Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist and Veterinarian @Purina

Paula
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

”Hehkutusjäännös” viittaa reseptiemme sisältämien kivennäisaineiden, kuten kalsiumin, fosforin ja magnesiumin, määrään. EY-asetus 767/2009 edellyttää tämän materiaalin ilmoittamista. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tuote sisältäisi lisättyä tuhkaa.

Kuvittele täysi pussillinen Purinan kuivaruokaa. Jos erottelisimme tuotteen sisällön ja polttaisimme sen kokonaan, useimmat tuotteen sisältämistä ravintoaineista – proteiinit, rasvat ja hiilihydraatit – palaisivat kokonaisuudessaan jäämiä jättämättä.

Jäljelle jäisivät vain kivennäisaineet eli reseptin sisältämät epäorgaaniset aineet. Näin ollen etiketistä löytyvä termi ”tuhka”, ”hehkutusjäännös” tai ”epäorgaaninen aines” tarkoittaa lemmikkiruokatuotteen sisältämää kivennäisainemäärää.

Kivennäisaineet ovat olennainen ravintoaineryhmä, joka takaa ruokavalion terveellisyyden ja tasapainoisuuden (esim. kalsium, fosfori ja magnesium). Ne ovat välttämättömiä lemmikkisi kehon kehityksen ja toiminnan kannalta. Ne auttavat muun muassa ylläpitämään nestetasapainoa ja vahvistavat luustoa ja hampaita.

 Purina-crude-ash_FI