Your Pet, Our Passion.
Growing Pup logo
Koiran huomionhakuinen käytös
Koira tervehtii omistajaa

Koiran kouluttamisen peruskomennot

3 minuutin luku

Peruskomentojen opettaminen ja kouluttaminen koiralle on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa teille molemmille. On tärkeää, että koiran koulutuksen aloittaa mahdollisimman varhain, jotta perusasiat ovat kunnossa ennen kuin pentu kasvaa aikuiseksi. Pentukoulut ja harjoitteleminen on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä. Se voi olla myös superhauskaa!

Koirat ovat nopeita oppimaan ja hellällä ohjauksella koiralle voi opettaa käskyt ”tänne”, ”istu” ja ”paikka” tai sen voi opettaa sisäsiistiksi. Harjoittelu vahvistaa suhdettanne ja edistää toivottavaa käytöstä. Hyvin koulutetun koiran karkaaminen on huomattavasti epätodennäköisempää, ja yleensä niiden elämä on rauhallisempaa ja tyydyttävämpää kuin kouluttamattomien koirien.

Nuoret pennut ovat innokkaita oppimaan, joten koulutuksen voi aloittaa heti kun koira saapuu kotiin. On pelkkä myytti, että koiran pitäisi olla puolivuotias ennen kuin sen kouluttamisen voi aloittaa. Mitä nuorempi koira, sitä helpompaa sen kouluttaminen on. Pentu on kuin pesusieni (tosin karvainen sellainen), ja se on valmis imemään itseensä kaiken mahdollisen, mitä keksit sille opettaa.

Täältä löydät paljon vinkkejä koiran kouluttamisen perusteista. Lisää ja syventävää tietoa koiran kouluttamisesta saat ottamalla yhteyttä ammattilaiseen koirankouluttajaan. Lisätietoja koirien käyttäytymisen asiantuntijoista saat alan ammattilaisten järjestöistä.

Käänny aina eläinlääkärin puoleen, jos sinulla on kysyttävää lemmikkisi terveydestä. Eläinlääkäri osaa antaa yksilöllisiä neuvoja ja suositella hoitoa. Tarkempia käyttäytymiseen liittyviä neuvoja räätälöitynä juuri sinun lemmikillesi saat ottamalla yhteyttä koirien käytöksen asiantuntijaan. Lisätietoja alueesi koira- ja kissaterapeuteista, ja heidän tarjoamastaan avusta lemmikkien ongelmatilanteissa saat ottamalla yhteyttä alan yhdistyksiin.