Your Pet, Our Passion.
Siamilainen

Siamilainen

Siamilaiskissa on keskikokoinen kissarotu, jonka pitkä ja hoikka vartalo on elegantti ja aistikas, mutta vaikutelma on kuitenkin lihaksikas. Kissalla on tasapainoinen ja urheilullinen rakenne, hoikat raajat ja pienet, soikeat tassut. Kuonon puolelta katsottuna pää muistuttaa kolmiota, jonka suorat linjat päättyvät hienoon kuonoon. Suuret, pystyssä olevat korvat seuraavat kolmion linjoja. Silmät ovat muodoltaan itämaiset ja osoittavat kohti nenää. Häntä on pitkä ja kapea ja suora. Turkki on lyhyt, hieno ja vartalonmyötäinen, ja sen pääväri on vaalea tummemmilla merkeillä. Värilliset kohdat kattavat ainoastaan naamion kasvoissa, korvat, jalat ja hännän, eli vartalon viileämmät osat. Värityksiä on useita. Silmät ovat kaiken värisillä kissoilla kirkkaan siniset.

Tarve tietää
  • Erittäin aktiivinen ja utelias kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Erittäin äänekäs kissa
  • Solakka ja tyylikäs kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Alkuperä

Isossa-Britanniassa siamilainen on yksi suosituimmista rotukissoista ja jää kakkoseksi vain brittiläiselle lyhytkarvalle. Rotu on yksi helpoimmin tunnistettavista roduista. Siamilaisen juuret ovat nykyisen Thaimaan alueella ja rotu on ollut olemassa jo vuosisatojen ajan. Tarinan mukaan siamilaiskissat olivat pyhiä ja niiden tehtävänä oli vartioida buddhalaistemppeleitä. Siamilainen tuotiin Britanniaan 1880-luvulla. Rodun alkuperäinen väritys oli klassinen ruskeanaamio, jossa on lämmin kermanvaalea vartalo ja tummat merkit, mutta lännessä jalostajat kehittivät muita väriyhdistelmiä risteyttämällä siamilaista muiden rotujen kanssa. Alun perin siamilaisilla oli karsastavat silmät ja häntäknikit, mutta niitä molempia pidetään nykyään vakavina virheinä.

Alkuperäismaa

Thaimaa (entinen Siam)

Luonne

Siamilaiskissa on luultavasti yhtä tunnettu äänekkäästä luonteestaan kuin klassisesta tyylikkyydestään. Rotu on yleensä ulospäinsuuntautunut, seurallinen ja erittäin äänekäs. Siamilaiset vaativat paljon huomiota ja haluavat olla perheenjäseniä. Rotu ei ole paras mahdollinen pitkiä työpäiviä tekevälle, sillä siamilaiset eivät mielellään ole pitkiä aikoja yksin. Asian voi kuitenkin ratkaista ottamalla saman tien kaksi siamilaisen pentua. Siamilaiset ovat erittäin älykkäitä ja kaipaavat virikkeitä. Niillä tulee olla leluja ja raapimispuu virikkeenä ja ne voi myös opettaa noutamaan heitetyn lelun.

Terveys

Ravitsemus

Turkinhoito

Parhaiten lapsille sopivat rodut