Kissan mikrosiruttaminen

Rakkauden ja huomion lisäksi haluat antaa kissallesi parasta mahdollista suojaa eksymisen tai katoamisen varalta. Kun mikrosirutat kissasi, sen mahdollisuudet löytyä ja päästä turvallisesti takaisin luoksesi harharetkien jälkeen parantuvat huomattavasti.
Kissan mikrosirutus | Opas kissan mikrosiruttamiseen
Kissan mikrosirutus | Opas kissan mikrosiruttamiseen
Kissan mikrosirutus | Opas kissan mikrosiruttamiseen

Miksi mikrosiru?

Kissasi voi kadota monesta eri syystä. Se voi säikähtää jotakin ja juosta pakoon tai eksyä tai hämmentyä uudessa ympäristössä, jos olet esimerkiksi vasta muuttanut uuteen kotiin. Kissallasi voi tietenkin olla panta ja nimilaatta, mutta ne voivat aina kadota tai joku voi ottaa ne pois, kun taas mikrosiru pysyy aina paikallaan

Sen lisäksi, että mikrosiru auttaa kadonnutta lemmikkiä löytämään tiensä takaisin luoksesi, siitä voi olla apua myös silloin, jos joku muu väittää olevansa kissasi oikea omistaja.

Mitä mikrosirutus on?

Kissan mikrosirutus on yksinkertainen ja nopea toimenpide, joka voi auttaa nelijalkaista ystävääsi löytämään tiensä takaisin luoksesi. Jos joku löytää kissasi, eläinlääkäri tai eläinkoti voi lukea kissaasi istutetun mikrosirun, josta löytyvät niin sinun kuin kissasi tiedot. Se on tosiaan juuri näin yksinkertaista!

Kuinka mikrosirutus toimii?

Violetti kissa

Yksinkertaista ja kivutonta

Kun olet puhunut eläinlääkärisi kanssa kissasi mikrosiruttamisesta, eläinlääkäri istuttaa kissasi ihon alle pienen mikrosirun, joka on noin suuren riisinjyvän kokoinen. Toimenpide on äärimmäisen nopea ja suhteellisen kivuton – sen sanotaan tuntuvan suurin piirtein samalta kuin reikien tekemisen ihmisten korviin. Kun mikrosiru on paikallaan, muuta ei tarvita – kissasi ei edes huomaa sirua!

Kissan mikrosirulla on yksilöllinen koodi, joka kirjataan kansalliseen tietokantaan omien tietojesi, kuten nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, kanssa. Muista siis, että jos jossain vaiheessa muutat tai vaihdat yhteystietojasi, sinun tulee muistaa päivittää tietosi ottamalla yhteyttä mikrosiruyhtiöön. Toisinaan tietojen muuttaminen maksaa hieman, mutta jotkut palveluntarjoajat eivät peri maksua ensimmäisestä muutoksesta.

Pihalla piileskelevä kissa.

Milloin kissa pitäisi mikrosiruttaa?

calendar

10–12-viikkoisesta eteenpäin

Rodusta ja koosta riippuen useimmat kissat voidaan mikrosiruttaa 10–12-viikkoisesta eteenpäin. Näin ollen eläinkodista adoptoidulla kissalla voi jo olla mikrosiru. Myös jotkut kasvattajat siruttavat kissansa valmiiksi uusia omistajia varten. Kasvattajasi, eläinlääkärisi tai eläinhoitajasi voi kertoa eri vaihtoehdoista, mikäli haluat mikrosiruttaa kissasi.

Jos olet lähdössä matkalle ja otat kissasi mukaan, kissasi on suuremmassa vaarassa eksyä. Siksi kissan mikrosiruttaminen ennen matkaa on hyvä ajatus. Lue kissan kanssa matkustamista käsittelevä oppaamme jos kaipaat lisätietoja. Kun kissallesi on laitettu mikrosiru, sen pitäisi pysyä paikoillaan kissasi koko elämän ajan..

Nuori raidallinen ruskea kissa istumassa pihalla.

Onko mikrosirutus pakollista?

Määräykset muuttuvat usein, joten suosittelemme kysymään asiaa eläinlääkäriltäsi ja tutustumaan viranomaisten verkkosivustoihin.