Anna uudelle lemmikillesi upea alku elämään.


Päätökset, joita omistajana teet, auttavat edistämään lemmikkisi terveyttä ja onnellisuutta kaikissa sen elämänvaiheissa, heti siitä alkaen, kun se saapuu uuteen kotiinsa. PURINA® PRO PLAN® on valmis olemaan tukenasi joka vaiheessa. Tarjoamme asiantuntijoiden neuvoja lemmikin hoitoon sekä tuotteita, jotka on kehitetty tieteellisesti vastaamaan lemmikkisi muuttuviin ravitsemustarpeisiin.

 

90 VUOTTA URAAUURTAVAA TYÖTÄ RAVITSEMUSTIETEESSÄ

0–3 kk: emon seurassa

Elämän ensikuukaudet ovat tärkein elinvaihe kissanpennun henkisen terveyden ja tunne-elämän kehityksen kannalta. Eläinlääkärien suositusten mukaan kissanpentujen tulisi pysyä emon seurassa vähintään kahdeksan viikkoa, jolloin ne sosiaalistuvat sisarustensa seurassa ja oppivat emoltaan tärkeitä taitoja.

Kissanpentusi ainutlaatuiset ravitsemustarpeet

Kissasi ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat selkeästi elämän eri vaiheissa. PURINA® PRO PLAN® JUNIOR sisältää tarkkaan valittuja ravintoaineita, jotka tukevat tervettä kasvua ja vahvistavat luonnollista vastustuskykyä pentuaikana. Ruoka sisältää:

• runsaasti proteiinia, joka tukee tervettä kasvua
• ternimaitoa, eli emän ensimaitoa, joka sisältää runsaasti vasta-aineita ja tukee vahvaa puolustuskykyä
• OPTISTART-ravintoyhdistelmää, joka todistetusti vahvistaa kissanpennun suoliston terveyttä ja vähentää vatsaoireita

Täytyykö minun opettaa kissanpentu sisäsiistiksi?

Kissanpentua ei yleensä tarvitse opettaa koiranpennun tavoin sisäsiistiksi. Kissanpennut oppivat yleensä taidon emoltaan 3–4 viikon iässä.

Muista

Käydä eläinlääkärissä hankkimassa tarvittavat rokotukset.

3–6 kk: uuden perheen tapaaminen

Kissanpentu on nyt valmis liittymään perheeseenne ja tutustumaan uuteen kotiinsa. Ennen sitä kannattaa kuitenkin varmistaa, että olet muuttanut kotisi kissanpennulle turvalliseksi. Kissanpennut ovat uteliaita ja rakastavat kaiken tutkimista, joten sinun on varmistettava, ettei ympäristössä ole mitään vaarallista.

Uuden kissanpennun toivottaminen tervetulleeksi

Pienelle kissanpennulle voi olla hämmentävä kokemus totutella kaikkeen, mitä uudesta kodista löytyy. Kannattaa esitellä kissanpennulle sen oma kori, lelut, ruoka, vesi ja hiekka-astia heti, kun se saapuu ja antaa pennulle paljon aikaa ja tilaa, jotta se rentoutuu.

Pitäisikö kissanpentu leikkauttaa?

Kissasta tulee sukukypsä 5–9 kuukauden iässä. Kannattaakin keskustella kissan leikkaamisesta eläinlääkärin kanssa ennen tätä ikää. Leikkaaminen on rutiinitoimenpide, joita tehdään lähes kaikilla eläinlääkärin vastaanotoilla. Se estää ei-toivotut tiineydet ja kissan sukukypsyyteen liittyvät käytöksen muutokset (esimerkiksi aggressiivisuus).

Muista:

Neuvottele eläinlääkärin kanssa kissanpentusi mikrosirutuksesta.

6-9 kk: nopeaa kasvua

Kissanpentu tulee sukukypsäksi. Kissanpentu saattaa näyttää jo aivan täysikasvuiselta, mutta se tarvitsee edelleen erityistä penturuokaa terveen kehityksensä tueksi.

Edistä kissanpentusi terveyttä probioottien avulla.

Aivan kuten ihmiset, myös kissanpennut voivat hyötyä probioottisesta lisäravinteesta, joka sisältää eläviä bakteereita. Tällainen on esimerkiksi PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline FortiFlora®.

Kissapennun ruoan päälle ripoteltu FortiFlora® auttaa edistämään suoliston mikrobiflooran tasapainoa. Tämä edistää suoliston terveyttä ja ulosteen laatua. Se vahvistaa myös todistetusti vastustuskykyä.

Kuinka kirppuja voi ehkäistä?

Kissapennulla voi olla useitakin eri loisia, jotka ovat epämiellyttäviä niin sinun kuin kissasikin mielestä. Keskustele eläinlääkärisi kanssa helpoista keinoista, joilla voit suojata kissaasi punkeilta, kirpuilta ja muilta loiseläimiltä.

Muista:

Tee turkinhoidosta tapa kissanpentusi kanssa.

9-12 kk: täysikasvuisuuden saavuttaminen

Kissanpentu voi ensimmäisen 12 elinkuukautensa aikana kasvaa 40 kertaa syntymäkokoaan suuremmaksi. Kun kasvukausi on päättymässä, on aika vaihtaa ruokavalioon, joka on suunniteltu erityisesti täysikasvuisten kissojen tarpeisiin.

Löydä oikea vaihtoehto täysikasvuisen kissasi ravinnoksi

Harvalla asialla on yhtä suuri vaikutus kissasi pitkän aikavälin hyvinvoinnille kuin valitsemallasi ravinnolla. PURINA® PRO PLAN® -eläinlääkärit ja -tutkijat ovat kehittäneet erilaisia ruokavaliovaihtoehtoja, jotka on optimoitu eri ikävaihetta eläville kissoille ja niiden erilaisiin elämäntilanteisiin. Keskustele eläinlääkärisi kanssa oikean ruokavalion löytämisestä kissallesi tai tutustu täysikasvuisten kissojen tuotesarjaamme.