Your Pet, Our Passion.
Jean Christophe

Purinan vanhempi lemmikkien ravitsemuksen ja lainsäädännön asiantuntija

Jean Christophe
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

Lemmikkiruoassa käytetyt eläinperäiset sivutuotteet tai ”liha ja eläinperäiset tuotteet” ovat ainesosia, joilla voi olla kaksi mahdollista alkuperää:
- ihmisten elintarvikkeisiin hyväksytyistä eläimistä peräisin olevia osia, jotka jäävät käyttämättä eri syistä johtuen (esim. ulkonäkö, olomuoto, raaka-ainetyyppi, alhainen kysyntä...)
- elintarvikkeiden jalostamisesta tai ruhon osista johdettuja osia, jotka on todettu ihmisravinnoksi kelpaamattomiksi, mutta joilla ei ole tartuntatautien riskiä.
Molemmissa tapauksissa nämä ainesosat ovat peräisin eläinlääkärin valvonnassa teurastetuista eläimistä. Ne eivät ole ollenkaan huonolaatuisia ainesosia. Päinvastoin, näiden ainesosien ravintoarvot ovat hyviä ja ne sisältävät esimerkiksi runsaasti proteiinia, josta lemmikit nauttivat. Ainesosien käyttöön on siis monta hyvää syytä.

Purinan käyttämät sivutuotteet on valittu erityisesti niiden ravintoarvojen perusteella. Ne voivat sisältää lihaa sekä muita raaka-aineita kuten keuhkoja, munuaisia, maksoja tai ihoa (pääasiassa siipikarjasta). Kaikki ainekset ovat kuitenkin peräisin vain eläimistä, jotka on hyväksytty ihmisten ravinnoksi. Luonnossa eläimet syövät nämä osat yleensä ensin, sillä ne sisältävät runsaasti eläinten tarvitsemia ravintoaineita. Joissain maissa joitakin näistä osista, kuten sisäelimiä, syövät myös monet ihmiset (esim. maksa ja munuaiset) ja niitä pidetään jopa arvokkaina herkkuina.

Eläinperäiset sivutuotteet eivät ole ainoastaan hyväksi lemmikillesi; lemmikkisi myös nauttii niistä. Ne sopivat kissojen ja koirien ruoansulatukselle ja sisältävät runsaasti ravintoaineita, kuten välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja hyviä rasvoja, jotka antavat lemmikille energiaa ja auttavat ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia. Itse asiassa lemmikkisi voi saada joistakin eläinperäisistä sivutuotteista enemmän ravintoaineita kuin ihmisten suosimista lihoista. Esimerkiksi munuaiset ja maksa voivat sisältää jopa kymmenen kertaa enemmän B2-vitamiinia (riboflaviinia) rasvattomaan lihaan verrattuna.

Tiivistettynä eläinperäisten sivutuotteiden syöttäminen lemmikeille ei ole vain turvallista, vaan myös hyväksi lemmikkien terveydelle. Samalla vähennämme myös elintarvikehävikin määrää.

Purina käyttää ainoastaan laadukkaita eläinperäisiä sivutuotteita ja noudattaa tarkasti Euroopan unionin asetuksia sekä Euroopan lemmikkieläinruokateollisuuden kauppajärjestön (FEDIAF) määräyksiä.