Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Karine

Senior Formulation & Nutrition Specialist

Karine
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

Tauriini on aminohappo, jota esiintyy yleisesti eläinperäisissä proteiineissa, mutta ei kasviperäisissä proteiineissa. Kissanruoan on sisällettävä oikea määrä tauriinia terveen aineenvaihdunnan varmistamiseksi ja ylläpitämiseksi. Se on välttämätöntä sydämen, verkkokalvojen ja keskushermoston toiminnalle. Koiranruoassa tauriini auttaa myös tukemaan sydämen terveyttä. Vaikka tauriinia on lisättävä kissojen ruokavalioon, se ei ole välttämätöntä koirille. Purina lisää tauriinia joihinkin tuotteisiin, mutta EU:n lainsäädännön mukaisesti sitä ei aina luetella etiketissä.

Tauriini on kissoille välttämätön aminohappo, jota on lisättävä ruokavalioon, koska kissojen kyky syntetisoida tauriinia on rajallinen eikä se riitä kompensoimaan luonnollisia menetyksiä. Tauriinin puute kissoilla voi johtaa sokeuteen tai sydänsairauksiin. Koirille ruokavalion sisältämä tauriini ei ole välttämätöntä, koska koirat voivat syntetisoida sitä rikkiaminohapoista: heidän kehonsa voi tuottaa tauriinia riittävinä määrinä muista ravintoaineista, joten sitä ei tarvitse lisätä ruokavalioon. On kuitenkin mahdollista, että jotkut koirarodut, joilla on tiettyjä terveysongelmia, voivat hyötyä lisätauriinista ruokavaliossaan, koska se auttaa tukemaan sydämen terveyttä ja näön kehittymistä.

Kun Purinan ravitsemusasiantuntijat kehittävät lemmikkiruokaa, he varmistavat, että se sisältää lemmikkien tarvitsemia ravintoaineita, ja etsivät sitten parhaita ainesosia, jotka sopivat näihin ravitsemustarpeisiin.

Vaikka tauriinia lisätään ruokaan, sen ilmoittamista pakkauksessa ei välttämättä vaadita. EU:ssa sitä vaaditaan vain, jos tauriiniin perustuu erityinen väite (esim. liittyy sydämeen tai näköön) tai jos sen määrä ylittää määritetyn rajan. Tämän takia useimmissa tapauksissa et näe tauriinia pakkausselosteessa, vaikka sitä olisi lisätty lemmikkien ravitsemustarpeiden tyydyttämiseksi.