Your Pet, Our Passion.
Musta, ruskea ja valkoinen koira nuolee huulia lattialla istuen

Ikääntyneen koiran ruokinta

2 minuutin luku

Koiraa aletaan pitää seniorina noin seitsemänvuotiaasta (isommilla roduilla jo viisi- tai kuusivuotiaasta) alkaen.

Koira muuttuu yleensä rauhallisemmaksi, aivan kuten me kaikki vanhetessamme. Ikääntyessä tapahtuu myös muutoksia, jotka eivät ole yhtä helposti havaittavissa: koiran vartalo ja ruoansulatus alkavat muuttua ja sen vastustuskyky saattaa tarvita lisävahvistusta.

Jotta koirakaveri saisi elämästä kaiken irti myöhemmälläkin iällä, kannattaa harkita ravinnon vaihtamista koiran senioriruokaan. Se sisältää laadukasta proteiinia ja on kehitetty erityisesti koiran muuttuneisiin ravitsemustarpeisiin ja uudenlaisiin ruokailutapoihin.

Ravintomäärän tarkkailu

Seniorikoirat ovat usein vähemmän aktiivisia ja niiden aineenvaihdunta on hitaampi, joten iän myötä koirille alkaa usein kertyä painoa. Koiran ikääntyessä vaihto vähäkalorisempaan ruokavalioon saattaa olla hyvä idea.

Purina ruokaa vanhemmille koirille

Meillä Purinassa on suuri valikoima seniorikoiraruokaa, joka tarjoaa ikääntyvälle nelijalkaiselle ystävällesi kaiken, mitä he tarvitsevat menestyäkseen kultaisina vuosinaan.

Pro Plan vanhempi koiranruoka

Pro Plan senioriruokavaliot sisältävät ainutlaatuisen sekoituksen ravintoaineita, jotta ne pysyvät mahdollisimman vilkkaina ja valppaina myös vanhempina vuosinaan. Lisäksi se on suunniteltu erityisesti parantamaan henkistä terävyyttä ja auttamaan aktiivisuustason ylläpitämisessä.

Tutustu Purina senior koiranruoka tarjontaamme, täällä.

 

Ruoan vaihtaminen

Ruoasta toiseen siirryttäessä on aina hyvä ottaa uusi ruoka asteittain käyttöön. Sama pätee myös siirryttäessä aikuisen koiranruoan ruokavaliosta vanhemman koiran ruokavalioon. Aloita uuden ruoan lisääminen hitaasti 7-10 päivän aikana, mikä lisää osuutta päivittäin. Vältä äkillistä vaihtamista, sillä se voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja.

Iäkkäiden koirien ruokkiminen

Sinun ei tarvitse muuttaa pelkästään koirasi ruokaa, kun se vanhenee, vaan myös sen ruokailutottumuksia. Tässä 6 parasta vinkkiä vanhempien koirien ruokkimiseen:

1. Rehu vähän ja usein

Koirasi on todennäköisesti tottunut saamaan ravintoa kahdesti päivässä, vaikka vanhempina vuosinaan se saattaa haluta pienempiä annoksia useammin.

Ikääntyvän koiran ruokinta

Koirasi on luultavasti tottunut saamaan ruoan kaksi kertaa päivässä. Seniori-ikään tultaessa ne saattavat kuitenkin mieluummin syödä pienempiä annoksia useammin päivässä.

Jos se ei ole mahdollista, voit lämmittää märkäruokaa hetken mikrossa, mutta ole varovainen, ettei siitä tule liian kuumaa, sillä se voi polttaa koirasi herkän suun!

3. Säilytä kuivamuonaa asianmukaisesti

Kuivat valmiit elintarvikkeet on säilytettävä kuivassa ja puhtaassa ympäristössä. Voit auttaa pitämään ruoan tuoksuvana ja maistuvana pitämällä sen uudelleen suljettavassa pakkauksessa tai ilmatiiviissä astiassa.

Muista, että vanhat koirat ovat alttiimpia painonnousulle kuin aiemmin, joten niitä ei saa ruokkia liikaa. Jos olet juuri vaihtanut toiseen koiranruokamerkkiin, muista noudattaa pakkauksen ruokintaohjeita. Ohjeet ovat arvioita, joten koiran kuntoa tulee pitää silmällä säännöllisesti ja mukauttaa määriä niin, että koira pysyy ihannepainossa. Raikas, puhdas juomavesi on olennainen osa koiran ruokavaliota, ja sitä täytyy olla koiran saatavilla ympäri vuorokauden.