Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Ymmärrä kissan kehonkieltä
Kissojen tuhoisat käyttäytymisongelmat

Kissojen tuhoisat käyttäytymisongelmat

2 minuuttia lukuaikaa

Kissallasi on varmasti monia omituisia tapoja, mikä onkin yksi syy siihen, että kissat ovat niin hauskaa seuraa.

Toisinaan kissan käytös voi kuitenkin yllättää – ehkä oma kissasi on raapinut ja kynsinyt kiellettyjä esineitä tai silpunnut viattomat verhot kappaleiksi.

Yleensä huonekalujen pureskelu ja yleinen sekasorto yhdistetään ilkikurisiin tai ahdistuneisiin koiriin, mutta myös tuhoisista käyttäytymisongelmista kärsivä kissa voi saada riittävästi vahinkoa aikaan.

Kissan kynnet ovat äärimmäisen tehokkaat, ja niitä voidaan käyttää huonekalujen, kaiuttimien, ovien, kaappien, vaatteiden tai melkein minkä tahansa muun esineen silpomiseen. Älä aliarvioi kissaasi – ilkikurinen kissa pääsee halutessaan melkein mihin tahansa! Mikä siis saa kissan käyttäytymään tuhoisasti?

Raapiminen auttaa kissoja irrottamaan kynsien päälliskerroksen. Kissa siis tavallaan auttaa sinua huolehtimaan itsestään, sillä tällöin kynsiä tarvitsee leikata harvemmin. Kissa ei vain suorita kynsihoitoa aivan sillä tavalla kuin sinä haluaisit! Raapimisesta jää esineisiin myös sekä näkyvä jälki että kemiallinen hajumerkki, jonka avulla kissa tunnistaa reviirinsä.

Toisinaan huonosti käyttäytyvä kissa myös pureskelee tiettyjä materiaaleja, kuten nahkaa, kangasta ja pahvia – kaikki kelpaa. Mikäli epäilet kissasi olevan muuten aggressiivinen, voit lukea siihen liittyvistä merkeistä tästä artikkelista.

Kuinka estää kissaa raapimasta huonekaluja

Tarjoa tuhoisalle kissallesi tyydyttäviä vaihtoehtoja, jotta saat sen lopettamaan tyynyjesi, mattosi tai minkä tahansa kynsien kohteeksi joutuneen esineen kynsimisen. Kokeile kangastilkkuja, kaarnan peittämiä puita, havupuupaloja tai hamppuköyttä. Kun kissasi keksii nämä hauskat ja helposti raavittavat kohteet, se ei todennäköisesti enää palaa huonekalujesi kimppuun.

Vaihtele kissasi uusien raapimislelujen paikkaa ja kokeile sekä pysty- että vaakamallisia raapimispuita. Suojaa kielletyt raapimiskohteet muovilla siihen asti, kunnes kissasi löytää uudet, tyydyttävät vaihtoehdot.

Helpoin tapa estää kissaasi raapimasta huonekaluja tai pureskelemasta tai nielemästä pahvia, nauhoja, puhelinjohtoja, kankaita, lankoja, neuloja ja muita vastustamattomia esineitä on siirtää ne kaikki kissasi ulottumattomiin, jolloin houkutuksia ei synny.

Jos sinusta tuntuu, että kissasi on hieman liian tuhoisa, ota yhteyttä eläinlääkäriisi – hän on aina valmis auttamaan.

Tässä artikkelissa olevat tiedot eivät korvaa eläinlääkärin antamia ohjeita, ja ne ovat vain ohjeellisia. Kysy aina eläinlääkärin neuvoja, jos sinulla on kysyttävää lemmikkisi käyttäytymisongelmista tai terveydestä. Hän pystyy tarkastelemaan koko hoitohistoriaa ja tutkimaan lemmikin fyysisesti, ja suosittelemaan henkilökohtaista hoitoa.