Your Pet, Our Passion.
Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist and Veterinarian @Purina

Paula
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

Purinan lemmikkiruoat ovat täynnä maukkaita ja ravitsevia ainesosia, joista lemmikkisi nauttivat. Tämä tarkoittaa eläinperäisiä ainesosia, jotka ovat loistavia proteiinin lähteitä, kivennäisaineita, kasviperäisiä ainesosia ja lisäaineita, jotka auttavat esimerkiksi ruoan laadun säilyttämisessä. Me varmistamme, että kaikki lemmikkiruokamme ovat täysipainoisia. Voit siis luottaa siihen, että lemmikkisi saa jokaisen ruokakupillisensa myötä juuri oikean määrän kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita.

Jos haluat tietää, mitä ainesosia lemmikkiruokamme sisältävät, vastaus löytyy tuotteen etiketistä. Etiketeissä kerrotaan, mitä ainesosia mikäkin tuotteemme sisältää. Tuoteselosteet noudattavat eurooppalaista merkintälainsäädäntöä, joten ainesosien kuvaukset voivat toisinaan kuulostaa varsin teknisiltä ja vaikeaselkoisilta.

Valaistaanpa siis hieman, mitä Purinan lemmikkiruoat sisältävät.

Purinan lemmikkiruoista löydät oikean yhdistelmät seuraavia ainesosia:

  • ELÄINPERÄISIÄ ainesosia: esimerkiksi kanaa, nautaa, possua, lammasta, lohta, tonnikalaa... Siis laadukkaiden proteiinien lähteitä. Tuoteselosteissa näihin ainesosiin viitataan usein termeillä ”liha ja eläinperäiset tuotteet” tai ”kala ja kalatuotteet”, jotka tunnetaan myös sivutuotteina. Nämä ovat sellaisia eläinten osia, jotka on hyväksytty ihmisten käyttöön mutta eivät käytännössä päädy elintarvikkeisiimme. Tämä voi johtua esimerkiksi kysynnän puutteesta (esim. maksaa ei käytetä kaikissa maissa) tai raaka-aineen ulkonäöstä tai olomuodosta. Tällaiset raaka-aineet ovat kuitenkin erinomaisia ravintoaineiden lähteitä, sillä ne sisältävät runsaasti proteiinia ja muita ravintoaineita. Lisäksi lemmikit pitävät niistä.


Tähän ryhmään kuuluvat myös: kalaöljy, joka sisältää runsaasti rasvahappoja, kuten omega-3:a; kananmuna ja kananmunatuotteet, joista saa proteiinia; sekä maito ja maitoperäiset tuotteet, jotka sisältävät vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka ovat tunnetusti hyväksi luustolle ja hampaille.

  • KASVIPERÄISET ainesosat on jaettu kolmeen ryhmään:


a. Kasvikset, kuten porkkana, vihreät pavut, kesäkurpitsa ja bataatti, mutta myös kasvistuotteet, kuten sokerijuurikasleike. Niistä saa kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja.

b. Palkokasvit, kuten herneet, sisältävät runsaasti proteiinia.

c. Viljat, kuten maissi, riisi, kaura, vehnä ja ohra. Pääasiassa nämä ainesosat sisältävät hiilihydraatteja, joista saa energiaa, mutta ne voivat sisältää myös ruoansulatusta edistäviä kuituja sekä proteiinia.

  • Kivennäisaineet ovat olennainen ravintoaineryhmä, joka takaa ruokavalion terveellisyyden ja tasapainoisuuden (esim. kalsium, fosfori ja magnesium). Ne ovat välttämättömiä lemmikkisi kehon kehityksen ja toiminnan kannalta. Ne ovat olennaisia nestetasapainon säätelyssä, tukevat ruoan hajoamista energiaksi ja auttavat vahvistamaan luustoa ja hampaita.
  • Lisäaineet on jaettu kolmeen ryhmään:
  • Ravitsemukselliset lisäaineet – kissat ja koirat tarvitsevat näitä lisäaineita, sillä ne tukevat monia tärkeitä elintoimintoja. Näihin yhdisteisiin kuuluvat vitamiinit ja aminohapot, mutta niihin voidaan laskea myös niin kutsutut ’hivenaineet’, kuten rautasulfaatti monohydraatti (josta saa rautaa) tai vedetön kalsiumjodaatti (josta saa jodia).
  • Teknologiset lisäaineet - näitä ovat esimerkiksi antioksidantit, säilöntäaineet ja stabilointiaineet – yhdisteet, jotka auttavat ruoan, sen maun ja turvallisuuden säilyttämisessä.
  • Sensoriset lisäaineet - kuten väri- ja makuaineet, joiden avulla tuotteeseen saadaan haluttu maku, väri ja koostumus.

Haluamme asiakkaiden tietävän, että noudatamme lemmikkiruoissa samoja periaatteita kuin ihmisten ruoissakin: kaikki lemmikkiruokiin lisättävät lisäaineet ovat turvallisia, sallittuja ja EU-lainsäädännön valvomia.

Ainesosien lisäksi lisäämme tuotteisiimme Purinan tiedettä. Purinan eläinlääkärit ja ravitsemusasiantuntijat ovat tutkineet ja kehittäneet tuotteitamme jo yli 90 vuoden ajan. Kun tähän asiantuntemukseen lisää intohimomme lemmikkejä kohtaan, lopputuloksena syntyy tuotteita, joilla voi olla merkittävä vaikutus lemmikkiemme elämään ja terveyteen.

Esimerkiksi Purina ONE -ruokien sisältämän Bifensis-aineksen sisältämien hyvien bakteerien on tieteellisesti todistettu vahvistavan kissan luonnollista vastustuskykyä. Myös Purina Pro Plan -sarjan ravitsevat tuotteet tukevat lemmikkisi pitkäaikaista terveyttä, sillä ne parantavat esimerkiksi vastustuskykyä, valppautta ja muistia.

On myös tärkeää, että ainesosia yhdistellään oikeassa suhteessa, jotta ruoat olisivat täysipainoisia, sillä lemmikkisi syö ruokaa koko elämänsä ajan. Näin ollen on äärimmäisen tärkeää käyttää juuri oikeanlaisia valmistusmenetelmiä, jotka suojelevat ja säilyttävät ainesosien laadun. Tällöin lemmikkisi terveyteen vaikuttava lopputuotekin on laadukas ja ravintoarvoiltaan tasapainoinen.

Suosittelemmekin aina valitsemaan tuotemerkkejä, jotka ovat tunnettujen, vuosia tutkimus- ja kehitystyötä tehneiden yritysten valmistamia, sillä ruoka vaikuttaa terveyteen ja eliniänodotteeseen.

Purina-whats-in-my-bowl_FI