Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Purina ONE logo
Top 10 perhekoirat
Koiranpentu

Mika pieni koirarotu sopii sinulle parhaiten?

5 minuuttia lukuaikaa
Purina ONE logo
Tukijana Purina One®

Miten valitset täydellisen koirarodun juuri sinulle?

Bichon frisé -rodulla on kiinnostava tausta ja ihastuttava luonne. Tämä pieni koirarotu on rakastava ja leikkisä ja sopii siksi hyvin perhekoiraksi niin maalle kuin kaupunkiinkin. Sen uskollinen ja reipas luonne tekee siitä erinomaisen vahtikoiran, ja se rakastaa hauskoja leikkejä. Bichon friséllä on pitkä ja kihara turkki, jonka väri vaihtelee puhtaan valkoisesta aina ruskeaan tai mustaan. Monet valitsevatkin rodun sen kauniin turkin takia, mutta se vaatii myös päivittäistä harjausta.

Bichon frisé

Bichon frisé -rodulla on kiinnostava tausta ja ihastuttava luonne. Tämä pieni koirarotu on rakastava ja leikkisä ja sopii siksi hyvin perhekoiraksi niin maalle kuin kaupunkiinkin.

Sen uskollinen ja reipas luonne tekee siitä erinomaisen vahtikoiran, ja se rakastaa hauskoja leikkejä. Bichon friséllä on pitkä ja kihara turkki, jonka väri vaihtelee puhtaan valkoisesta aina ruskeaan tai mustaan. Monet valitsevatkin rodun sen kauniin turkin takia, mutta se vaatii myös päivittäistä harjausta.

Chihuahua

Chihuahua on maailman pienin koirarotu, joka voi elää jopa 18-vuotiaaksi. Jos valitset chihuahuan, elämästäsi ei tule puuttumaan jännitystä, sillä nämä pienet koirat ovat täynnä yllätyksiä!

Chihuahuat puolustavat rohkeasti rakastamiaan ihmisiä, eivätkä koskaan kieltäydy lenkistä tai leikistä. Chihuahuan suuria silmiä ja hellää luonnetta on vaikea vastustaa, mutta älä anna hellyttävän ulkokuoren hämätä. Chihuahuat ovat todella älykkäitä ja vaativat määrätietoista kouluttamista. Chihuahuan pitkä- tai lyhytkarvainen turkki on helppohoitoinen, ja värivaihtoehtoja on monia.

Cavalier kingcharlesinspanieli

Kiiltävä- ja pehmeäturkkinen cavalier kingcharlesinspanieli on erinomainen pieni perhekoira. Koira on nimetty kuningas Kaarle II:n (eng. Charles) mukaan, joka rakasti tätä rotua niin paljon, että otti lemmikkinsä mukaan jopa parlamentin istuntoihin.

Cavalier kingcharlesinspanielin turkin harjaaminen päivittäin on suositeltavaa, ja kylvyt silloin tällöin pitävät turkin puhtaana ja terveenä – etenkin kun olette olleet yhdessä ulkoilemassa. Tämä pieni koirarotu rakastaa aktiivisia leikkejä ulkona.

Mäyräkoira

Mäyräkoira on ikisuosikki hellyttävän lyhyiden jalkojensa ja nakkimaisen ulkomuotonsa vuoksi. Nämä ominaisuudet ovat kehittyneet mäyräkoiralle sen alkuperäistä käyttötarkoitusta mäyrien metsästämistä varten.

Tämä pieni koirarotu on rakastava ja uskollinen – joskus jopa omistushaluinen. Se viihtyy erinomaisesti lasten seurassa ja on aina valmis noutamaan palloa ja leikkimään leluilla. Vaikka mäyräkoira on erinomainen kaupunkikoira, se on myös yllättävän energinen ja nauttii myös pitkistä kävelyretkistä luonnossa.

Ranskanbulldoggi

Jos haaveissasi on pieni koira, jolla on erinomainen huumorintaju, ranskanbulldoggi on hyvä valinta. Ranskanbulldoggin alkujuuret ovat 1850-luvun Englannissa, mutta tämä lempeä ja iloinen koirarotu on tullut tunnetuksi erityisesti ranskalaisten suosimana rotuna.

Pieni, lihaksikas ja urhea ranskanbulldoggi ei pelkää pitää puoliaan, mutta sen vankkumaton uskollisuus tekee siitä myös vakaan ja sitoutuneen kumppanin. Ranskanbulldoggi voi olla väriltään keltaruskea tai juovikas valkoisin merkein tai ilman, ja sen turkki on lyhyt ja helppo pitää siistinä. Rotu viihtyy erityisesti sisätiloissa ja on onnellisimmillaan saadessaan kohtalaisesti liikuntaa ja paljon rakkautta.

