Your Pet, Our Passion.
Persialainen kissa

Persialainen kissa – kuninkaallinen pitkäkarvainen kissarotu

Persialaiskissalla saattaa olla äreän näköinen ilme, mutta älä anna sen hämätä sinua, persialaiskissa on niin suloinen ja leppoisa kuin vain voi olla. Nämä hienot kissat ovat rakastavia ja viehättäviä olentoja, jotka tulisivat toimeen koko perheen kanssa, jos ne esitellään perheelle pentuina. Kauneus ei kuitenkaan ole aina vaivatonta, joten persialaiskissat vaativat ylimääräistä huomiota. Tutustu tähän kissarotuun tarkemmin artikkelissamme.

Tarve tietää
 • Rauhallinen kissa
 • Ystävällinen mutta itsenäinen kissa
 • Hiljainen kissa
 • Kookkaampi kissarotu
 • Turkki tarvitsee hoitoa joka päivä
 • Allergisoiva rotu
 • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
 • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Persialaisen kissan ulkonäkö

Keskikokoisen ja tukevarakenteisen persialaisen kissan ulkonäöllisiin ominaisuuksiin kuuluu pyöreä, leveä pää, joka on hieman suuri suhteessa vartaloon sekä uuret pyöreät silmät ja lyhyt nenä, joka antaa sille omaperäisen ja hieman äreän ilmeen. Persialaisen korvat ovat pienet ja leveät, mikä korostaa kasvojen kokoa ja pyöreyttä entisestään. Sen runko on kompakti, ja sillä on lyhyet, tukevat jalat, suuret pyöreät tassut ja lyhyt, tuuhea häntä. Turkki on pitkä, erittäin paksu ja runsas, ja siinä on pehmeä, tiheä aluskarva.

Persialaisen kissan luonne

Suloinen ja lempeä pitkäkarvainen persialainen arvostaa rauhallista kotia, jossa se voi tuntea olonsa rennoksi ja turvalliseksi. Ne ovat hiljaisia kissoja, joilla on miellyttävä ja melodinen ääni pikemminkin kuin nariseva tai ulvova maukuminen. Niiden suuret silmät tekevät niistä ilmeikkäitä, ja ne pystyvät ilmaisemaan hämmennyksensä ihmisten typeryydestä kallistamalla päätä ja tietävällä katseella tai onnellisuutensa iloisella katseella ja murisevalla kehräyksellä. Ne eivät ole taipuvaisia kiipeilemään ja hyppimään, vaan ovat melko koristeellisia kissoja, jotka nauttivat aurinkoisista paikoista ja verhoutuvat taidokkaasti huonekalujen päälle.

Eläinlääkärin arviointi

Historia ja alkuperä

Ulko- vai sisäkissa

Lisätietoja ja erityistarpeet

Ravinto ja ruokinta

Persialaiskissojen hoito

Sopivuus perhe-elämään

Hauskoja faktoja persialaiskissasta
 • Persialaiskissat ovat aina olleet julkkisten ja kuninkaallisten suosiossa. Kuuluisia persialaiskissan omistajia ovat olleet muun muassa Marilyn Monroe, Freddy Mercury, Florence Nightingale ja Martha Stewart. Itse asiassa Florence Nightingalen kerrotaan omistaneen yli 60 kissaa elämänsä aikana.
 • Persialaiskissa esiintyi vuonna 2001 ilmestyneessä elokuvassa Kuin kissat ja koirat (Cats & Dogs) häikäilemätöntä ja pahaa neroa herra Tinklesiä.
 • Internet saattaa olla nykyään täynnä kissoja, mutta karvaiset lemmikit hallitsivat maailmaa söpöydellään jo kauan ennen sitä. Vuonna 1871 persialaisia kissoja esiteltiin muiden rotujen ohella maailman ensimmäisessä kissanäyttelyssä, joka keräsi yli 20 000 kävijää. Haluatko arvata, mikä rotu voitti näyttelyn? Se oli tietenkin persialainen kissa.

UKK

Onko persialaiskissa vaikeahoitoinen?

Persialaiskissa on luonteeltaan suloinen ja seurallinen, joten sen seurasta on iloa. Koska ne ovat kuitenkin alttiita erilaisille terveysongelmille, niiden hoitaminen on työläämpää kuin muiden rotujen.

Voiko persialaiskissat jättää yöksi yksin?

Iästä, omista tarpeista ja käyttäytymisestä riippuen persialaiskissat voidaan jättää yksin koko yöksi tai päiväksi.

Tarvitsevatko persialaiskissat erityishoitoa?

Kyllä, persialaiskissat ovat ehdottomasti vaativia, sillä ne tarvitsevat hoitoa päivittäin ja joskus jopa useita kertoja päivässä. Koska niiden turkki on paksu, niitä on harjattava useammin, jotta niiden turkki ei takkuuntuisi.

Voiko persialaiskissalle antaa maitoa?

Ei, persialaiskissat ovat itse asiassa laktoosi-intolerantteja, joten lehmänmaidon antaminen saattaa ärsyttää niiden vatsaa ja aiheuttaa sairastumisen.