Your Pet, Our Passion.
Nicola

Vastuullisen hankintatoiminnan koordinaattori @Purina

Nicola
Kuinka ruoat valmistetaan

Kuinka ruoat valmistetaan

Takaisin osioon >

Laadunhallintatoimillamme voidaan varmistaa, että raaka-aineita hankitaan vain toimittajilta, joilla on käytössään tehokkaat jäljitettävyysjärjestelmät. Näin on mahdollista jäljittää tietyn raaka-aine-erän matka läpi toimitusketjun sen alkuperään saakka, niin kauaksi kuin käytännössä mahdollista, lyhyimmässä mahdollisessa ajassa.
Jäljitettävyys tarkoittaa myös toimitusketjun kartoitusta niin, että tiedämme mistä raaka-aineet tulevat: maatilalle, kalaviljelmälle tai muuhun alkuperäänsä asti. Olemme sitoutuneet liiketoiminnassa läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden tavoitteisiin. Koska käytämme tuotteissa runsaasti erilaisia raaka-aineita, kykymme jäljittää niiden tarkka alkuperä vaihtelee raaka-aineesta toiseen.

Eläinrehujen tärkeimpiä raaka-aineita ovat liha ja eläinperäiset tuotteet, kala ja kalatuotteet, viljat ja kasviproteiinit.

LIHA JA ELÄINPERÄISET TUOTTEET
Purina arvostaa ja hyödyntää lihantuotannon sivutuotteita (lihaa ja eläinperäisiä tuotteita). Niiden tehokas ja oikea-aikainen hyödyntäminen on monimutkainen prosessi, josta toimittajamme vastaavat. Siihen liittyy myös useita ylävirran toimijoita, mikä tekee tuotteiden alkuperän läpinäkyvästä jäljitettävyydestä entistä haastavampaa.
Näistä haasteista huolimatta käyttämämme lihan ja eläinperäisten tuotteiden alkuperämaa voidaan jäljittää yli 95 prosentissa tapauksista ja teurastamokin 65 prosentissa. Teemme parhaamme tämän luvun nostamiseksi. Täytyy lisätä, että noin 99 prosenttia eläinperäisistä sivutuotteista hankintaan lähialueilta yhteistyötuottajiltamme Euroopassa. Loput, noin yksi prosentti, hankintaan hyväksytyiltä myyjiltä Euroopan ulkopuolelta kausivaihtelun, saatavuuden ja laatuvaatimusten mukaisesti.

KALA JA MERENELÄVÄT 84 prosenttia Purina EMENAn käyttämistä kaloista ja merenelävistä on jäljitettävissä (sivutuotteet läpinäkyvästi alkuperämaahan tai -kalastamoon).
Kaikkien lemmikkien ruokien reseptit ovat monipuolisia ja tasapainoisia, ja ne vastaavat kissojen ja koirien ravitsemustarpeita niiden eri elinvaiheiden ja terveysvaatimusten mukaisesti. Ravitsemuksellisten hyötyjensä lisäksi kalatalouden sivutuotteiden hyödyntämisellä on ympäristö- ja sosiaalisen vastuun ulottuvuus, sillä se auttaa hyödyntämään kaikki kalasta saatavat proteiinin lähteet. Raaka-aineena käytettävien kalojen ja merenelävien alkuperän tarkka tunnistaminen voi olla hankalaa, ja sivutuotteiden käyttö tekee jäljitettävyydestä entistä vaikeampaa, koska kokonaisten kalojen jäljitettävyydessä hyödynnettävät mekanismit eivät ole tällä hetkellä riittäviä. Hankimme kalamme ja merenelävämme monenlaisista lähteistä. Niihin kuuluu muun muassa kalastajia Atlantilla, Tyynellä valtamerellä, Intian valtamerellä, Välimerellä ja Mustalla merellä sekä kalaviljelmiä Brasiliassa, Chilessä, Färsaarilla, Indonesiassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Koreassa, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Taiwanissa, Tanskassa, Thaimaassa, ja Yhdysvalloissa.

VILJAT JA KASVIPROTEIINIT
100 prosenttia Purina EMENAn käyttämästä soijasta on jäljitettävissä ja yhteistyökumppanimme Proforest on sitoutunut suorittamaan tilojen tarkastuksia vastuullisen hankinnan ohjeidemme vaatimuksiin perustuen. Proforest tarjoaa myös teknistä tukea ja apua toimittajillemme ja auttaa heitä tekemään parannuksia toimituspohjassaan. Viljatuotteet pyrimme hankkimaan mahdollisimman läheltä tuotantolaitoksiamme, jotta voimme tukea paikallisia maanviljelijöitä, vähentää ympäristövaikutuksia ja pienentää kustannuksia.
Näkyvyyden lisääminen viljatuotteiden jakeluketjussa on hankalaa, sillä ketjut ovat pitkiä ja koostuvat erilaisista toimijoista. Ostamme viljatuotteita hyödykemarkkinoilta ja osuuskunnilta, jotka hankkivat tuotteita toisinaan muilta myyjiltä. Niiden toimitusketju ei ole siis varsinaisesti läpinäkyvä. Tästä huolimatta olemme saavuttaneet edistystä ja olemme sitoutuneet toimittajiemme ja omaan vastuullisuuteemme, ja pyrimme myös edistämään läpinäkyvyyttä koko toimialalla. Seuraavaksi pääset tutustumaan tapoihin, joilla takaamme tuotteidemme laadun.