireiden ehkäisyyn tarjotaan usein kissojen välttelemistä tai uuden kodin etsimistä kissalle.

Kissa-allergeenien vaikutukset

Ihmiset näkevät usein paljon vaivaa vähentääkseen allergeenien määrää ympäristössään: esimerkiksi siivoamalla päivittäin ja pesemällä pyykkiä usein. Kissan allergeenit voivat rajoittaa vuorovaikutusta kissan ja ihmisen välillä, ja ne ovat valitettavasti myös yleinen syy sille, että kissa päätyy kodinvaihtajaksi. Allergeenit voivat myös vaikeuttaa uuden kodin löytämistä kissalle tai vastaavasti estää kissarakasta ihmistä ottamasta kissaa.

Mitä ovat kissan allergeenit?
Mitä kissan allergeenit ovat?
Monet luulevat, että kissan turkki tai hilse sisältävät kissan allergeeneja, mutta todellisuudessa tärkein allergeeni on nimeltään fel d 1, proteiini, jota esiintyy ennen kaikkea kissan syljessä. Sieltä fel d 1 siirtyy kissan turkkiin ja iholle kissan pestessä itseään. Kun kissalta lähtee karvaa, allergeenia leviää karvojen ja hilseen mukana eri puolille kotia.
Cat and owner hypoallergic
Mitkä kissat sopivat allergikoille?
Toisin kuin usen luullaan, allergikoille sopivia kissoja ei ole olemassa. Kaikki kissat, myös karvattomat, erittävät fel d 1 ‑proteiinia, eikä tämä riipu kissan rodusta, sukupuolesta, iästä tai siitä, onko kissa leikattu. Myöskään turkin väri tai karvan pituus ei olennaisesti vaikuta fel d 1 ‑tasoon.

FeL d 1: Merkittävin kissan allergeeni

[Fel • Dee • One] noun

Kissan sylki- ja talirauhasten tuottama proteiini. Proteiini siirtyy kissan turkkille ja iholle kissan pestessä itseään ja leviää sitten ympäristöön karvojen ja hilseen (irtoavan kuivan ihon) mukana.

Mullistava ja kissaystävällinen menetelmä hoitaa kissan allergeenit

Yli vuosikymmennen kestäneiden tutkimusten kautta Purinan tutkijat havaitsivat, että kissan syljessä olevien allergeenien määrää voidaan vähentää antamalla kissalle ruokaa, joka sisältää tiettyä kananmunissa olevaa proteiinia, joka neutralisoi fel d 1 proteiinin. Kun Fel d 1:n määrää vähennetään syljestä aktiivisesti, myös sen turkille ja iholle pesun aikana kulkeutuva ja tätä kautta koko kotiin levittyvä määrä vähenee. Tämä on turvallinen ja kissaystävällinen menetelmä, joka ei vaikuta kissan fysiologiaan tai normaaliin fel d 1 tuotantoon.

Live Clear -infografiikka

Purinan uranuurtavan tutkimuksen mukaan

97 %:lla kananmunapohjaista ainesosaa syöneistä kissoista aktiivisen fel d 1:n määrä turkilla ja hilseessä oli pienempi. Keskimäärin aktiivisen fel d 1:n määrä kissan turkissa laski 47 % kolmannesta viikosta alkaen, kun kissaa ruokittiin tällä ravinnolla.

Aktiivisen fel d 1:n määrän väheneminen kissan turkilla ja hilseessä voi johtaa allergeenien vähenemiseen ympäristössä.

Merkittävä britro kissa-allergeenien hallinnassa
tyttö kissan kanssa
Kehittänyt
Pro Plan

Mullistavat tutkimustulokset ehkäisevät kissan allergeeneja

Mielestämme mikään ei saisi tulla sinun ja kissasi väliin. Eivät edes kissa-allergeenit. Tutustu, millaisen eron Pro Plan LiveClear ‑tuotteet voivat saada aikaan allergianhallinnassa ja auttaa sinua ja kissaasi lähentymään toisianne./kissan-/kissanruoka/