Jackrussellinterrieri

Iloluontoinen ja uskollinen jackrussellinterrieri uskoo olevansa iso koira valeasussa. Tämä pieni koira jalostettiin jahtaamaan kettuja maanalaisissa koloissa, ja metsästysvietti on edelleen voimissaan.

Eloisa ja pitkäikäinen terrieri on erinomainen perhekoira, mutta ei sovi samaan kotiin kissojen tai muiden pienten karvaisten lemmikkien kanssa. Haukkumisääni on kova pieneen kokoon nähden, ja tylsistyessään russeli on taipuvainen pahantekoon. Lyhyt valkoruskea turkki on helppohoitoinen. Energinen jackrussellinterrieri vaatii paljon liikuntaa ja leikkiä.

Pomeranian

Pomeranianilla on mahtava turkki ja ylväs asento. Luonteeltaan se on fiksu ja itsevarma, mikä tekee siitä kiehtovan lemmikin ja erinomaisen vahtikoiran.

Tämä pieni koira on rauhallinen, uskollinen ja älykäs, ja se viihtyy hyvin modernissa kaupunkiympäristössä, vaikka onkin kotoisin ankarista luonnonolosuhteista. Pomeranianin turkki puhdistuu yllättävän nopeasti kuraisten ulkoleikkien jälkeen, ja pian koira on taas komea kuin mikä.

Shih tzu

Shih tzu on hurmaava pieni koirarotu, jolla on kiehtova historia. Sen juuret ovat Tiibetissä, jossa se tunnettiin ”leijonakoirana”. Rauhallinen, uskollinen ja rakastava shih tzu haukkuu harvoin ja leikkii mielellään aikuisten ja lasten kanssa.

Tämä leppoisa pieni koira sopeutuu hyvin joukkoon, vaikka kodissasi olisi muita koiria tai lemmikkejä. Varaudu harjaamaan shih tzun tiheä turkki päivittäin ja tarkista sen korvat, jotka ovat herkkiä tulehduksille. Tämä pieni koira on mainio kumppani – rauhallinen, älykäs ja aina valmis kulkemaan rinnallasi.

Kettuterrieri

Älykäs, leikkisä ja uskollinen kettuterrieri omistautuu sinulle ja perheellesi. Rodun historia kettujen metsästyksessä on mennyttä aikaa, ja nykyisin kettuterriereiden loppumaton into ja energia suuntautuu ulkoleikkeihin ja peleihin.

Kettuterrieri viihtyy sekä maalla että kaupungissa ja seuraa omistajaansa kaikkialle – erityisesti jos tarjolla on hauska noutoleikki. Kettuterrieri vaatii paljon viihdykettä ja tylsistyy helposti viettäessään pitkiä aikoja yksin. Toisaalta se nauttii saadessaan olla perheen ainoa lemmikki. Kunhan kettuterrierin kanssa on kärsivällinen ja määrätietoinen, se on älykäs ja helposti koulutettavissa.

Yorkshirenterrieri

Elämää suurempi ja energinen yorkshirenterrieri on loistava perhekoira, jolla on tutkimusmatkailijan mieli ja metsästäjän vaistot. Tämä pieni hellyyttä kaipaava rotu rakastaa seikkailuja ja juoksee mielellään vapaana.

Jos valitset koiraksesi yorkshirenterrierin, saat uskollisen ystävän. Muista kuitenkin kouluttaa koira alusta lähtien määrätietoisesti, tai muuten se saattaa näykkäistä saadakseen tahtonsa läpi. Yorkshirenterrierillä on pitkä silkkinen teräksensinisen ja beigen sävyissä hohtava turkki, joka vaatii päivittäistä harjausta pysyäkseen kauniina.

Kääpiövillakoira

Kääpiövillakoiralla on sekä älyä että ulkonäköä, minkä vuoksi tätä hyväluontoista koiraa on helppo kouluttaa ja ilo ulkoiluttaa. Muodikas rotu on suosittu etenkin kaupunkikoirana.

Värivaihtoehtoja on useita aina mustasta ruskeaan, harmaaseen, aprikoosiin ja valkoiseen. Kihara turkki vaatii paljon hoitoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Kääpiövillakoira on rakastava ja valpas ja ottaa mielellään pomon roolin. Pidä siis huoli, että se tietää paikkansa perheen hierarkiassa!