Kissan hoito

Pitäisikö kissani olla sisäkissa?

Euroopassa suurin osa kissanomistajista antaa kissansa kulkea vapaasti ulkona ja tarjoaa niille ruokaa ja hoivaa, kun ne tulevat kotiin. Isossa-Britanniassa noin 10 prosenttia kissoista ja Yhdysvalloissa vielä useampi elää pysyvästi sisäkissana, ja sisäkissojen lukumäärä on kasvussa.

Hygienialla on merkitystä kissan hiekka-astialla

Jos mietit, kuinka usein kissan hiekka-astia pitäisi siivota, kysy itseltäsi haluaisitko itse käyttää vessaa, jota ei vedetä juuri koskaan. Todennäköisin vastaus on: ”En todellakaan!”

Muista, että kissat ovat erittäin siistejä eläimiä ja niiden hajuaisti on kaksi kertaa kehittyneempi kuin ihmisellä, joten on erittäin tärkeää pitää hiekka-astia puhtaana.

Kissa kiimassa: opas

Kissan käytökseen vaikuttavat kaikenlaiset muutokset sen elämässä: elinympäristössä, ruokavaliossa, jopa säässä. Yksi suurimpia mielialaan vaikuttavia tekijöitä ovat kuitenkin hormonit ja kiimassa olevan kissan käytös muuttuu usein lähes täysin.

Kuinka kuljettaa kissa eläinlääkärin vastaanotolle

Kaikkien kissojen täytyy käydä eläinlääkärissä vähintään kerran vuodessa terveystarkastuksessa ja rokotettavana. Joidenkin on käytävä vastaanotolla useammin ja useimmille täytyy tehdä elämänsä aikana vähintään yksi toimenpide (sterilointi/kastrointi).