Kodin valmistelu kissanpennun saapumiseen

Kodin valmistelu kissanpennun saapumiseen

Kodin valmistelu kissanpennun saapumiseen

Kodin valmistelu kissanpennun saapumiseen

Kodin valmistelu kissanpennun saapumiseen

Kodin valmistelu kissanpennun saapumiseen
07/31/2018

Kodin valmistelu kissanpennun saapumiseen

Kissanpennun saapuminen kotiin on ihanaa aikaa, mutta se voi olla myös stressaavaa niin kissanpennulle kuin sinulle itsellesi, jos et ole valmistautunut hyvin. Tässä artikkelissa saat asiantuntijavinkkejä siihen, kuinka kissanpentu saapuu kotiin mahdollisimman tyytyväisenä ja turvallisesti.

Turvallisen ympäristön luominen

Turvallisen ympäristön luominen


Kissanpennut ovat luonnostaan uteliaita, mutta uuteen kotiin saapuessaan pentu saattaa tuntea olonsa hieman epävarmaksi. Helpoin tapa saada pentu tuntemaan olonsa turvalliseksi on valmistella niitä varten yksi tai kaksi huonetta, joissa ne todennäköisesti viettävät suurimman osan ajastaan (esimerkiksi keittiö tai olohuone).

Kissanpentu haluaa mielellään myös piilopaikan, joten kannattaa laittaa sitä varten esille katettu kissankori tai vaikka pahvilaatikko, jossa on mukava viltti kissaa varten. Aseta pesä paikkaan, jossa kissanpentu saa olla rauhassa. Sinne voi myös laittaa hieman kissan nappuloita, jotka kissa saa palkinnoksi rauhoittumisesta omaan pesäänsä.

Tuki kaikki kolot, joihin kissa voisi ryömiä ja jäädä jumiin tai pelästyä (esimerkiksi keittiön kodinkoneiden alla, kaapeissa tai sohvan takana).

Pidä kaikki ikkunat ja ovet kiinni, jotta kissa ei yritä karata. Se ehkäisee myös kissan vakavaa loukkaantumista, kun se ei jää sulkeutuvan oven taakse tai putoa ikkunasta.

Käy tarkkaan läpi kaikki kodin mahdollisesti vaaralliset esineet, joita kissa saattaa innostua tutkimaan (esimerkiksi sakset, narunpätkät, muut terävät esineet). Pidä tällaiset turvallisesti lukkojen takana kaapissa tai muuten kissan ulottumattomissa.

Lopuksi kannattaa miettiä, mitä mahdollisesti myrkyllisiä kodin viherkasveja ja muita materiaaleja kotona on. Utelias kissanpentu saattaa saada myrkytyksen, kun se pureskelee myrkyllisen kasvin lehteä tai nuolee vaarallista puhdistusainetta.

Tarvittavat välineet


Kissanpentu on todennäköisesti sisäsiisti jo saapuessaan uuteen kotiinsa, mutta jos näin ei ole, hiekka-astialla käymisen opettelun pitäisi sujua suhteellisen helposti. Pyri hankkimaan samantyyppistä hiekkaa, johon pentu on aiemmin tottunut ja sijoita hiekka-astia rauhalliseen, suojaisaan paikkaan.

Kissanpennulla tulee olla erikseen vesi- ja ruokakupit, eivätkä ne saa olla lähellä pennun hiekka-astiaa. Vessan vieressä ei ole hygieenistä eikä mukavaa syödä!

Kissanpentu kannattaa totuttaa turkinhoitoon ja käsittelyyn mahdollisimman pienestä. Hanki kissanpennun turkille sopivia harjoja ja luo rutiini, jonka ansiosta kissanpentu tottuu päivittäiseen turkinhoitoon, hampaiden harjaamisen (kissan hammastahnalla) ja käsittelyyn. Näin se ei hermostu, kun tutkit sen korvia, silmiä, suuta, tassuja, häntää ja niin edelleen. Tästä on etua myöhemmin, esimerkiksi eläinlääkärikäynneillä, lääkkeitä antaessa tai kynsien leikkuussa.

Yksi perushankinta, joka kissanpentua varten kannattaa tehdä, on raapimapuu. Kissanpentu kiipeilee mielellään siinä ja teroittaa siihen kynsiään. Joissain raapimapuissa on myös tähystys- ja nukkumapaikkoja korkealla lattiatasosta, joissa kissanpentu tuntee olevansa erityisen hyvässä turvassa.

Tarvittavat välineet

Oikeiden lelujen valinta


Ongenvapalelut ovat erinomainen valinta sekä kissanpennuille että täysikasvuisille kissoille. Sormesi ja varpaasi ovat turvassa, ja kissanpentu jaksaa leikkiä niillä tuntikausia, saa samalla liikuntaa ja oppii käyttämään metsästystaitojaan turvallisesti.

Myös pallot ovat hyvä kissan leikkikalu. Jotkut kissapennut ovat innokkaita noutamaan paperitolloja.

Tyhjät pahvilaatikot ovat myös loputon ilon lähde, ja niitä voi käyttää kuurupiilon leikkimiseen kissanpennun kanssa. Varmista vain, ettei kissanpentu jää minkään sisään jumiin.

Älä opeta kissaa leikkimään narulla tai langanpätkällä, sillä sen nielaiseminen voi aiheuttaa vaikeita suolisto-ongelmia ja johtaa jopa kiireelliseen leikkaukseen.

Lelujen tulee aina olla myös kissan suuta suurempia ja riittävän tukevia, jotta ne eivät hajoa, kissa ei nielaise niitä vahingossa, eikä niihin voi tukehtua.

Pitäkää hauskaa! Lemmikkikissan ottamisen paras osa on luultavasti se, kun saa tutustua kissanpentuun ja luoda siihen tunnesiteen.

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB