Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Kodin varustaminen kissaa varten

Kodin varustaminen kissaa varten

Onko sinulla kaikki tarvittava, jotta voit varustaa kotisi yhdessä Friskiesin kanssa kissaa varten?
Näiden kolmen vaiheen myötä sinun ja kissasi yhteiselo alkaa kotona vaivattomasti.

Vaihe 1

Koti on aivan uusi ja outo ympäristö kissalle, ja sen täytyy saada tuntea olonsa turvalliseksi. Kissa tarvitsee pedin – ei vain nukkumista varten vaan myös turvapaikaksi, jonne voi paeta ja jossa voi levätä. Pedin tulee olla lämmin, kuiva ja mukava, ja sen tulee olla rauhallisessa huoneessa kaukana muista lemmikeistä ja lapsista. Hanki kissalle hiekkalaatikko, ruokakulho ja vesikulho, jotka ovat kissan ikiomat. Näytä ne kissalle, äläkä vaihda niiden paikkaa, jotta kissalla olisi kiintopiste.

Vaihe 2

Järjestä kissalle kotiin virikkeitä ja turvallista ajanvietettä. Kissa nauttii paikkojen tutkimisesta, sohville ja nojatuoleille kiipeämisestä, leluista ja näköalapaikoista, joista kissa voi laajentaa elinympäristöään kotoa lähtemättä. Osta tai tee pikkuseikkailijalle raapimispuu, jossa on kiipeilymahdollisuus, tutkittavia aukkoja ja lepopaikka. Raapimispuihin kissa voi purkaa tarttumistarvettaan. Näin se ei teroita kynsiään huonekaluihin ja mattoihin.

Mieti myös, millaisilla leluilla voit leikkiä kissasi kanssa. Leikkiessä voit vahvistaa sidettäsi kissaan ja pitää hauskaa. Muita vinkkejä sinun ja kissasi virkistykseksi on pelivalikoimassamme. Jahdattavat pallot, ripustettavat pehmolelut ja muut vuorovaikutteiset lelut antavat kissalle ajanvietettä myös silloin, kun et itse ole kotona.

Vaihe 3

Kissa on hyvä pitää kotona ensimmäiset 2–3 viikkoa, kunnes se alkaa kotiutua. Jos annat kissan tämän jälkeen mennä ulos, varmista eläinlääkäriltä, että kaikki sen rokotukset ovat kunnossa ja totuta kissa ulkomaailmaan vähitellen. Jos sinulla on pihaa ja asut rauhallisella alueella, lukittava kissanluukku saattaa olla hyvä idea, sillä sen kautta kissa voi käydä ulkona itsekseen. Kissalla on joka tapauksessa hyvä olla tunniste, jossa on osoitteesi ja eläinlääkärin puhelinnumero. Lisäksi kissan kaulapantaan kannattaa kiinnittää heijastinnauha, jotta autoilijat näkevät sen pimeässä.

 • Kissan kanssa pelattavia pelejä

  Ideoita leikkeihin, jotka stimuloivat kissaasi

  Lisätietoja

 • Hoito ja neuvoja

  Vinkkejä, jotka auttavat pitämään kissasi terveenä, jotta voitte nauttia onnellisista vuosista yhdessä

  Lisätietoja

 • Terveystarkastus

  Pikaopas kissan terveyden tarkastamiseen

  Lue lisää