Kissanpennun turkinhoito

Kissanpennun turkinhoito

Kissanpennun turkinhoito

Kissanpennun turkinhoito

Kissanpennun turkinhoito

Kissanpennun turkinhoito
07/31/2018

Kissanpennun turkinhoito

Kissat rakastavat puhtautta, ja ne ovat tunnettuja siitä, että hoitavat itse turkkinsa. Apu ei kuitenkaan ole pahitteeksi kissanpennun turkinhoidossa, sillä se vahvistaa sidettä välillänne ja tarjoaa mahdollisuuden tarkastaa, ettei kissassa näy merkkejä terveysongelmista. Kun kissanpennun turkkia hoitaa pienestä alkaen, kissa tottuu säännölliseen käsittelyyn, mikä helpottaa jatkossa esimerkiksi eläinlääkärillä käyntiä.

Kissan turkinhoidon hyödyt

Kissan turkinhoidon hyödyt


Turkinhoito parantaa verenkiertoa ja jäntevyyttä ja vähentää myös karvapallojen muodostumista, kun irtokarvat poistetaan, eikä kissa pääse nielemään niitä. Harjaaminen myös stimuloi karvojen tyvessä olevia rauhasia, joiden ansiosta turkki pysyy vettähylkivänä ja sileänä, ja se auttaa ylläpitämään turkin eristäviä ominaisuuksia.

Kuinka kissanpennun turkkia hoidetaan


Hoitotavat riippuvat kissanpennun rodusta ja sen turkin pituudesta. Kissanpennun karva on lyhyempää, pehmeämpää ja pörröisempää kuin täysikasvuisen kissan, mutta se muuttuu karkeammaksi ajan kuluessa.

Kissanpentu kannattaa totuttaa turkinhoitoon mahdollisimman varhain, eikä odottaa, että se kasvaa isoksi. Näin kissa tottuu turkinhoitoon ja alkaa pitää siitä. Harjaa kissan turkki aina pitävällä alustalla, niin se tuntuu miellyttävämmältä.

Lyhytkarvainen kissanpentu tarvitsee vain nopean kertakäsittelyn kevyellä harjalla tai kammalla kerran viikossa. Samalla kannattaa tarkastaa kissan korvat, silmät ja suu sekä käydä läpi iho, ettei siinä näy merkkiä loisista, haavoista, näppylöistä tai kyhmyistä.

Pitkäkarvaiset kissarodut vaativat päivittäistä hoitoa, oikeanlaisia välineitä käyttäen. Kannattaa kysyä neuvoa kasvattajalta tai trimmaajalta. Ensin kannattaa tarjota harja kissan haisteltavaksi. Usein kissa hieroo päätään harjaksia vasten, mikä on hyvä alku. Silitä kissanpentua hetki ja ala sitten harjata sitä hellävaraisin liikkein kyljistä aloittaen. Jos harjaaminen on vaikeaa, keskeytä se muutaman minuutin jälkeen ja jatka kissan silittelyä. Tämä auttaa pitämään kissanpennun mielenkiintoa yllä.

Kun kissa alkaa tottua harjaamiseen, siirry harjaamaan myös sen vatsaa, häntää, korvia ja muita herkkiä alueita, mutta mahdollisimman hellävaraisesti. Harjaa aluksi pieni hetki kerrallaan.

Kuinka kissanpennun turkkia hoidetaan

Kissanpennun terveydentilan tarkastaminen turkinhoidon yhteydessä

Kun kissanpentu rentoutuu ja alkaa nauttia harjaamisesta, ota sen tassut varovasti käteesi ja tarkasta sen kynnet. Tutki kissan korvat ja avaa suuta varovasti niin, että voit tutkia sen hampaat ja ikenet.

Kun kissanpentu on tottunut käsittelyyn, vie se pöydälle, jolla aiot harjata täysikasvuista kissaa. Se oppii nopeasti yhdistämään tämän paikan turkinhoitoon ja palkitsemiseen, ja jatkossa sinun on huomattavasti helpompi käydä säännöllisesti läpi kissan terveydentilasta kertovat merkit.

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB