Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Nainen tuijottaa koiraansa hymyillen

Miksi koira on hyvä lemmikki?

5 minuuttia lukuaikaa

Jos halutaan arvioida, millainen koira on paras lemmikki, täytyy ehdottomasti ottaa huomioon omistajan elämäntyyli ja elinympäristö. Vieläkin tärkeämpi kysymys kuitenkin on: miksi ottaa koira lemmikiksi?

Koiran omistamisen hyötyjä

Mikään ei vedä vertoja pitkälle lenkille koirakaverin kanssa kauniin raikkaana kevätaamuna. Tai sitä iloa, mikä koirasta kuvastuu, kun nappaat käteesi pallon ja koira tietää, että on aika suunnata leikkimään läheiseen puistoon! Jopa kotona oleskelu on hauskempaa kaverin kanssa.

Vanha sanonta kuuluu, että lemmikit ja koirat antavat saamansa rakkauden takaisin kymmenkertaisena, ja tämä todella pitää paikkansa.

Ennen kuin koiraa ryntää hankkimaan, päätös kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan. Koiran hoito voi olla vaativaa ja elinikäinen sitoumus, sillä koira luottaa sinuun monen vuoden ajan.

Kun olet varmistanut, että sinulla on riittävästi aikaa ja sopiva elämäntyyli, jossa on tilaa koiralle, olet tutkinut eri toruja ja tyyppejä, on aika tarkastella koiran omistamisen hyviä puolia.

Tiesitkö?

 • Tutkimukset osoittavat, että koiranomistajilla on alempi verenpaine ja alempi kolesteroli kuin ihmisillä, joilla ei ole koiraa. Heillä esiintyy myös vähemmän pieniä ja vakavia terveysongelmia.
 • Koiranomistajilla on yleensä parempi vastustuskyky, joka auttaa heitä pysymään terveenä ja vähemmän aikaa kuluu sairasteluun ja pöpöihin. Itse asiassa koiranomistajat tarvitsevat lääkäriä harvemmin kuin ihmiset, joilla ei ole koiraa, ja he käyttävät vähemmän lääkkeitä.
 • Koiranomistajat paranevat nopeammin taudeista ja heillä on jopa parempi selviytymisprosentti sydänkohtauksesta.
 • Lapsilla, joiden perheessä on karvainen kaveri, on vähemmän sairauspoissaoloja koulusta.
 • Kroonisista sairauksista kärsivät lapset reagoivat paremmin hoitoon, jos perheessä on koira.
 • Koirat ovat myös henkisen hyvinvoinnin lähde osoittamansa varauksettoman kiintymyksen ansiosta. Siksi koira on hyvä seuralainen ja lohtu yksinasuville.
 • Koiran omistaminen saattaa auttaa ihmisiä toipumaan henkilökohtaisesta traumasta, esimerkiksi menetyksestä.
 • Koiran omistaminen saattaa auttaa mielenterveysongelmista kärsiviä toipumaan ja tuntemaan olonsa paremmaksi.
 • Kun koiran kanssa käy säännöllisesti lenkillä, myös oma kunto paranee ja se edistää terveyttä.
 • Koiralenkeillä tapaa usein myös muita koiranomistajia, joten voit saada uusia ystäviä, aivan kuten koirasikin.
 • Näiden kaikkien mahtavien asioiden lisäksi koirat ovat myös erittäin hauskaa seuraa. Ne saavat sinut nauramaan, ovat vastassa rankan päivän jälkeen ja ovat aina valmiina lohduttavaan halaukseen, kun sitä tarvitset.